• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #316720  autor: bkawa
 10 lut 2009, 16:32
Tydzień temu przeniosłem numer z play do heyah. Prawdopodobnie od momentu włączenia do hayah nie dochodzą do mnie sms i rozmowy z play. Na początku nie zwróciłem uwagi, dopiero zniecierpliwiony kumpel mnie poinformował, że od tygodnia nie może się do mnie dodzwonić.
Sprawę już zgłosiłem do boku, ale jak Wam się wydaje o co chodzi?

Czyżby play się mścił za moje odejście? :wink:
Ostatnio zmieniony 10 lut 2009, 18:38 przez bkawa, łącznie zmieniany 1 raz.

Domowy wyrób nalewek

#316728  autor: rogos
 10 lut 2009, 16:52
:mrgreen: tak z całą pewnością pozbawiłeś play'a wielo milionowego zarobku dlatego zablokowali Twoj nr swoim klientom:)......

domyslam sie ze to zwykly problem spowodowany zmiana operatora i na 100% ktorys BOK to naprawi:)

w dążeniu do perfekcyjnej obojętności . . .;)

#317986  autor: bkawa
 17 lut 2009, 16:20
Zadzwoniłem dzisiaj do BOK'u jakiś bardzo nieogarnięty konsultant powiedział, że sprawdzili i stwierdzili, że problem nie leży po stronie heyah tylko po stronie play. Zasugerował również (bo chyba nie wiedział co powiedzieć), że nie mogą nic więcej zrobić i mam sobie sam radzić. Rozłączyłem i się i zadzwoniłem do BOK play (z przekonaniem, że nie bardzo są w stanie coś zrobić, czy chociażby kiwnąć palcem) oczywiście odpowiedź brzmiała, że nic nie mogą i nie są w stanie zrobić. Dzwonię z powrotem do heyah, gadka i tak dalej.

Wynik jest taki, że znów sprawdzają, piszą jakieś reklamacje do playa, etc. Tylko, że nie są mnie w stanie zapewnić, kiedy i czy coś się zmieni. Tak na prawdę to gdybym nie zadzwonił to nikt ze mną by się nie skontaktował.

I teraz moje pytanie/a jak najbardziej poważne:

1. Co mam teraz zrobić - czekać to wiem, ale jak długo i co jeśli odpowiedź będzie taka sama jak teraz?
2. Namówić kogoś z play, żeby zadzwonił do swojego bok'u? Zastanawiam się tylko, czy usłyszą, że to problem hayah, itp.
3. Co mogę zrobić/na co mogę liczyć heyah za taki poziom świadczonych usług?
4. Ktoś się może podzielić podobnymi doświadczeniami?

Do moda: być może warto przenieść ten temat do pre-paidów, wedle uznania

Domowy wyrób nalewek

#317991  autor: hettman
 17 lut 2009, 16:43
kiedys ktos radzil na tym forum(w podobnej sprwie chyba) ze najpierw na blog Gruszki a jak nic nie da to do UKE