• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #301087  autor: sEwa
 01 gru 2008, 23:16
Witajcie, mam problem z kosztem połączeń w Orange Go. Nie wiem czemu, ale płacę 60 gr za minutę. Mój email do BOK:
Witam,

mam problem z opłatą za minutę połączenia z Orange, mam od niedawna starter orange go. Doładowałam to za 100 zł i wg cennika moje połączenia do Orange mają wynosić 20 gr a jednak tak nie jest, płacę 60 gr za minutę. Nie wiem czemu, ale w zakładce historia doładowań w Orange- online widnie wpis o doładowaniu na 18 gr z dn 2008.11.19 23:06, tego doładowania nie wykonałam. nawet nie wiem czy jest możliwe doładowanie na taka kwotę.
Ich odpowiedź:
Witam,

Bardzo dziękuję za przesłaną korespondencję.

Uprzejmie informuję, iż stawka została zmieniona na prawidłową czyli 20 groszy za minute do sieci Orange oraz numerów stacjonarnych.

Utrudnienia te nie powinny pojawić się w przyszłości, były one spowodowane tym że starter w chwili doładowania nie był w pełni aktywny.

Przepraszamy za te utrunienia.

Pozdrawiam.
No i niestety dalej nic się nie zmieniło. To zrzut na moje konto w Orange Online:

Obrazek

Już nie wiem co robić. Smsy nalicza po 1 gr a minuty inną stawką. Znów napisałam do BOK, ale nic nie dało. Wcześniej też dzwoniłam do BOK i mieli wszytko ustawić, ale dalej nic. Zależy mi na pozostaniu w Orange bo mam dużo znajomych w tej sieci.
Ostatnio zmieniony 02 gru 2008, 08:22 przez sEwa, łącznie zmieniany 1 raz.

#301092  autor: biotyt
 02 gru 2008, 00:04
Należy dalej kontaktować się z BOK, najlepiej dołączyć poprzednią korespondencję. W końcu trafi sie zorientowany konsultant, który będzie w stanie pomóc. Jeśli to nie przyniesie rezultatu to ew. można powołać się na UOKiK, czyli zagrozić zgłoszeniem do tego Urzędu i to zgłosić gdy nie będzie żadnych zadowalających rezultatów. Przede wszystkim należy zażądać zwrotu różnicy rozmów wykonywanych po 60gr choć powinny być rozliczane po 20gr. To przecież Ci się należy, a nawet więcej. W końcu to Orange nie wywiązuje się z umowy.

biotyt

#301097  autor: Claudec
 02 gru 2008, 00:56
Ja tam na tym screenie widzę 2 doładowania, pierwsze na kwotę 110zl a drugie 0,18zl
W regulaminie wyraźnie pisze ze stawki maleją ale liczy się ostatnie doładowanie.

#301105  autor: sEwa
 02 gru 2008, 08:03
No to jak doładować na 18 gr konto?
Przelew SMS zapewnia bardzo dużą swobodę doładowań. Twoje konto może zostać doładowane dowolną kwotą od 5 do 200 zł (w przedziałach co 1 zł), a otrzymaną kwotę możesz wykorzystać na połączenia, SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci.
no i elektroniczną też nie można takiej kwoty przelać.

Dobrze będę pisała dalej :wink: do BOK

#301115  autor: biotyt
 02 gru 2008, 09:53
Claudec pisze:Ja tam na tym screenie widzę 2 doładowania, pierwsze na kwotę 110zl a drugie 0,18zl
W regulaminie wyraźnie pisze ze stawki maleją ale liczy się ostatnie doładowanie.
Przecież nie można doładować telefonu na 18gr. W Orange dostępne nominały to 5 zł, 10 zł (telefon TP), 25 zł, 50 zł, 100 zł. Innymi kwotą nie doładujesz jak to bywa w innych sieciach. Przelew SMS jest od 5 zł z zaokrągleniem do pełnych złotych, ale on nie zmienia stawek w Nowym GO.

[ Dodano: 2008-12-02, 09:59 ]
sEwa pisze:Dobrze będę pisała dalej :wink: do BOK
Trzeba się domagać swojego. Jeśli nie oni to nikt nie rozwiąże problemu. Ja też kiedyś miałem problem ze stawkami na starterze mamy, zmienili ręcznie. Nie było chyba jednak takiego czegoś jak małe zalegające doładowanie.

biotyt

#301140  autor: corner
 02 gru 2008, 13:00
Taki kilkugroszowe doładowania to zwrot z "Gwarancji zwrotu". One nie mają wpływu na stawki.

#301142  autor: DejwiD
 02 gru 2008, 13:03
sEwa pisze:Już nie wiem co robić. Smsy nalicza po 1 gr a minuty inną stawką.
zamiast wierzyć stronie orange to może wykonaj połączenie do nr własnej sieci/stacjonarnej. obstawiam, że Twoje "inną stawką" to 60/75 poza sieć i 20 wewnątrz i na stacjonarne -szczególnie, że smsy masz już po 1 gr.

a 18 gr to mógł być zwrot różnicy z wykonanych połączen lub gwarancja zwrot - chociaż to tylko moje przypuszczenia, nie korzystam z orange on-line.

[ Dodano: 2008-12-02, 13:03 ]
sEwa pisze:Już nie wiem co robić. Smsy nalicza po 1 gr a minuty inną stawką.
zamiast wierzyć stronie orange to może wykonaj połączenie do nr własnej sieci/stacjonarnej. obstawiam, że Twoje "inną stawką" to 60/75 poza sieć i 20 wewnątrz i na stacjonarne -szczególnie, że smsy masz już po 1 gr.

a 18 gr to mógł być zwrot różnicy z wykonanych połączen lub gwarancja zwrot - chociaż to tylko moje przypuszczenia, nie korzystam z orange on-line.