• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #295871  autor: orson_dzi
 04 lis 2008, 16:47
Witam.
Rodzicie chcą (tzn. muszą) sprawić bratu telefon. Jako, że jedno i drugie pracuję więc czasem trzeba by podesłać sms-a czy pilnie się skontaktować. Dzieciak jest w 3 klasie podstawówki, więc telefon oby był, to nie jest istotne.
Poszukuję taryfy (abonament, mix, pre-paid... nie wiem), gdzie będą jak najniższe opłaty miesięczne (lub inne okresowe). Najbardziej skłaniamy się do telefonu na kartę ale w większości sieci limit na połączenia przychodzące szybko się kończy i trzeba przedłużać ważność konta o kolejne 25 zeta, a nikt tych pieniędzy i tak nie wykorzysta, bo nie będzie on dzwonił, a będzie się dzwoniło do niego. Operator nie gra roli. Nie ważne czy Era, Play czy Cyfrowy Polsat, przyjmę wszystko.

Pozdrawiam.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#295879  autor: mariusz9a
 04 lis 2008, 17:16
Jeśli priorytetem jest ważność numeru to polecam Mobilking. Doładowanie za 10zł przedłuża ważność konta na 3 miesiące dla połączeń wychodzących i przychodzących (a raczej chyba 6 na przychodzące).

#295885  autor: szyman12
 04 lis 2008, 17:28
Jeżeli to ma być oferta bez telefonu to tak jak napisał mariusz9a najlepsza oferta to mobilking (10 zł na 3 m-ce)

Jeżeli to ma być oferta z telefonem to polecam Play`a z ofertą Mini Mix. Tam za 10 zł masz miesiąc wychodzących i 90 przychodzących. A teraz jest promocja 200 smsów do wszystkich sieci na rok za darmo. Ceny telefonów są dobre (w wariancie na 24 m-ce są dwa tel. za złotówkę). Jak na abonament to Cyfrowy Polsat. Za 10 zł masz (chyba) 25 minut do wszystkich sieci, tylko niestety najtańszy telefon kosztuje 149 zł

#295909  autor: orson_dzi
 04 lis 2008, 19:01
Bez telefonu, tego w domu nie brakuje, kwestia zabawy z sim-lockiem ;) .

Czy jest coś ciekawszego niż wspomniany Mobilking.

#295928  autor: fortel
 04 lis 2008, 20:30
Mysle ze Orange POP,kupujesz starter za 5zl i od chwili aktywacji masz rowny rok na PRZYCHODZACE!!! :roll:

#295946  autor: szyman12
 04 lis 2008, 21:33
Znalazłem wprost idealną dla Twojego brata ofertę Taryfa ZERO w Erze. Na wypadek gdybyś nie zauważył to informuję Cię, że jest mały haczyk, a mianowicie opłata aktywacyjna w wysokości 99 zł

#296050  autor: tomko111
 05 lis 2008, 14:43
orson_dzi, a co powiesz na ofertę Play MiniMix? Młody będzie musiał tylko doładować miesięcznie telefon za 10 lub więcej złotych, więc to chyba żaden problem, dodatkowo do tego masz za 1zł telefony: Nokia 6151, Toshiba TS 705, za 49zł: Toshiba G450 i za 99zł: Playset. Oferta jest o tyle dobra, że przez 24 miesiące zapłacisz 240zł, a w tym dostaniesz telefon za złotówkę. Mam nadzieję, że pomogłem w wyborze, bo wybór może być jeden: Play! :wink:
Pozdrawiam

#296058  autor: vinc
 05 lis 2008, 15:03
orson_dzi jeśli telefon jest w domu i nie ma potrzeby kupować nowej słuchawki to nie ma sensu bawić się w mix'y. Tym bardziej, że nowy numer ma służyć bardziej do odbierania niż wykonywania połączeń. Według mnie najciekwszą ofertą jest wspomniany już POP z możliwością odbierania połączeń przez 12 miesięcy. Natomiast konto można doładować odpowiednią kwotą by móc wykonywać połączenia kiedy się podoba.

Obrazek

#296228  autor: wojtek83
 06 lis 2008, 11:42
Zależy na co szczególnie zwracasz uwagę. Jeżeli najważniejsza jest dla
Ciebie ważność numeru, to chyba rzeczywiście oferta Mobilkinga powinna Ci podpasowac (tak jak pisali inni - 10 zł i masz doładowanie na 3 miechy). Poza tym masz tam proste, stałe stawki do wszystkich sieci - na Twoim miejscu bym się w żadne mixy nie bawił...

#296235  autor: maniek
 06 lis 2008, 12:38
Mixa nie polecam ale jesli chodzi głównie o odbiór połączeń to dla młodego orange pop/go będzie najlepszym rozwiązaniem

#296277  autor: kowcio
 06 lis 2008, 15:33
maniek pisze:Mixa nie polecam ale jesli chodzi głównie o odbiór połączeń to dla młodego orange pop/go będzie najlepszym rozwiązaniem
Też mam takie samo zdanie na ten temat. Na pewno nie MIX ani ABO, tylko Karta. Albo MK, albo Orange (z nastawieniem na Orange, jakby na mnie patrzeć).

#296320  autor: tomko111
 06 lis 2008, 19:13
kowcio, zdecydowanie MobilKing, orżnąć jak sama nazwa wskazuje to złodzieje...

#296323  autor: kowcio
 06 lis 2008, 19:18
tomko111 pisze:kowcio, zdecydowanie MobilKing, orżnąć jak sama nazwa wskazuje to złodzieje...
Może i złodzieje, ale mnie nie okradli jeszcze, ani żadnych z mich znajomych.. Wręcz przeciwnie, w ogóle nie myślę o zmianie sieci ;) Także Ty jesteś za MK, ja za Orange ;-) Każdy ma swóje przekonania, swoje racje i przyzwyczajenie :-)
Z resztą orson_dzi posiada kartę Orange, więc niech sam zadecyduje, czy ta sieć będzie odpowiadała mu i jego bratu.

#296394  autor: orson_dzi
 06 lis 2008, 22:54
Jednak dobrze by było gdyby w razie czego miał coś na koncie żeby zadzwonić, bo to różnie bywa. Więc chyba Mobilking albo ta Taryfa zero też chodzi im po głowie. Dostałem też poradę, żeby zobaczyć jak wygląda sprawa a Avonie. Wie ktoś coś więcej na ten temat?

#296399  autor: vinc
 06 lis 2008, 23:02
orson_dzi pisze:Taryfa zero też chodzi im po głowie
Tylko pamiętaj, że to jest abonament bez możliwości ustalenia limitu połączeń wychodzących i jak się przegnie to można słono zapłacić. Ja jednak bym się skłaniał tak jak większość, czyli Mobilking lub Pop.

Obrazek

#296401  autor: mariusz9a
 06 lis 2008, 23:07
orson_dzi pisze:Dostałem też poradę, żeby zobaczyć jak wygląda sprawa a Avonie.
Jak już bardzo chcesz się bawić w takie egzotyki to juz lepiej Cię wyjdzie mBank Mobile. Ale osobiście polecam Mobilking. Wyniesie Cię najtaniej bo 10zł/3m-c utrzymanie aktywnych połączeń wychodzących, więc zawsze tego SMSa można skrobnąć ;-)

#296435  autor: tomko111
 07 lis 2008, 10:25
Zdecydowanie jak już wcześniej wspominałem najlepszym wyborem będzie MobilKing - doładujesz za 10zł na 3 miesiące, nie pakuj się w abonamenty bo młody przekroczy sporo abonament i potem będzie ktoś musiał za to płacić... :)

#296438  autor: maniek
 07 lis 2008, 10:32
tomko111 pisze:orżnąć jak sama nazwa wskazuje to złodzieje...
mnie tez jeszcze nie okradli :wink: więc chyba nie są tacy źli ;-)

#296440  autor: tomko111
 07 lis 2008, 10:37
maniek pisze:
tomko111 pisze:orżnąć jak sama nazwa wskazuje to złodzieje...
mnie tez jeszcze nie okradli :wink: więc chyba nie są tacy źli ;-)
nie mówię, że wszystkich okradają, ale jest dużo ludzi, którzy zostali oszukani przez Orange, między innymi ja i dlatego wątpię teraz w tą sieć, chociaż w przeszłości bardzo ją chwaliłem.

#296443  autor: maniek
 07 lis 2008, 10:46
tomko111 pisze:nie mówię, że wszystkich okradają, ale jest dużo ludzi, którzy zostali oszukani przez Orange, między innymi ja i dlatego wątpię teraz w tą sieć, chociaż w przeszłości bardzo ją chwaliłem.
mam nadzieję że mnie to nie spotka :wink: Z drugiej strony 90% książki telefonicznej to numery orange więc jestem skazany na te sieć choć z chęcią przeszedłbym do innej.