• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #283702  autor: Marens
 18 sie 2008, 21:40
Ostatnio w niektórych zagranicznych sieciach zdarza mi się komunikat "Brak dostępu do sieci". Są to sieci T-Mobile CZ oraz Orange SK. Dzwoniłem do BOKu i dowiedziałem się, że Plus ma podpisaną umowę z nimi jednak widocznie jest to problem sieci do której się loguje.

Dodam, że dwa razy podczas rozmowy przełączyło mnie z O2 CZ do T-Mobile Cz potem działało do pierwszego przelogowania do innej sieci. Ciekami mnie w czym jest problem. Jest to dla mnie na tyle istotne, że w miejscu gdzie byłem zasięg O2 i Vodaphone jest na górce natomiast w dolince T-Mobile CZ gdzie jest domek w którym czasami przebywam.

Aby było ciekawie nie ma np. problemu z tym mama w Play karcie.

#283708  autor: cesarz
 18 sie 2008, 22:06
Ręcznie wybierz Vodafon Cz. Właśnie wróciłem z Czech i miałem problemy z Orange .W Pradze nie było z połączeniem problemu , ale na Północy Czech tylko kombinacja *3123*#0048 xxxxxxxx dawała połączenie . Znajommi z Eryi Plusa nie mieli tych problemw.

CNN

#283726  autor: Marens
 19 sie 2008, 01:34
Próbowałem ręcznie wybierać sieć, T-Mobile działało tylko jak przerzucoło mnie podczas rozmowy. Tylko to trochę "drogi" sposób na ręczny wybór sieci.