• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #281825  autor: hans1054
 07 sie 2008, 21:03
witam

Właśnie czekam aż będę mógł migrować Z planu na rozmowy na nowy plan.
Dzisiaj kolega poinformował mnie ze on także robił migracje ale pół roku temu poszedł do salonu i zmiana abonamentu odbyła sie w niecałe 3 minuty dokładnie 4 kliknięcia myszą.

Ja mam do was takie pytanie Czy uważacie iz kwota 50zł za zmianę taryfy jest słuszna czy myślicie iz powinna zostać obniżona??? Np. do kwoty góra 10zł

Orange jak wprowadzi wszystko do systemu i będziemy mogli migrować do nowszego planu to powinna również swoim abonentom stworzyć o tyle łatwa sytuacje iz klient sam za pomocą hasła abonenckiego mógłby sobie zmienić na nowszy plan obecnie co jest na rynku. Wtedy klient nie musiałby sie poniewierać do salonu i klient zmieniłby sobie plan w ciągu maksymalnie 2 minut za pomocą kilku kliknięć.

Myśle ze Orange coś w tym kierunku powinien zrobić i to jak najszybciej bo według mnie kwota 50zł jest nieadekwatna do pracy jaka wykona konsultant.

Pozdrawiam

#281836  autor: kowcio
 07 sie 2008, 21:46
A po co mają obniżać? Jeśli komuś aż tak zależy na tym, to niech płaci...
Nie mówię, że to w 100% dobrze, bo kwota mogłaby być niższa. Ale mając stary plan zazwyczaj się płaci więcej (droższe rozmowy i SMSy itd) więc po co Orange ma narażać się na straty z tego względu? Z resztą w ogóle nie muszą udostępniać chyba takich możliwości i tyle ;) Nie wiem jak to jest ze zmianą abonamentu podczas trwania umowy, ale jeśli pod czymś się podpisałeś na np. 2 lata, to powinieneś przemyśleć czy Ciebie zadowoli taka oferta na ten okres.
Cieszcie się z tego co macie, tragedii nie ma.
Abonamentu chyba tak często się nie zmienia, żeby dramatyzować.

W takim razie jak to tylko 4 kliknięcia myszy, to powiedz mi: dlaczego mamy płacić za połączenia wewn. sieci? no przecież oni się tak nie narobią żeby im za to jeszcze płacić..

Poza tym systemy i programy kosztują ich (konserwacja i utrzymanie wszystkiego w gotowości, umożliwianie właśnie takiej funkcji). Widocznie na tyle siebie wyceniają..

Niestety, nie ma nic za darmo w Polsce :| za wszystko się płaci, i to niemało :|

#281845  autor: dechomenon
 07 sie 2008, 22:27
po pierwsze na pewno jest okreslone to w cenniku ile kosztuje zmiana abonamentu.
po drugie 4min to strasznie długo...

#281852  autor: hans1054
 07 sie 2008, 22:56
kowcio

Chodziło mi przede wszystkim o to abysmy samo mogli to zrobic za pomoca orange online bo przedtem jak były inne plany to zmiany planu nie moglismy zrobic za pomoca orange online a taka usługa powinna byc dostepna. a po drugie w salonie niech chca za zmiane taryfy 50zł ale jakbysmy zrobili sobie sami za pomocą orange online to powinno byc o wiele taniej np.10zł.

Czasami Orange ma wygórowane cenniki

Mam taka nadzieje ze jak technicy uporają sie ze wszystkim i będzie można przejść na nowy plan to trochę sie nieco zmieni chodzi mi przede wszystkim o zmianę abo przez net.

Ja mam nadzieje ze w niedługim czasie będzie można potem przejść na nowy plan kto będzie miał taka ochotę i będzie sie mu to opłacało. Ja jak dzwoniłem około 5 dni temu do BOK to konsultantka powiedziała mi ze migracja do nowego planu może wejść dopiero we wrześniu także ci co będą chcieli zmienić plan to muszą sie uzbroić w cierpliwość.

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#281859  autor: kowcio
 07 sie 2008, 23:24
hans1054 pisze:hodziło mi przede wszystkim o to abysmy samo mogli to zrobic za pomoca orange online bo przedtem jak były inne plany to zmiany planu nie moglismy zrobic za pomoca orange online a taka usługa powinna byc dostepna. a po drugie w salonie niech chca za zmiane taryfy 50zł ale jakbysmy zrobili sobie sami za pomocą orange online to powinno byc o wiele taniej np.10zł.
No tutaj mogę przyznać rację, przez On-line byłoby dla wszystkich bez wyjątków wygodniej.
Czasami Orange ma wygórowane cenniki
Niestety, w Orange się sporo płaci za takie usługi... Jak i za telefony...
hans1054 pisze:Ja mam nadzieje ze w niedługim czasie będzie można potem przejść na nowy plan kto będzie miał taka ochotę i będzie sie mu to opłacało. Ja jak dzwoniłem około 5 dni temu do BOK to konsultantka powiedziała mi ze migracja do nowego planu może wejść dopiero we wrześniu także ci co będą chcieli zmienić plan to muszą sie uzbroić w cierpliwość.
Pewnie wejdzie, Internet to przyszłość. W Salonie można inne sprawy załatwić sobie, takie coś powinno odbywać się w domowym zaciszu.
Ale znając Orange dadzą taką możliwość. Lepiej późno, niż wcale ;-)