• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #32861  autor: margeo
 02 gru 2005, 10:31
kupilem na allegro kabel do k700i -DCU 11, jednak na cd nie bylo sterownikow (tzn, cd byla pusta-sprawdzalem na kilku kompach i przez nero). Wie ktos moze skad mozna sciagnac sterowniki zeby komp zobaczyl telefon? pod XP... Nie moge znalezc nic w necie...
Kiedy podlaczam sam kabel-pokazuje sie info o nowym urzadzeniu i chce sterowniki, a kiedy podlacze tel przez kabel-brak jakiejkolwiek reakcji-nawet o tym, ze jest podlaczony kabel dcu 11.
z gory dzieki za pomoc

POZDRAWIAM!

#32874  autor: Frasio
 02 gru 2005, 13:05
Klik !
Chwila w googlach i już ;)

Obrazek

#32884  autor: margeo
 02 gru 2005, 14:25
hmm.. znalazlem juz sterownik, ale niestety nie moge go zainstalowac... cos jest nie tak-walniety kabel? pokazuje sciezke do sterownika i... nic

POZDRAWIAM!

#32885  autor: Frasio
 02 gru 2005, 14:27
A może sterownik zły?
Skad brałeś?
Ze strony SE?
Czy skądś indziej?

Obrazek

#32891  autor: kamil1221
 02 gru 2005, 16:16
A nie lepiej bylo tobie kupic BLUETOOTH (okolo 70zl ) lub podczerwien (okolo 35zl).Wtedy bys mial problem z glowy :D

#32892  autor: Kaczy
 02 gru 2005, 16:19
kamil1221 pisze:A nie lepiej bylo tobie kupic BLUETOOTH (okolo 70zl ) lub podczerwien (okolo 35zl).Wtedy bys mial problem z glowy :D
Z doświadczenia wiem, że to w sumie sprawi więcej problemów.

Jakoś w swoim telefonie nie mogłem się połączyć poprzez GPRS jak używałem IRdy.
Kabelek daje jeszcze taką możliwość wgrywania nowego softu.

#32894  autor: Frasio
 02 gru 2005, 17:18
Kaczy pisze:
kamil1221 pisze:A nie lepiej bylo tobie kupic BLUETOOTH (okolo 70zl ) lub podczerwien (okolo 35zl).Wtedy bys mial problem z glowy :D

Nie kapuję.
Czy irda moze mieć coś wspólnego z GPRSem ?

Kaczy no tak ale :
# tracisz gwarancję
# ile razy wymieniasz softa w telefonie?
# bezprzewodowo jest szybciej, tylko przykładasz i przesyłasz

Obrazek

#32896  autor: margeo
 02 gru 2005, 17:54
Sterownik bralem z roznych stron(takze ze strony SE), ale zawsze po rozpakowaniu byl ten sam...
Okazało sie,ze sterownik byl inny niz standardowy dostepny w necie, dlatego nic nie dzialalo (a ze CD byla pusta...) . Na szczescie gosc tez byl z Poznania-pojechalem wymienic-dostalem nowy komplet i juz jest OK.

Bezprzewodowo jest szybciej?? Napewno nie przez irde...
Mam irde i zrywal polaczenie gdy przystawiałem k700i (na innym k700i nie, wiec pewnie dodatkowo jest cos z irda w fonie).
Osobiscie uzywam nokii 6230i i przez kabel smiga wszystko jak blyskawica-przez irde woooolno... Wgrywales kiedys mp3 przez irde??? ok.15-20min jedna..

POZDRAWIAM!

#32916  autor: piotrz
 02 gru 2005, 20:35
rzeczywiście, jak miałem irde mp3 szły baardzo wolno...ale teraz z BT nie mam takich problemów :wink:

#32964  autor: Kaczy
 03 gru 2005, 00:04
Frasio pisze:
Kaczy pisze:

Nie kapuję.
Czy irda moze mieć coś wspólnego z GPRSem ?

Kaczy no tak ale :
# tracisz gwarancję
# ile razy wymieniasz softa w telefonie?
# bezprzewodowo jest szybciej, tylko przykładasz i przesyłasz
Hmm... no najwyraźniej IRda coś ma- a raczej ze sposobem transmisji danych (fizycznie- pomiędzy kompem a fonem). To są chyba problemy typu jak utrzymać stałość połączenia.

W moich testach IRda wypadała gorzej niż po kablu jeśli chodzi o prędkość.

Soft do tej pory wymieniałem raz w S55.

#32984  autor: Frasio
 03 gru 2005, 10:12
A ja ani razu sam tylko chyba raz w nokii 3510 ;)
No co do szybkości to irda jest na końcu, a USB i BT są m.w. po równo.
Tylko że irda i BT jest ogólna, a kabel jest dla danego tela ewentualnie marki.

Obrazek

#33833  autor: Rogal
 09 gru 2005, 01:35
Czyli tym kablem DCU-11 moge wgrać najnowszy software z strony SE na komórke, jeśli tak to on jest już mój :?: :?: :P