• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #273884  autor: Prometo
 27 cze 2008, 14:07
Tak się złożyło, że mam teraz Nokię E65.
1. Chciałem w niej zainstalować aplikacje Font Magnifier do powiększenia czcionki i gdy chcę ją zainstalować ciągle wyskakuje komunikat Please reinstall application, nie wiem co jest grane :(
2. Gdy chcę podłączyć telefon z komputerem przez kabel to komputer nie wykrywa urządzenia (E65) inne wykrywa. Czyja to jest wina?
3. Chcę przeprowadzić twardy reset, tylko nie wiem co wtedy skasuję (kontakty, dane z kalendarza na pewno), co jeszcze?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#273891  autor: Klusek
 27 cze 2008, 14:37
Prometo pisze:2. Gdy chcę podłączyć telefon z komputerem przez kabel to komputer nie wykrywa urządzenia (E65) inne wykrywa. Czyja to jest wina?
To niekoniecznie musi być problem telefonu, ale może to być problem sterowników do kabla, no chyba, że telefon nie jest wykrywany też w trybie transferu danych.
Prometo pisze:3. Chcę przeprowadzić twardy reset, tylko nie wiem co wtedy skasuję (kontakty, dane z kalendarza na pewno), co jeszcze?
Jeżeli zrobisz format telefonu to stracisz WSZYSTKO co było w pamięci telefonu, karta zostanie nieruszona, ale dla pewności i spokoju można ją przed formatem wyjąć z telefonu :)

Obrazek
Obrazek

#273894  autor: Prometo
 27 cze 2008, 14:47
Klusek pisze:To niekoniecznie musi być problem telefonu, ale może to być problem sterowników do kabla, no chyba, że telefon nie jest wykrywany też w trybie transferu danych.
Ani za pomocą Pc Suite, ani transfer danych, jedynie za pomocą Bluetooth. Gdy podpinam przez usb to wyskakuje nieznane urządzenie i d**a.

Mam stare oprogramowanie 1.0633.18.01 z 11.01.07 a jest na stronie Nokia Poland 2.0633.65.01 i nie mogę zaktualizować.

Sprawa rozwiązana. W domu zrobiłem aktualizację telefonu do wersji 2.0633.65.01 i problem zniknął. Aplikacja Font Magnifier zainstalowana pomyślnie. Jednego tylko nie wiem, co się stało z komputerem w pracy, że nie chce wykrywać akurat tego telefonu telefonu.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl