• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#264531  autor: elrond
 03 maja 2008, 00:08
Coś mi się wydaje, że lepiej zapomnieć o 'czystych' Huawei'ach spoza sieci, choć trafiłem jedynie NA TO. Zostaje tylko import z Chin, ale wówczas gra nie warta świeczki.
A co do simlocka, to chyba zdejmują. Tak mi sie przynajmniej wydaje...

#264535  autor: kowcio
 03 maja 2008, 10:06
Może kiedyś na allegro będzie ich więcej bez sim-locka.

#264541  autor: Kain
 03 maja 2008, 11:35
Faktycznie ze znalezieniem Huawei bez simlocka może być całkiem duży problem, chciałem sobie kupić ,ale nie w play-u :P więc pozwiedzałem większość sklepów no i lipa, takiego czystego bez simlock-a brak więc pozostaje jedynie czekać;]

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

:)

#264548  autor: Pb
 03 maja 2008, 13:07
Hmm,szkoda.Huaweje w wolnej sprzedaży napewno nie byłyby droższe (w końcu za napis HUAWEI chyba się nie płaci :D ),a byłyby bez tego głupiego i zapewne ciężko łamalnego simloka.
Podobno plusfony i playsety nie są takie złe-może dzięki temu osłabnie zła opinia o chinskich wyrobach heh:).A tanie są i to bardzo.(plusfony prawie nowe za 200 zeta na alledrogo).

AHA PLUSFON 603I TO ZTE NIE HUAWEI!!!!

#264556  autor: Kain
 03 maja 2008, 13:51
Hm fakt za napis nie płacisz :D w odróżnieniu od innych producentów hehe, chwilami się zastanawiałem czy nie kupić tego Huawei co jest w zestawie play'a na karte za 199 zł,ale jakoś walka z simlock-em mnie odstrasza i chyba lepiej poczekać bo kiedyś napewno wejdą na wolny rynek dostępne swobodnie a może i coraz lepsze modele będą wychodzić:)

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

:)

#264572  autor: Pb
 03 maja 2008, 15:39
Kain pisze:Hm fakt za napis nie płacisz :D w odróżnieniu od innych producentów hehe, chwilami się zastanawiałem czy nie kupić tego Huawei co jest w zestawie play'a na karte za 199 zł,ale jakoś walka z simlock-em mnie odstrasza i chyba lepiej poczekać bo kiedyś napewno wejdą na wolny rynek dostępne swobodnie a może i coraz lepsze modele będą wychodzić:)
A te playsety są bez żadnej umowy?
Swoją drogą to też myślę,że lepiej poczekać aż pojawią się w wolnej sprzedaży,zapewne też większy bdzie wybór modeli.

#264646  autor: thonka
 03 maja 2008, 23:26
a mnie dalej zastanawia czy kupujac sluchawke u operatora w zestawie prepaid rowniez trzeba odczekac 24 m-ce by sciagnac simlocka... przeciez w telefonach za 200-300zl zalozenie blokady to tylko dodatkowy koszt.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#264757  autor: kowcio
 04 maja 2008, 16:18
iaro pisze:A te playsety są bez żadnej umowy?
Bez. W zestawie masz starter za 9 zł.
thonka pisze:mnie dalej zastanawia czy kupujac sluchawke u operatora w zestawie prepaid rowniez trzeba odczekac 24 m-ce by sciagnac simlocka
Oj nie wiem, ale chyba nie.

[ Dodano: 2008-05-04, 16:20 ]
thonka pisze:w telefonach za 200-300zl zalozenie blokady to tylko dodatkowy koszt.
Pewnie że dodatkowy, ale operator trzyma telefon w swojej sieci, więc jak nie ściągniesz sim-locka to musisz zakupić kartę właśnie tego operatora na którego jest sim-lock.. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

#264806  autor: Pb
 04 maja 2008, 22:38
Wiecie co?
Tak sobie dzisiaj myślałem,że im więcej takich firm jak Huawei,ZTE,CECT,itp. tym lepiej.
Cholera mnie bierze jak widzę ceny "renomowanych" marek.
Zdzierają jak sie da.Ostatnio nawet Sagem zaczął dziwnie wysoko się cenić.Przykład-w dość tanim Saturnie za gównianego my-220V (niemylić z napięciem;D) liczą sobie 179 zł.No paranoja!Dorzucasz 2 dychy i masz Huaweja u121 co prawda z simlokiem,ale nieporównywalnie lepszego.
O tym jak zdziera Samsung,Nokia,SE,LG to już lepiej nie mówić...
Wiem,że parę miechow temu objechałem Huawei jako "napływ chinskiego szrotu" ale...zmieniłem zdanie patrząc na zdzierstwo znanych marek.
Dlatego też,od dziś jestem fanem HUAWEI oraz ZTE :D.

[ Dodano: 2008-05-04, 22:59 ]
A oto zestawienie tego co możecie mieć w cenie Huawei u121 (199zł.):
-LG KG130
-Samsung C180
-Nokia 1650

BUAHAHAHA!