• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #256699  autor: Ne$
 17 mar 2008, 14:26
Witam

Pod koniec kwietnia kończy mi się umowa w Era Fun (połączenia wychodzące mam do czerwca więc się wywiązałem). Chciałbym przejść z tym samym numerem i z pieniędzmi na koncie do tak taka. Czy jest to możliwe ? (Pani z BOA twierdzi że nie a Pan w salonie że tak). Jeżeli ktoś był w podobnej sytuacji proszę o wypowiedź, z góry dziękuję

pozdrawiam

#256704  autor: aga
 17 mar 2008, 14:43
Według mnie nie można. Po zakończeniu umowy przejdzie ona na czas nieokreślony, więc będzie działać na takich zasadach jak Tak Tak. Wyjątkiem będą niektóre promocje działające tylko w Tak Taku.

#256706  autor: Ne$
 17 mar 2008, 14:52
Nie bardzo zrozumiałem. Umowę jako taką muszę wypowiedzieć miesiąc przed jej końcem i co później ? Mój numer przestanie działać a pieniążki pójdą się paść ? Właśnie dlatego chcę przejść do tak taka żeby móc korzystać z promocji niedostępnych w era fun.

#256711  autor: macs22
 17 mar 2008, 15:20
Proponuje się zapytać o przejście na taktak fon.

#256714  autor: Ne$
 17 mar 2008, 15:32
O Tak Tak Fon też nie pytam bo nie interesuje mnie nic co będzie mnie wiązać jakąkolwiek umową. Jeżeli przeniesienie numeru jest niemożliwe to wie ktoś chociaż czy pieniądze mogę wydzwonić do końca z Funa po rozwiązaniu umowy czy z dniem jej wygaśnięcia wygaśnie mój numer ?

#256715  autor: butterfly
 17 mar 2008, 15:33
A wg mnei jest to mozliwe, w końcu teraz można się przenosić gdzie się chce.
Tak czy siak nie przekonasz się dopóki się nie dowiesz np. w jeszcze jednym salonie ery.

#256721  autor: aga
 17 mar 2008, 16:03
butterfly pisze:w końcu teraz można się przenosić gdzie się chce
Można się przenosić, ale między sieciami. W danego operatora nie zawsze jest to możliwe, np. z Heyah do TT nie można się przenieść bezpośrednio.
butterfly pisze:Tak czy siak nie przekonasz się dopóki się nie dowiesz np. w jeszcze jednym salonie ery
Dokładnie. ;-)

#256724  autor: yagi
 17 mar 2008, 16:10
Numer moze byc tylko w taryfie Era Fun i nie przejdziesz z tym numerem do Tak Taka i taryfy Happy.

Zeby wykorzystac pieniadze jedynym wyjsciem jest pozostac w Fun'ie na czas nieokreslony...

Innej mozliwosci nie ma. Wypowiadajac umowe masz 30 dni + kilka/kilkanascie do 7-go kazdego miesiaca (do konca cyklu rozliczeniowego) zeby wykorzystac kase - potem numer zostaje wylaczony...

Zeby zachowac numer to tylko do innego opa...

Takie uroki mixa w Erze :(

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#256777  autor: Ramirez
 17 mar 2008, 20:31
Nie można przenieść. Sam chciałem przenieść numer z Era Fun do Tak taka. Wysłałem druczek rezygnacji z zastrzeżeniem że chce przenieść do tak taka. I nie przenieśli. Dostałem pisemko że nie przenoszą z mixa do tak taka. Zwyczajnie numer wyłączyli mi z dniem zakończenia umowy. Pomimo że miałem jeszcze ok 1,5 miesiąca okresu na połączenia wychodzące :cry: Dziwna polityka, ale to ich strata.

#256850  autor: Ne$
 18 mar 2008, 10:09
No polityka rzeczywiście dziwna. Jestem już prawie pewny że przejść się nie da, ciekawe tylko dlaczego Pan w salonie powiedział że nie ma najmniejszego problemu i co by było gdyby wyłączyli mi numer z pieniędzmi na koncie, czy mógłbym się jakoś starać o ich odzyskanie ? Co Wy byście zrobili żeby wykorzystać te pieniądze z pożytkiem (nie widzę sensu dzwonić więcej niż potrzebuję a pieniędzy mam dużo więcej niż wydzwaniam na miesiąc ;/)

#256854  autor: aga
 18 mar 2008, 10:43
Może niech pozostali domownicy dzwonią z tego telefonu. Moja mama mało używa komórki i jak uzbiera się kasa po obowiązkowych doładowaniach, to właśnie dzwoni z komórki zamiast ze stacjonarnego.
Ewentualnie możesz zużyć pieniądze na konkursy smsowe. :wink:

#256865  autor: mikage1
 18 mar 2008, 14:01
aga pisze:Ewentualnie możesz zużyć pieniądze na konkursy smsowe. :wink:
albo charytatywne - jakiś Caritas, PCK lub coś w tym stylu... :-)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#256946  autor: yagi
 18 mar 2008, 21:02
Ne$ pisze:ciekawe tylko dlaczego Pan w salonie powiedział że nie ma najmniejszego problemu
Pewnie byl niedouczony w procedurach... Czesto sie z tym spotykam... Potem wychodzi to w praniu...

Obrazek

#261652  autor: Ne$
 13 kwie 2008, 15:20
No i się dowiedziałem. Piszę dla wszystkich, którzy mają tą wątpliwość i spotkają się z niekompetencją w salonie, NIE MOŻNA przejść do Tak Taka z Era Fun. Zadzwoniła do mnie pani z BOK i bardzo ale to bardzo intensywnie namawiała na Tak Tak Fon ale się nie dałem :) Numer wyłączą mi podobno 10 dni po terminie wygaśnięcia umowy.

#261668  autor: yagi
 13 kwie 2008, 16:21
Z tego co wiem to wylaczaja po 3 miesiacach jesli sie numeru nie doladowuje (umowa na czas nieokreslony) lub na ostatni dzien cyklu rozliczeniowego jesli sie im da wypowiedzenie (7 dzien miesiaca)...

Obrazek

#261841  autor: wirusek
 14 kwie 2008, 17:29
yagi pisze:
Ne$ pisze:ciekawe tylko dlaczego Pan w salonie powiedział że nie ma najmniejszego problemu
Pewnie byl niedouczony w procedurach... Czesto sie z tym spotykam... Potem wychodzi to w praniu...
Pan w salonie nie słuchał na szkoleniach... :-P
Tak to jest jak... pozniej konczy sie to utrata klientow i zrazaniem do sieci...

#261868  autor: Th0mas
 14 kwie 2008, 19:11
Albo gadacie głupoty, albo mam jakiś dziwny starter. Po zakończeniu umowy w Era Fun nigdzie nie dzwoniłem, nie szedłem do salonu i automatycznie mi włączyli Tak Taka z taryfą Happy.

#261904  autor: wirusek
 14 kwie 2008, 22:03
ale dalej jestes na takich samych warunkach jak FUN.
jak nie chcesz nie musisz rozwiazywac umowy, umowa z kazdym miesiacem jest przedluzana o miesiac (umowa na czas nieokreslony)... Wazne zebys mial aktywne konto na polaczenia wychodzace... w okresie uplywu do 3 miesiecy na polaczenia wychodzace Era wylacza karte - czyli trzeba zasilac!
Jutro dokladnie sie dowiem jak to sie odbywa i opisze to.

chybaze ktos wie to niech napisze, sam jestem ciekawy dlaczego TT Happy.

#262143  autor: Ne$
 16 kwie 2008, 12:46
yagi pisze:Z tego co wiem to wylaczaja po 3 miesiacach jesli sie numeru nie doladowuje (umowa na czas nieokreslony) lub na ostatni dzien cyklu rozliczeniowego jesli sie im da wypowiedzenie (7 dzien miesiaca)...
Tutaj masz rację, wypowiedziałem umowę, która kończy się 27 kwietnia, a poinformowano mnie że karta będzie działać do 7 maja więc myślałem że to 10 dni :D mój błąd :]
Th0mas pisze:Albo gadacie głupoty, albo mam jakiś dziwny starter. Po zakończeniu umowy w Era Fun nigdzie nie dzwoniłem, nie szedłem do salonu i automatycznie mi włączyli Tak Taka z taryfą Happy.
Na pewno z Happy ? Masz wszystkie przywileje ? Jeśli tak to będę działał w tej sprawie bo już kupiłem nowy starter TAK TAK :/