• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #255363  autor: tarantula
 09 mar 2008, 21:48
Witam.Kupiłem V3 na allegro.Po wymianie taśmy w serwisie (motka miała być "nówka-raz użyta"a przyszła uszkodzona! -niestety sprzedający to oszust) .Jednakże zauważyłem,że: 1) mimo ustawienia w opcjach odbierania połączeń/odbierz otwierając , gdy jest połączenie, po podniesieniu klapki dalej jest sygnał (dzwonek) nadejścia połączenia i dopiero naciśnięcie standartowego przycisku pozwala na rozmowę.
2) otworzenia klapki nie powoduje uruchomienia wyświetlacza (jest ciemny),dopiero któryś przycisk go uruchamia.
3) przy zamykaniu klapki wyświetlacz powinien moim zdaniem natychmiast się wyłączyć ("zgasnąć") ale wyłącza się dopiero po 20 sek.
I toby było na razie na tyle.Instrukcję czytałem (PDF),jednakże w/w 3 problemiki nie zostały przeze mnie usunięte.Może któryś z doświadczonych kolegów mi coś podpowie.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2008, 22:29 przez tarantula, łącznie zmieniany 3 razy.

fascynator

#255371  autor: elrond
 09 mar 2008, 22:02
1) mimo ustawienia w opcjach odbierania połączeń/odbierz otwierając , gdy jest połączenie, po podniesieniu klapki dalej jest sygnał (dzwonek) nadejścia połączenia i dopiero naciśnięcie standartowego przycisku pozwala na rozmowę.
Może podczas wymiany taśmy uszkodzono jakiś instrument mechaniczny odpowiedzialny za reakcje telefonu na podniesienie klapki? Jak nie, to chyba soft...
tarantula pisze:3) przy zamykaniu klapki wyświetlacz powinien moim zdaniem natychmiast się wyłączyć ("zgasnąć") ale wyłącza się dopiero po 20 sek.
Motorola nie lubi zmian - tak jak było w mojej przedpotopowej V180, tak pewnie i zostało w V3 - to będzie raczej normalne zachowanie telefonu :wink:

#255373  autor: tarantula
 09 mar 2008, 22:08
No cóż.Napisałem dlatego "problemiki"...Z nimi da się żyć a nawet trzeba tak jak z żoną.
Szkoda tylko,że na aukcjach spotkać można niestety oszustów.Bo nie ukrywam,że padłem ofiarą takiego typa ale sam jestem sobie winien, bo sprzedający miał już jeden negatyw i tytuł "oszusta".

fascynator

#255376  autor: przemek910
 09 mar 2008, 22:11
elrond pisze:tarantula napisał/a:
3) przy zamykaniu klapki wyświetlacz powinien moim zdaniem natychmiast się wyłączyć ("zgasnąć") ale wyłącza się dopiero po 20 sek.

Motorola nie lubi zmian - tak jak było w mojej przedpotopowej V180, tak pewnie i zostało w V3 - to będzie raczej normalne zachowanie telefonu
powinien odrazu zgasnąć.

uszkodzony jest element który odpowiada za położenie klapki... seriws

#255378  autor: tarantula
 09 mar 2008, 22:22
No cóż.Dałem stówę za wymianę taśmy+200zł za zakup.I niech tak już zostanie.
A propos zakupu na allegro: pierwszą V3 kupiłem,zapłaciłem a nigdy jej nie zobaczyłem.Ponoć poczta "priorytetowo" go gdzieś "posiała" a ja po 25 dniach odzyskałem kasę nie od sprzedającego (złożył reklamację i kazał mi czekać),ale od jego żony,która uniosła się na moje zarzuty honorem.
Tę, którą wreszcie kupiłem jak widać dotarła, tyle że uszkodzona.Oj nie lubią mnie motki,nie lubią...A zwrot za naprawę? Przesłałem mu e-mailem rachunek i obiecał,że stówę zwróci jak cyt.:"skołuje kasę"!

fascynator