• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #239898  autor: tomko111
 16 gru 2007, 15:09
Witam. Mam problem. Mianowicie dzisiaj eksperymentowałem troszkę z moimi komórkami, wyciągnąłem moją kartę SIM z playa i włożyłem do innego telefonu bez simlocka mianowicie do Noki 3310 - w tej komórce nie złapało w ogóle zasięgu, następnie włożyłem do mojej drugiej komórki, do Noki 3510i, a tam pojawił się napis: Proszę włożyć kartę SIM. Moje pytanie brzmi: Czy karta SIM z playa działa tylko na telefonach sprzedawanych przez Playa? Czy można kupić inny telefon (tak jak to jest w moim przypadku, chcę kupić Nokię 5700, a sprzedać Samsunga L760) i będzie działać normalnie? Dlaczego pojawił się taki problem?
Dzięki za pomoc. :D

#239902  autor: PiotrG-dz
 16 gru 2007, 15:37
Karta SIM Playa działa we wszystkich telefonach bez SIMLOCKA.Tak powinno być.A to ,że nie złapało u ciebie zasiegu od razu u mnie tez tak było z niektórymi SIMkartami z PLay.Gdy nie łapało zasiegu od razu to naciskałem zieloną słuchawkę, żeby wykonać połączenie np; pod numer znajomego.Gdy to zrobiłem to telefon po chwili złapał zasięg :D Jako ,że Play korzysta z sieci Plusa to priorytet mają przed Playem właśnie karty Plusa.Może dlatego od razu nie łapie zasięgu.PZDR

#239908  autor: kowcio
 16 gru 2007, 15:56
play w nokii 3510i i 3310 działa bezproblemowo, wiem bo miałem playa na początku w 3310 a później i do dzisiejszego dnia mam w niej i działa jak w szwajcarskim zegarku :mrgreen: