• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

WLR

#26142  autor: PiotrG-dz
 19 paź 2005, 19:01
Jakis czas temu było głosno oWLR czyli o hurtowej odsprzedazy łączy przez TPSA.Sprawa ucichła.W rozmowie z monterami dowiedziałem się ze ma to byc przeprowadzone pod koniec roku,min to że Tele 2 miałoby to zrobić.Czy w Polsce WLR dojdzie do skutku?Jeśli TPSA zarząda wysoką cenę odsprzedaży łączy to bedą nici!Ponoć PIS chce coś zrobić w tej sprawie min.zmiana prawa telekomunikacyjnego.Mam pytanie gdzie w UE WLR udał się???

#26279  autor: blom
 20 paź 2005, 09:21
nigdy nie dojdzie :-D :-D :-D

#50739  autor: PiotrG-dz
 02 lut 2006, 16:05
10 lutego 2006 odbedzie sie w siedzibie UKE rozprawa administracyjna w sprawie wniosku TELE2 w zakresie ustalania warunków wspólpracy i rozliczeń w ramach usługi hurtowej odsprzedaży abonamentu WLR (Wholesale Line Rental) Urząd kończy etap zbierania materiału dowodowego w tej sprawie.Projekt decyzji WLR zostanie poddany publicznym konsultacjom w pierwszej połowie marca 2006.-------Czyli rozumiem z tego że WLR wejdzie jeszcze w II kwartale tego roku.Jeśli się mylę niech ktoś kto wie lepiej odemnie niech mnie poprawi. :)