• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #219510  autor: Ths
 07 wrz 2007, 11:27
Witam wszystkich
Widzę że na tym forum jest dużo osób posiadających duzy talent w temacie tak więc pozwoliłem sobie zadać tutaj pytanie.

Jaką opcje wybrać i jakiego operatora
Moje wymagania:
Chciałbym wydawać na utrzymanie telefonu miesiecznie ok 25 - 30 pln i mieć kontakt za free z jedną osobą z tejże sieci. Telefon mnie nie interesuje.
Może to być abonament i oferta "na kartę"

Obecnie płace 25 pln za 25 min (PLUS GSM) do wszytkich i dodatkowo mam 1 darmowy numer. W miesiącu wyrabiam sie w połączeniach w 25 min (nie licząc tego jednego numeru z którym gadam moze z 300 - 500 min miesięcznie)

Chciałbym coś podobnego
Czy dobrzy ludzie znajacy sie w temacie zakręcownych ofert operatorów GSM mogliby mi coś doradzić :D

#219512  autor: ywis
 07 wrz 2007, 11:32
No więc tak, osobiście posiadam Mixa w Plusie i płacę miesięcznie 30 zł (karta), musisz sobie co miesiąc doładowywać i to ty kontrolujesz w pełni swoje wydatki. Jest opcja aktywowania za 10 zł na 30 dni darmowego nr oczywiście w sieci Plus tylko i wyłącznie i pakiet ten zawiera rozmowy jak i sms za darmo przez okres 30 dni jak już napisałem od momentu aktywowania, do tego można wykupić darmowe wieczory i weekendy do wszystkich z Plusa i na stacjonarne chyba z 5 zł lub też 10 zł, nie pamiętam dokładnie (można na stronie spr.) i kolejna aktywacja za 5 zł, 500 sms do wykorzystania z Plusie. Myślę, że to dobra oferta, Plus zaczął się rozwijać jak dla mnie w postaci Mixa na plus :)

#219517  autor: Ths
 07 wrz 2007, 11:53
Hej
Dzięki za odpowiedź

Niestety robi sie juz 40 pln na miesiąc z tego co widzę
Ale znalazłem promocje w tym mixie

http://plus.pl/oferta_indywidualna/mix/ ... 0_procent/

Ale ... Promocja trwa od 03.04.2007r. do 30.09.2007r. :(

Dziś mam zamiar wybrac sie do salonu plusa ale podejrzewam że zaproponują mi Abonament za 25 pln (30 min) i promocje za przedłużenie umowy na 12 miesiecy 3 numery w plusie za 6 groszy. To w sumie by wychodziło z jednym numerem 25pln/0.06 ok 400 minut w miesiącu

PS. Pozdrowienia dla ywis przesyła wielunianin od 2 lat mieszkający w Białymstoku :mrgreen:

#219521  autor: ywis
 07 wrz 2007, 12:27
Ths pisze:Niestety robi sie juz 40 pln na miesiąc z tego co widzę
Dlaczego 40 PLN? 30 też jest dostępne w Mixie Plusa, sam takowego posiadam i jest ok.
Ths pisze:Ale znalazłem promocje w tym mixie

http://plus.pl/oferta_ind...j_o_90_procent/

Ale ... Promocja trwa od 03.04.2007r. do 30.09.2007r.
Również po wejściu do Mixa skorzystałem z tej promocji, aczkolwiek widzę to promocję poraz drugi od momentu jak podpisałem umowę ;)

A w obecnej chwili jaką masz taryfę? Masz w ogóle abonament, kończy Ci się, czy jak?
Ths pisze:PS. Pozdrowienia dla ywis przesyła wielunianin od 2 lat mieszkający w Białymstoku
Dzięki i wzajemnie.

#219525  autor: Ths
 07 wrz 2007, 12:56
Hej
Zrozumiałem ze 30 pln kosztuje miesiecznie karta i zarazem doładowanie a za możliwość połaczeń za 0 pln z jednym numerem to koszt 10 pln i stąd ten wydatek miesięczny 40 pln

W chwili obecnej posiadam abonament NowyPlus 25 czyli płacę 25 pln miesiecznie
dodatkowo mam promocje na 1 numer:
NowyPlus 25 - liczba swojaków 1; stawka za swojaka 0 pln; usługa darmowa przez 12 m-cy

Umowa kończy mi sie w pierwszych dniach przyszłego miesiaca
W plusie jestem od 2 lat
Pozdr

#219528  autor: mariusz9a
 07 wrz 2007, 13:07
Ths, jeżeli przedłużysz umowę na taryfie kubali to w abo za 25zł dostaniesz w ogóle za darmo na 6 miesięcy darmowy numer, a za każdy następny miesiąc +10zł do abonamentu - czyli po 6 miesiącach abonament wyniesie Cię 35zł.
W MixPlusie za wszelkie dodatkowe usługi opłata pobierana jest ze zgromadzonej na Twoim koncie kasy, czyli za ten darmowy numer zabiera Ci z tej kasy co juz masz na koncie (czyli z tych 30zł).

#219531  autor: dechomenon
 07 wrz 2007, 13:26
albo weź sobie umowę na rok dostaniesz kubale 25 masz tam 30min do wszystkich sieci + darmowy numer:P czyli powinno Ci starczyć skoro w 25min do wszystich się mieściłeś:P i masz teraz min po wykorzystaniu pakietu 60gr a nie 72gr !

#219533  autor: Mel
 07 wrz 2007, 13:46
Pamiętaj też o tym, że w prepaidach "darmowe" telefony dla jednej osoby są opcją czasowo ograniczoną, więc nie są aż tak atrakcyjne pod tym względem jak abonament.

#219539  autor: mariusz9a
 07 wrz 2007, 14:15
A czy jest jeszcze usługa darmowego numeru w Erze (wiem że kiedyś była)? Bo szukam na tej ich stronie już z dobrych 20 min i nic na ten temat nie mogę znaleźć:/

#219543  autor: Mel
 07 wrz 2007, 14:43
W Erze jest coś takiego jak "oferta z przyjacielem", ale można ją wziąć przy wykupieniu trzech pakietów. Czyli jak na nowego to jest 60zł na miesiąc, potem zamieniasz ofertę uniwersalną na "z przyjacielem". To jest 2000 min do danego numeru za 20zł miesięcznie.

Szczegóły.

#219544  autor: mariusz9a
 07 wrz 2007, 14:50
Mel, to kompletnie się nie opłaca;P Chyba że ktoś na upartego musi mieć ten numer w Erze...

#219596  autor: Vieslav
 07 wrz 2007, 20:09
A Kubali 25 w Plusie? Na wykorzystanie masz 30 minut do wszystkich a dodatkowo dostajesz za free darmowy numer na 6 miesięcy a potem koszt tego darmowego numeru to 10 zł.

#219603  autor: Ths
 07 wrz 2007, 21:14
Dziękuję wszytkim za zaiteresowanie i rady

Ok. godziny 17 przedłużyłem umowe z PLUS GSM
Taryfa kubali 25
Darmowy mumerek
Umiowa na 12 miesiecy

Pozdrawiam

#219604  autor: mariusz9a
 07 wrz 2007, 21:21
Ths pisze:Dziękuję wszytkim za zaiteresowanie i rady

Ok. godziny 17 przedłużyłem umowe z PLUS GSM
Taryfa kubali 25
Darmowy mumerek
Umiowa na 12 miesiecy

Pozdrawiam
I chyba dobry wybór;) Pamiętaj tylko że darmowy numer w abonamencie nie obejmuje smsów (jedynie połączenia głosowe), za to w mixie tak;)

#219669  autor: ywis
 08 wrz 2007, 09:56
Mel pisze:Pamiętaj też o tym, że w prepaidach "darmowe" telefony dla jednej osoby są opcją czasowo ograniczoną, więc nie są aż tak atrakcyjne pod tym względem jak abonament.
Nie prawda, Mix Plusa, to inaczej prepaid, a nic czasowo nie jest ograniczone. Mam 30 dni na darmowy nr non stop, 24/24 i płacę tylko raz za aktywację 10 zł, dzwonie i wysyłam sms na ten jeden nr co podałem ile mi się podoba :)

#219676  autor: dechomenon
 08 wrz 2007, 10:25
ywis każda promocja w Plusie jest do odwołania...więc jeśli podpisałeś kontrakt w lutym i w tym okresie akurat jest promocja na darmowy numer to z niej korzystasz, ale musisz mieć na uwadze, że ta promocja jest ograniczona...ponieważ nie jest dana Tobie na stałe tylko jest do odwołania, więc jeśli Plus ją odwoła to już nie będzie usługi na darmowy numer. Z tego co wiem, po każdej odsłonie mixa ta promocja jest przedłużana...ale nigdy na określony czas...więc oni się zabezpieczyli i mogą w każdej chwili to wyłączyć(w co wątpię, bo dużo ludzi kupuje mixa, dla tej promocji)

#219828  autor: Prometo
 08 wrz 2007, 20:57
Panowie przecież Ths napisał co wybrał.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#219907  autor: ywis
 09 wrz 2007, 11:07
dechomenon pisze:ywis każda promocja w Plusie jest do odwołania...więc jeśli podpisałeś kontrakt w lutym i w tym okresie akurat jest promocja na darmowy numer to z niej korzystasz, ale musisz mieć na uwadze, że ta promocja jest ograniczona...ponieważ nie jest dana Tobie na stałe tylko jest do odwołania, więc jeśli Plus ją odwoła to już nie będzie usługi na darmowy numer. Z tego co wiem, po każdej odsłonie mixa ta promocja jest przedłużana...ale nigdy na określony czas...więc oni się zabezpieczyli i mogą w każdej chwili to wyłączyć(w co wątpię, bo dużo ludzi kupuje mixa, dla tej promocji)
Podobną promocje miałem w POP-ie, też była do odwołania, a trwała i trwa do dziś... a to już ponad 2 lat ;)

#219999  autor: dechomenon
 09 wrz 2007, 15:29
no bo to tak jest...ale oni się zabezpieczyli...chociaż wiadomo nie wyobrażam sobie jak by mogli teraz wyłączyć tą usługę na darmowy numer w mixie....