Witam,
Czy działa wszystkim Orange On-line prawidłowo? Korzystam z taryfy stare Orange GO.
U mnie od miesiąca są problemy typu:
- często nie ma podanych stanów konta na ekranie powitalnym
- pokazuje, że usługa jest wyłączona choć na pewno ją włączyłem
- nie ma podanego terminu pakiet SMS/MMS i w żaden sposób nie mogę się go dowiedzieć, nawet SMSem czy przez *500
- nie działa billing on-line
- nie mogę zobaczyć listy ostatnich doładowań
To chyba tyle co do tego E-BOKu, a dodatkowo bardzo długa aktywacja usług. Choć nie używałem telefonu to zabrali mi kilkadziesiąt groszy z konta promocyjnego. Normalnie bym nie zauważył, ale sprawdzałem pod *500, a potem w Orange On-line było napisane co innego, zadzwoniłem ponownie pod *500 i jest mniej! Nigdzie nie dzwoniłem, a SMSy w sieci szły mi z pakietu SMS, więc konto promocyjne nie powinno być pomniejszone.
Mój kolega ma jeszcze gorzej, ma POPa i nie może w ogóle korzystać z Orange On-line bo wyświetla mu się komunikat "Nie przypisany numer MSISDN do konta" czy coś takiego. Ponad to będąc na wakacjach wysyłałem mu czasem MMSy, które pewnego pięknego dnia nie dochodziły na jego telefon, a na skrzynke MMS na
www.orange.pl choć miał miejsce w telefonie na przyjecie ich. Chciał je zobaczyć na stronie, ale pojawia mu się komunikat wchodząc do skrzynki MMS "Usługa nie jest dostępna w Twoim planie taryfowym". Dodatkowo aktywował sobie usługę Lepsze Numery z ponad tydzień. Zadzwonił do mnie kilka dni temu i zamiast około 2,50 zł za rozmowę 17 min zjadło mu około 12 zł! Sam widziałem w jego telefonie, miał jeszcze zapisany SMS jaki wysłał do aktywacji oraz tego, że przyszło mu potwierdzenie o włączeniu usługi, 2 zł pobrało bo patrzył przed i po aktywowaniu, a po tej akcji z naszą rozmową usługa nagle jest nieaktywna. Wcześniej mi też mówił o podobnej sytuacji tylko, że w grę wchodziło może 2 zł. Myślałem, że po prostu nie aktywował czy coś, ale teraz widać ewidentnie, że to wina Orange.
Zostało wysłane kilka maili do BOKu. Oczywiście pozostały bez odpowiedzi. Nikt nie raczył nawet napisać przeprosin oraz ściemy, że pracują nad problemem i wkrótce go rozwiążą.
To ma być wysoka jakość Orange? Rozumiem, że wpadki się zdarzają i jestem wyrozumiały, ale miarka się już przebrała, takie różne rzeczy dzieją się od miesiąca. Czas po prostu zmienić sieć...
Ma ostatnio ktoś podobne problemy z użytkowaniem pre-paida w Orange?