• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #199633  autor: dj_ozi
 06 lip 2007, 14:03
WITAM

*Z góry mówię iż nie ponoszę odpowiedzialności za straty i problemy wyrządzone przez ten TRICK.Jeśi wykonasz wszystko z instrukcją krok po kroku będzie ok i na pewno nic nie popsujesz.A oto ten TRIK:

Nazwałbym to bardziej EDYTOWANIEM SOFTU TELEFONU ale...

POTRZEBUJESZ:
-SONY ERICSSON K/D750I
-ZWYKŁEGO KABELKA USB DCU 60
-PROGRAMU FAR+PLUGIN SEFP (Mogę wysłać na maila)
-TROCHĘ WOLNEGO CZASU OK.30MIN
-SPRAWNEGO,NIEWYŁĄCZAJĄCEGO SIĘ KOMPA!

No to przejdźmy do sedna sprawy.Jest to mój prywatny,przetestowany pomysł.Dzięki temu możemy powiększyć troszkę naszą pamięć,przyśpieszyć komórkę i usunąć niepotrzebne albo z kluczykiem pliki lub gry java,a nawet profile internetowe z ERy których nie można usunąć z telefonu.Zmiany są wprowadzane tylko prawdopodobnie do przywrócenia ustawień fabrycznych-ALE NIE JESTEM PEWIEN!

A więc w zależności co trzeba nam usunąć:
-PROFIL WAP LUB GPRS
-GRE LUB APLIKACJĘ JAVA
-ZDJĘCIE
-STANDARTOWE DŻWIĘKI SE

Mówię tu oczywiście o tych plikach standartowych,niemożliwych do usunięcia z poziomu telefonu.

1Właczamy program FAR z dodanym pluginem SEFP (Mogę wysłać na maila)
2.Klikamy ALT+F1
3.Klikamy myszką na 0:SEFP w oknie które się ukarze.
4.Ustawiamy parametry czyli wybieramy DCU 60, i szybkość 921600 w oknie które się pokaże.
5.Klikamy ENTER THE MATRIX na dole programu.
6.Od tego momentu mamy 50 sekund na przytrzymanie klawisza C w telefonie i podłączenie telefonu do USB,klawisz C trzymamy cały czas do ukazania się menu w tym programie,czyli 2 przycisków FLASH i PS.
7.Dalszą instrukcję dokończe później...jutro...

Ja testowałem to na D750i z Simlockiem na ERA...

[ Dodano: 2007-07-06, 14:05 ]
PROSZĘ NIE USUWAĆ,nie masz czasu na dokończenie dzisiaj...

...Jeśli pomogłem kliknij proszę 'POMÓGŁ'...