• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #197822  autor: kasia1
 01 lip 2007, 10:34
witam,
zamierzam kupic sobie ten telefon w najblizszym czasie w zwiazku z czym mam kilka pytan na jego temat.
Czy obsługuje się go tylko i wyłącznie palcami? Czy tez rysikiem?
Jak wygląda sprawa pisania sms'ow? Sprawia to jakies trudności? Wygodnie sie pisze?
Czy polecacie ten telefon dla kobiety?

Liczę na w miarę szybką odpowiedź.
Pozdrawiam Kasia

#204994  autor: kaczq
 22 lip 2007, 20:41
Posiadam ten telefon... otoz nie obsluguje sie go zadnym rysikiem jest to pierwszy (lub drugi liczac juz iphona) telefon z touchpadem czyli wszystko dotykowe ale paluszkami a nie rysikiem jak w przypadku telefonow PDA. Pisanie smsow jest wygodne acz wyswietlacz jest bardzo czuly i na poczatku moze to sprawiac klopoty ale po okolo 2 dniach pisania smsow na telefonie na pewno sie przyzwyczaisz i bedziesz mogla pisac smsy rownie szybko jak na zwyklym tel. Mankamentem poki co tego telefonu jest badz co badz slaba bateria bo trzyma okolo 2 - 3 dni i nie posiada polskiego menu oraz T9. Telefon nadaje sie i dla kobiet i dla mezczyzn ogolnie w skali od 0 - 10 ocenilbym go na 9,5pkt:) czyli ogolnie polecam nie zaleznie od plci.

Pozdrawiam Bartek

#265917  autor: T-mati1
 13 maja 2008, 08:42
Mam ten tel i musze powiedziec ze jest bardzo fajny i posiada polskie menu i ma T9. Mysle ze nadaje sie dla wszystkich choc mojej dziewczynie sie on nie podoba denerwuje ja zbyt czuly ekran

Pozdrawiam

THUNDER UP!!!

#269273  autor: xtc84
 02 cze 2008, 15:50
posiadam ten telefon od jakiegos tygodnia i jako zagorzaly zwolennik nokii bardzo krytycznie podchodzilem do LGka
mimo wszystko pozytywnie mnie zaskoczyl.. ze zdecydowalem sie przestawic z nokii na niego :)

do plusow niewatpliwie bym zaliczyl:
>nietuzinkowy i atrakcyjny wyglad
>intuicyjne i latwe w poruszaniu sie menu
>calkiem sprawnie i dobrze dzialajacy dotykowy ekran
>dosyc dobrze grające mp3 pomimo ze nie jest to strikte muzyczny telefon
nie duże wymiary oraz niska waga

do minusów:
>ekran i obudowa podatne na zarysowania
>zbyt słaba bateria jak na telefon o tak duzym wyswietlaczu
>brak mozliwosci ustawienia innego dzwonka sms z poza 4 fabrycznych
>pisanie smsow wymagania przyzwyczajenia
>koniecznosc zmiany w ustawieniach telefonu aby komputer komunikowal sie z kartą pamieci przez kabel
>irytujacy problem z datą i budzikiem ktory poruszylem w innym wątku forum, (mam nadzieje ze do latwego wyeliminowania)

Ponadto jeszcze kilka malych szczegolikow do ktorych przyzwyczaila mnie nokia :)a ktorych tutaj niema niestety.. ale nie są az tak znaczące funkcje aby rzutowaly na codziennym korzystaniu w telefonu..

takze podsumowujac telefon warty do polecania dla osob ktore chcą miec malą odskocznie od tradycyjnych "słuchawek" i szukające czegos nietuzinkowego, troche bardziej gadzetowego
..jeszcze gdyby tylko baterie mial mocniejszą i najlepiej polimerową:)

#270388  autor: piteras
 08 cze 2008, 22:11
czy na pradę można wgrywać nowe motywy? nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat.

[ Dodano: 2008-06-28, 10:37 ]
dowiedziałem się od pewnej osoby że na wyświetlacz, który jest dotykowy jak wiadomo, jest tylko 14 dni gwarancji, a nie tak jak na resztę 2 lata. czy to prawda?