• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #197785  autor: Mariucha
 01 lip 2007, 02:08
Witam, po raz pierwszy.
Chciałbym spytać o E65 z sieci orange. Można znaleźć sporo negatywnych opinii na temat np E50 z tej sieci, włącznie nawet z teorią, że w orange te aparaty są po prostu "zwalone"...
Czytam, że w E65 nie ma już fatalnego orangowego menu, ale czy użytkownicy tych telefonów mogą potwierdzić, że są w stu procentach dobre? Inaczej formułując pytanie - czy chcąc mieć sprawną i dobrą E65, powinienem kupić ją w "Nokii Poland", czy mogę bez stresów brać ją z orange?
pozdr. Mariusz

Od moda:pamiętaj by tematy zakładać wten sposób. poprawiłem
Ostatnio zmieniony 01 lip 2007, 10:13 przez Mariucha, łącznie zmieniany 1 raz.

#197814  autor: adiq1033
 01 lip 2007, 10:09
Wprost on Nokii Poland ? Telefon będzie kosztował o kilka zł więcej niż na allegro. Co do Orange Menu - to prawda. Jest ono standardowo instalowane w telefonach Orange. Spowalnia telefon, powoduje częste zwiechy, wolną pracę. Nie wiem czy jest możliwość wyłączenia go w ustawieniach telefonu. Oczywiście możesz się go pozbyć ( instalując inną wersje software ), jednak wiąże się to z utratą gwarancji .

#197817  autor: Mariucha
 01 lip 2007, 10:20
O tych ogólnych zasadach, to ja wiem. W zasadzie nie pytam też o menu orange w E65, bo na forum sporo informacji o tym, że ten aparat jakoś wyjątkowo go nie ma. Chodzi mi o jakieś inne ewentualne "dolegliwości" E65 z tej sieci...
pozdr.

[ Dodano: 2007-07-03, 01:02 ]
W czym rzecz, dlaczego nikt nie chce odpowiedzieć?
Mam dylemat, bo z jednej strony widzę wypowiedzi, że takowego menu w E65 nie ma, a z drugiej parę wątków wyżej wątek o rzekomym wolno działającym firmaware E65 z orange i jakimiś z nią kłopotami... Jak to w końcu jest z tym konkretnym modelem, z telefonem E65 z orange?

#199034  autor: Piotrek1982
 04 lip 2007, 16:23
Mozna brac z orange, ja nie mam z nia problemow, chodzi szybko, sprawnie, ani razu sie nie zawiesila i nie ma menu orange.

#202877  autor: LuiN
 16 lip 2007, 10:05
Nie mamy zgłoszeń odnośnie awaryjności tych aparatów (pracownik callcenter orange). Największą wpadką był niedopracowany soft 6280. W E65 wszystko pracuje tak jak należy. Proszę się nie obawiać.

Zakup sugeruje na allegro, bo te promocje... nóż się otwiera... chyba że propozycja wysiliła się z jakąś dobrą ofertą. Napisałem spory test tego telefonu dla symbianos.pl - bardzo udany telefon.

#214717  autor: mamba_m
 22 sie 2007, 15:40
NIE KUPUJ TEGO BADZIEWIA !!!

Ja po 10 dniach zaniosłam go do serwisu i czekałam na niego miesiąc, bo zawieszał się, albo zrywał połączenia. Albo jest zwalony ten telefon, albo jak zwykle Orange dało d..y :smt011 [/b]

#214719  autor: ewa1982
 22 sie 2007, 15:45
mamba_m pisze:albo jak zwykle Orange dało d..y
taaak a orange sam wgrywa tam oprogramowanie itp i wogóle psuje tel.........a przy okazji sam jeszcze je produkuje ;)

przecież jak coś jest nie tak to wina nokii jako producenta a nie orange jako operatora

przecież zawsze może się trafić felerny model

#214877  autor: dechomenon
 23 sie 2007, 00:10
ostatnio rozmawiałem z użytkownikiem tego telefonu i niestety bateria pada po 2 dniach...16mln kolorów i QVGA na pewno mają na to duży wpływ:P

#215275  autor: mkforever1
 24 sie 2007, 10:44
Witam,
Moim zdaniem lepiej jest kupić telefon z Nokii Poland niż z Orange nawet jeśli trzeba zapłacić kilkaset złotych więcej. Jeśli telefon ma być bezawaryjny i działać długie lata to tylko z Nokii Poland. A co do baterii to mnie wytrzymuje około 4 dni maksymalnie. Jak bardzo intensywnie użytkuje telefon to 2 dni. A jeśli chodzi o telefony z orange to zraziłem się do nich kilkakrotnie- zawsze trafiał mi się model z wadami fabrycznymi - bad pixele, niedziałające funkcje, problemy z softem. Może to kwestia przypadku, ale nie sądze.

Pozdrawiam,

#215681  autor: janek911
 25 sie 2007, 16:07
Ostatnio slyszalem ze Orange ma sie pytac klijentow (który zakupuja nowsze telefony) czy chca miec to Orange Menu czy tez nie... Tylko nie wiem dokladnie ma to wejsc... ;] Mozna sie spytac w Orange... ;]

#215685  autor: Prometo
 25 sie 2007, 16:13
janek911 pisze:Ostatnio slyszalem ze Orange ma sie pytac klijentow (który zakupuja nowsze telefony) czy chca miec to Orange Menu czy tez nie.
W jaki sposób mieliby to rozwiązać od strony technicznej? Przychodząc do salonu i wybierając telefon to już jest wgrane Orange menu.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#215689  autor: janek911
 25 sie 2007, 16:19
Prometo pisze:
janek911 pisze:Ostatnio slyszalem ze Orange ma sie pytac klijentow (który zakupuja nowsze telefony) czy chca miec to Orange Menu czy tez nie.
W jaki sposób mieliby to rozwiązać od strony technicznej? Przychodząc do salonu i wybierając telefon to już jest wgrane Orange menu.
Dokladnie nie wiem jak ma to wygladac... I nie wiem jak to szybko wejdzie... Ale czytalem w ciekawostkach na onecie ze ten koles ktorego jest firma ORANGE powiedzial ze klijenci beda mogli wybierac czy chca to menu czy nie... ;] Moze w salonie beda miec dwa rozne telefony... ;] Jeden z tym menu a drugi bez... ;]

#217064  autor: VoooxQ
 29 sie 2007, 21:41
W ogóle Orange to największy syf na rynku :| bleeeh

---->>|_()|_<<---- Pozdro ;)

#218815  autor: esox
 04 wrz 2007, 20:39
mkforever1 pisze:Witam,
Moim zdaniem lepiej jest kupić telefon z Nokii Poland niż z Orange nawet jeśli trzeba zapłacić kilkaset złotych więcej. Jeśli telefon ma być bezawaryjny i działać długie lata to tylko z Nokii Poland. A co do baterii to mnie wytrzymuje około 4 dni maksymalnie. Jak bardzo intensywnie użytkuje telefon to 2 dni. A jeśli chodzi o telefony z orange to zraziłem się do nich kilkakrotnie- zawsze trafiał mi się model z wadami fabrycznymi - bad pixele, niedziałające funkcje, problemy z softem. Może to kwestia przypadku, ale nie sądze
hmmm... czytajac te słowa heeee :roll:

Musze to napisac.

telefony sprzeadwane przez Orange PL to telefony dostraczane przez NOKIA POLAND,
jesli chodzi o standardy wykonania to niczym nie róznią sie od tych sprzedawanych przez autotyzowanych sprzedawców czy salony NOKIA w Polsce.
Standardy marki sa jasno okreslone i nie ma podziału na telefony dla operatorów i telefony dla sklepów producenta.

Róznice są tylko w tym ze operator zamawia telefony z Simlock'iem, i oprogramowaniem pod swoja siec /Orange w niektórych telefonach dokłada "cudowne" OrangeMenu/ ma ono swoich przeciwników jak i swoich uztkowników którzy sa zadowoleni z tego dodatkowego Menu/ ja nie naleze do zwolenników tego typu rozwiazań..../, czeto tez na obudowie umieszczone jest logo operatora, i telefon jest zapakowany w pudełko w barwach operatora.

te praktyki stosują wszyscy najwieksi operatorzy na swiecie / loga na obudowie, dodatkowe Menu, inne pudełka/

Co do jakosc samej słuchawki NOKIA zapewnia ten sam standard.

jesli chodzi o usterki - które pojawiaja sie w modelach sprzedawanych przez danego operatora w tym przyzpadku Orange to sa one widoczne na rynku dla tego ze operator zamawia partie telefonów w bardzo duzych ilosciach,

sprzedajac telefony w ofertach promocyjnych za symboliczna cenea /nie za cene rynkową producenta/
sprawia ze produkt staje sie dostepny dla przecietnego uzytkownika sieci co zaty idzie duzoa ilosc danego modelu na rynku.

W Orange kazdy telefon nim trafi do sprzedazy jest sprawdzany pod wzgledem technicznym,
pewne usterki czy błedy oprogramowania pojawiąja sie podczas dłuższego uzytkowania...

Gwarantem w przypadku telefonów NOKIA sprzedawnaych przez Orange jest importer czyli NOKIA POLAND i gwarancja nie rózni sie niczym od telefonów bez brand'u.....

co do ceny i słów : cytat:,,Moim zdaniem lepiej jest kupić telefon z Nokii Poland niż z Orange nawet jeśli trzeba zapłacić kilkaset złotych więcej."

to telefony sprzedawne przez Orange w wolnej sprzdazy /bez umowy/ sa czesto droższe niz ceny producenta......
to tak na koniec :-)

poydrawiam
esox

NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 :-)