• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1186706  autor: Qatro
 26 sty 2025, 22:46
Witam,
szukam najtańszego abonamentu na rozmowy (przynajmniej 30 minut) i sms (przynajmniej 100) dla dwóch numerów. Najlepiej no limit do 9 zł.

W tej chwili używany był Virgin mini 3, ale nie mam czasu dbać o doładowania, zależy mi na abonamencie. Rozważam crossmobile ale tam jest net, którego chcę uniknąć (telefony dzieci).

Pozdrawiam
 #1186707  autor: Remington
 26 sty 2025, 22:49
Skoro są to telefony dzieci, to dawanie im abo jest ryzykowne - postpaid ma to do siebie, że mogą omyłkowo zadzwonić na Fidżi lub skorzystać z czegoś innego extra płatnego.

Na Twoim miejscu zostałbym w Virgin (pakiet za 9 zł) i zaradził problemowi braku czasu na doładowania - np. poprzez doładowania cykliczne w apce Play24 lub ładowanie obu numerów większą kwotą raz na rok.
 #1186789  autor: neotele
 28 sty 2025, 11:49
Qatro pisze:W tej chwili używany był Virgin mini 3, ale nie mam czasu dbać o doładowania, zależy mi na abonamencie. Rozważam crossmobile ale tam jest net, którego chcę uniknąć (telefony dzieci).
Wg Virgin https://virginmobile.pl/karta (patrz: Częste pytania > 1. Ile ważne są powyższe pakiety?) "Wszystkie pakiety są cykliczne — jeśli zapewnisz środki na koncie, odnowią się na kolejny miesiąc".
Zatem jeśli zasilisz konto np. za 18 zł i uruchomisz #Mini3, to prze kolejne 6 miesięcy masz problem z głowy (system co miesiąc będzie pobierał 3 zł na ten pakiet).

Jak zrozumiałem, chcesz mieć kontakt z dziećmi ale z ograniczonym Internetem.
W takiej sytuacji opcja #Mini3 lub #Mini9 za 9 zł w Virgin jest optymalna, gdyż po wykorzystaniu dostępnego pakietu internetu włącza się lejek 32 kbps, a Ty za to nic więcej nie płacisz.

Jedyna opcja za 9 zł z no limit to Telegrosik https://mobilny-telegrosik.pl/
Jednak tu po wykorzystaniu dostępnego transferu 1 GB, nie włącza się żaden lejek, a dalszy transfer będzie rozliczany po 12 groszy za 1 MB, więc możesz tu słono popłynąć. 
Dlatego tej opcji dla dzieci nie polecam.

Inne względnie tanie opcje z no limit mają znacznie więcej internetu:
- Cross Mobile za 9,99 zł z 22 GB

- Otwarta https://otvarta.pl/abonament
przy zamówieniu 2 numerów po 12,50 zł (chyba przez cały czas, ale to do sprawdzenia) z 20 GB
 #1186796  autor: MariuszY
 28 sty 2025, 13:02
Qatro pisze:
26 sty 2025, 22:52
Ale ja już tak działam i to się nie sprawdza tak jakbym chciał. Zdecydowanie wolę abonament.
Tak, czyli jak :?: A jak byś chciał :?:
Jeśli chcesz odciąć dzieci od neta - nie dasz rady. Możesz je pozbawić neta mobilnego, ale zawsze pozostanie wifi, jakiś hotspot od kolegi/koleżanki lub w miejscu publicznym. Poszukiwanie propozycji abonamentu jest absurdalne, bo zwykle każdy psioczy na zbyt małą ilość neta, a ty chcesz właśnie na odwrót i bez indywidualnej oferty od operatora tego nie załatwisz.
Ponieważ nie opisałeś problemu szczegółowo podpowiem coś dobrze mi znanego - Fakt Mobile (też oferty z portfolio Play). Jest tam limiter kosztów do 15zł na rozmowy i sms w miesiącu. Jest lejek na neta, więc nie ma ryzyka dodatkowych kosztów. Są kody na minuty/sms/dane, których regularne wbijanie zapewnia darmowe korzystanie z numeru i uczy dyscypliny oraz regularności. Są wreszcie tanie pakiety, a minuta czy sms poza nimi należą do najtańszych na rynku.
No chyba, że twoje dzieci już osiągnęły pewien poziom zrozumienia zasad prepaid i same doładowują sobie telefony oraz włączają (nie)chciane pakiety neta. Wtedy pozostaje wymiana smartfona na "dziadkofon", ale z czysto pedagogicznego punku widzenia wątpię w słuszność tej drogi.
 #1186800  autor: KC-KARLOS
 28 sty 2025, 13:40
Internet można ograniczyć w interfejsie routera, a także w ustawieniach smartfona - nie trzeba się uciekać do oferty abo/karty, która ma koniecznie lejek. Jest też taka subskrypcja, która pozwala z innego numeru dozować tyle GB, ile by dziecko mogłoby wykorzystywać (albo mieć lejek 64 kbps, ale kontakt z bliskimi) - bez ryzyka smsów premium czy innych aktywności doliczanych do fakturki - Orange Flex. Wiele osób chwali sobie ich elastyczność (bo nie ma umowy). Numer dodatkowy to tylko 15 zł/mc. Nie jest to najtańsza opcja, ale ma sporo bezpieczników, a obsługa w aplikacji.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟