Witam. Szukam dla siebie jakiegoś telefonu, który by mi posłużył ~ 10 lat lub więcej (wiem, że obecny sprzęt psuje się z reguły zaraz po gwarancji, ale ja jestem gotów go naprawić w razie czego). Moje wymagania: na pewno nowy. Używanych miałem od groma i stwierdzam, że to pchanie się w kłopoty. Nie ma dla mnie większego znaczenia czy to będzie zwykły telefon czy smartfon, jednak trochę bardziej jestem za tym pierwszym rozwiązaniem. Smartfony szybko się starzeją. Brakuje aktualizacji itd. Cena do ok. 700 zł, im mniej tym lepiej (ale raczej nie taki szajs po 50 zł). Przydałoby się, żeby bateria trzymała z 1-2 dni przy niezbyt częstym użytkowaniu. Wymagań dot. aparatu czy wytrzymałości nie mam. Miło by było, gdyby miał certyfikat IP67/IP68, ale bez tego również się obędzie. Dotychczas używałem LG T500 przez 8 lat z przerwami na inne telefony i chciałbym aby nowy telefon również gdzieś tyle przetrwał. Wiem, że moje wymagania jak na dzisiejsze czasy są nienormalne, ale może ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam.