• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #141479  autor: Yog-Sothoth
 14 sty 2007, 13:23
Witam, niedawno zakupilem sobie ten telefonik. Jestem w sumie zadowolony, ale intryguje mnie jedna rzecz. Czasem na wyswietlaczu pojawia sie ta ikonka ( http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 05440.html ), czasem jej nie ma.
W instrukcji nic o niej nie ma, wiec w koncu nie wiem co ona oznacza. Ma ktos jakies pojecie?

#141533  autor: Osk92
 14 sty 2007, 16:57
Za dobrze to jej nie widać :wink:
Pojawia się z jakiejś okazji, czy gdy coś robisz :?:

Generalnie opisz może jak się sprawuje ten Benek :)

#141552  autor: Klusek
 14 sty 2007, 17:41
Yog-Sothoth pisze:W instrukcji nic o niej nie ma, wiec w koncu nie wiem co ona oznacza. Ma ktos jakies pojecie?
Ikonka ta oznacza niekodowaną transmisję czyli brak kodowania sygnały, odpowiedzialna za to jest sieć a nie telefon, no Cię po prostu tylko o tym informuje.

Obrazek
Obrazek

#141569  autor: Yog-Sothoth
 14 sty 2007, 18:29
Dokladnie to sa to dwa ludziki a pomiedzy nimi czerwony wykrzyknik :) W tym momencie juz zniknela, nic nie robilem takze to taka samowolka ;)

Klusek --> ale mimo wszystko to producent telefonu umiescil takowa ikone w aparacie, wiec w sumie powinien ja tez opisac :) Ale dzieki za wyjasnienie bo mnie to nurtowalo.

A sam aparat sprawuje sie calkiem dobrze, choc narazie wytrzymal na batce 3 dni, ale zwalam to na karb nieladowania (kupilem go w komisie wiec troche tam polezal pewnie).
Drugi minus ktory troche denerwuje, to kiedy ktos puszcza sygnal i od razu sie rozlacza, melodia potrafi dalej grac poki sie nie otworzy klapki (choc nie ma juz polaczenia).
No i trzeci minus, to brudzenie sie szybki od klawiatury, zostawia slady przyciskow na szybce, miejmy nadzieje ze nie rysuje.

Plusy to wyglad, elegancki i nowoczesny, dodatkowy wyswietlacz na klapce razem z przyciskami sterujacymi (mozliwosc odrzucenia, wyciszenia polaczenia). To co mnie zachwycilo to jakosc dzwieku z wbudowanego glosniczka, bas glebszy niz w niejednych glosnikach komputerowych :) Sluchanie mp3 na dolaczonych sluchawkach to sama przyjemnosc (choc nie da sie ustawic bardzo glosno muzyki, ale znowu nie jestem czlowiekiem, ktory lubi sie katowac az taka glosnoscia na sluchawkach). Jakosc rozmowy jest bardzo ok, rozmowce slychac wyraznie i w miare glosno, a i on nie narzeka na slaba slyszalnosc. Wbudowany aparat robi dobre zdjecia, nawet w ciemnych miejscach - choc wtedy juz widac ziarno.

Generalnie po prawie tygodniu uzywania go jestem bardzo zadowolony, przesiadlem sie z Qteka 9100 gdzie rozmowa niekoniecznie byla dobra jakosciowo i jak to aparat z systemem Windows mial swoje humory :)

#144902  autor: jopex
 23 sty 2007, 14:45
Co do szybki to polecam folie na wyswietlacz bo odbicie klawiszy na ekranie moze byc z czasem zarysowaniem ktorego nie usuniesz przetarciem szybki.

Siemens C45 -> Siemens C55 -> Motorola T720i -> Siemens M55 -> Siemens C65 -> Nokia N73

#165247  autor: wojtas15
 23 mar 2007, 11:43
czy opłaca się kupic
nowego za 400zł ??????????????????

gg 2263344