• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #115759  autor: masters50
 21 paź 2006, 20:27
Mam problem. Nie wiem którą z tych dwóch komórek wybrać. Zależy mi szczególnie na dobrym aparacie, ładnie grających mp3, dobrym wykonaniu (problemy, soft itp...) oraz ładnym wyświetlaczu. Który z tych dwóch proponujecie?

#115771  autor: :Diego:
 21 paź 2006, 21:14
Według mnie weź siemensa. ma lepszy aparat. no i w końcu to siemens możesz go modyfikować przez kabel w swoim domu :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#115781  autor: szczeka
 21 paź 2006, 21:34
:arrow: jesli chodzi o aparat to oba telefony robia podobne zdjecia, CX75 ma 1.3mpx, ale z bliska sie nie nadaje, robi duzo gorsze zdjecia niz Motorola, ale np. fotka z okna lepiej wyszlaby Siemensem..
:arrow: mp3 zdecydowanie lepsze w v360
:arrow: wykonanie- tutaj tez wygrywa Motorola, obudowa solidnie wykonana, nic nie trzeszczy, co do softu, stabilnosci i szybkosci chodzenia to rowniez v360 jest w tym lepsza od niemieckiego producenta :-)

#115806  autor: gomez1982
 21 paź 2006, 22:50
Motorole też można przeflashować w domu.Pod tym względem te telefony niczym się nie różnią,każdy może być modyfikowany w domowym zaciszu.Co do mp3 się nie wypowiem bo ja pod tym względem nigdy telefonu nie kupowałem i się nie znam ale moim zdaniem V360 jest o wiele lepsza.Jakość wykonania i stabilniejszy soft to jej atuty.Aparat hmm Cx ma niby te 1.3 Mpx ale to chyba nad wyrost.A poza tym VGA Motoroli zawsze stały ponad innymi aparatami tej ilości Mpx.

#115933  autor: Osk92
 22 paź 2006, 09:41
V360 ma VGA i klapkę- dla mnie to minus.
Poza tym EDGE i kilka dodatków z wyższej klasy, MP3 na pewno lepsze jak w CiXie.
Ale: wolne działanie, ww. VGA i psujące się gniazdo ładowania ją wg mnie dyskwalifikuje.
Siemens ma wszystko to czego nie ma motorola i na odwrót... jestem nieobiektywny ale wybrałbym CX75 :mrgreen:

#115939  autor: gomez1982
 22 paź 2006, 10:00
Motorola nie ma tego gniazda ładowania jak np:E398 a ma mini usb więc sie nie popsuje.Wolna nie działa jak sie usunie Orange Menu a to żaden problem.Więc napewnoe jest lepsza od CX 75.Tak na marginesie zanim coś powiesz dowiedz się lepiej a nie wprowadzaj ludzi w błą bo jeszcze by tego CX'a kupił :P

#115991  autor: St-Jimmy
 22 paź 2006, 12:54
Nikt nic nie wspomniał jeszcze o wyświetlaczach w tych telefonanach. Oba mają 262 tys kolorów, natomiast w motoroli jest o rozdzielczosci 176x220 pixeli,a w siemensie 132x176. Dlatego wydaje mi się że Motorola v360 jest lepsza od Siemensa CX75.

Nokia 3220 -> Sagem x5-2 -> SE K508i -> Nokia 3650 -> Motorola L6 -> Motorola E1 -> SE K750i -> SE W900i -> Motorola RAZR V3xx -> SE W880i -> Nokia 5610-> Iphone 2G -> Motorola V3xx -> Samsung s8500 + Ipod Touch 3g

#115999  autor: szczeka
 22 paź 2006, 13:16
St-Jimmy pisze:Nikt nic nie wspomniał jeszcze o wyświetlaczach w tych telefonanach. Oba mają 262 tys kolorów, natomiast w motoroli jest o rozdzielczosci 176x220 pixeli,a w siemensie 132x176. Dlatego wydaje mi się że Motorola v360 jest lepsza od Siemensa CX75.
O wlasnie. Wyswietlacze... Zarowno w Siemensie, jak i Motoroli jest ladny wyswietlacz, dobre odwzorowanie kolorow, nasycenie, odpowiednia jasnosc - tak, wiec jesli chodzi i jakos to remis, ale rozdzielczosc na plus Motoroli.