• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #113053  autor: provocatorka
 11 paź 2006, 03:49
Mam trzy sprawy:
1) Czy ktoś z Was spotkał się może gdzieś z takimi naklejkami 'QuickShare' na model K750i jak wygląda on oryginalnie ? Czyli jak w Plusie czy Erze ?
Ja mam ten telefon z Orange i prawdę mówiąc razi mnie to coś naklejone.
Byłam w autoryzowanym serwisie SE w Sosnowcu i tam otrzymałam informację, że taka naklejka jest dostępna na zamówienie i kosztuje 5zł :!: Może wie ktoś z Was gdzie jeszcze można kupić taki bajer :roll:
2) Pytałam czy można u nich zdjąć sim-locka bez utraty gwarancji i nie ma takiej możliwości... - ponoć nie wolno im zdejmować tych blokad. Tak się zastanawiam czy tak jest wszędzie czy tylko w tym punkcie :-D
3) W SE w odróżnieniu od Nokii są jakoś dziwnie przyklejone te fabryczne folie na wyświetlaczu. Te małe chińskie rączki zostawiają tam bąbelki powietrza i wygląda to tragicznie. Oczywiście w serwisie takich folii nie mieli ;-) Kupował ktoś z Was może takie folie jakie są na aukcjach ? Jest tam ich kilka - na klej, na wodę i nie wiem czy jest to warte kupna i sprawdza się czy też jest to taki 'pic na wodę' nie wart uwagi. Sama nie wiem czy kupować taka folię czy też może przezroczyste etui Cristal dopasowane do telefonu a z odkrytymi przyciskami bo szkoda mi tego wyświetlacza aby się nie porysował przypadkiem :mrgreen:

#113056  autor: rafcyk
 11 paź 2006, 08:10
provocatorka pisze:Czy ktoś z Was spotkał się może gdzieś z takimi naklejkami 'QuickShare' na model K750i jak wygląda on oryginalnie ?
Kupowałem w Erze i mam taka naklejke na dole aparatu, wygląda ok.
provocatorka pisze:Byłam w autoryzowanym serwisie SE w Sosnowcu i tam otrzymałam informację, że taka naklejka jest dostępna na zamówienie i kosztuje 5zł
Ja bym potrzebował na K700i, bo strasznie mi sie to brzydkie zrobiło po roku - takie zabrudzone i pożółkłe.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#113300  autor: BKX
 12 paź 2006, 10:22
Telefon z Plusa, naklejka jest, wygląda bardzo ładnie, kolor ciemno szary, podchodzi pod czern, w każdym razie wyraźnie widać, że to nie napis na obudoie, tylko przyklejone logo ;) Myśle, że 5 zł to nie jakaś kosmiczna sumka, przecież na allegro o ile znajdziesz, zapłacisz za przesyłke i wyjdzie 3 razy tyle. Co do folii to juz chyba kiedys cos tutaj czytałem, allegor oferuje szerg różnego rodzaju, jak sama napisałaś, ja myśle, że najlepsza byłaby folia beż żadnych środków chemicznych (kleje). Osobiście nie używam ani folii, ani pokrowców. Po pierwsze dbam o tel. praktycznie nie ma mowy o porysowaniu wyświetlacza (co prawda czasem może wypaść z ręki, ale trzeba się pilnować). Jak do tej pory miałem kilka telefonów i jedyne co miały porysowane, to obudowy, jakoś wyświetlacz zawsze się zachował w całości :) A pokrowce są strasznie niewygodne przy pisaniu esów, do tego psują wygląd telefonu i zamazują często obraz na wyświetlaczu, więc nie... dzieki, wole bez ;)

#113333  autor: rafcyk
 12 paź 2006, 16:17
BKX18, mam identyczne odczucia jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju pokrowce i silikony. O telefon poprostu trzeba w miare możliwości dbać. Mój 2letni T630 jest w lepszym stanie niż brata 4miesięczny X200 :wink:

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2