• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 478 z 675
  • 1
  • 476
  • 477
  • 478
  • 479
  • 480
  • 675
 #895453  autor: szefo1992
 14 lis 2016, 17:38
+32 604 34 08

Dokładnie. To 30 GB to mi się należy z racji przedłużenia tak czy inaczej właśnie teraz zobaczyłem, tak jak piszesz zielony71.
 #895463  autor: kolonh
 14 lis 2016, 18:40
Witam
Jak to jest z tym wypowiedzeniem.abonament kończy mi się 12.12.2016. Czyli jeśli złoże wypowiedzenie to abonament będę miał do 12.01.2017 bo miesięczne wypowiedzenie.Jeśli bym się nie dogadal z orangę to numer stracę?
Czy mogę zrobić taki manewr ze w play biorę abonament (ostatni tydzień wypowiedzenia) i oni załatwiają przeniesienie mojego numeru?
 #895482  autor: Leo
 14 lis 2016, 21:25
Wypowiedzenie musi trwać jeden okres rozliczeniowy i musi się kończyć z końcem okresu rozliczeniowego. Musi być złożone przed zakończeniem poprzedniego okresu rozliczeniowego.

Z rzeczywistą datą końca umowy można ją zakończyć ale za pomocą oświadczenia o braku woli do kontynuacji umowy po upływie okresu na który została zawarta.

Jaki masz okres rozliczeniowy ?
 #895485  autor: pikouko
 14 lis 2016, 21:49
Realista pisze:pikouko Ceny to nie problem jeśli mowa o abo, ale dopłaty nikt ci nie zdejmie na start jej sięnie da zbić chyba że umowa na 30 m-cy twój wybór
AHA WAŻNE PILNE UWAGA
DO DUK SIĘ NIE DA DODZWONIĆ LUDZIE , MY SAMI DZWONIMY A NIE DO NAS

Pamiętajcie koledzy i koleżanki DUK sam dzwoni a jak ktoś wam baję pociśnie i mówi że można się do nich dodzwonić to na pewno wielka lipa :-)
Realista - to co w takim razie mam zrobić, żeby otrzymać 30% rabatu? cena telefonu na start rozumiem, że jest nie do ruszenia tak samo jak raty za telefon, ale chodzi mi o sam rabat na abonament plus ewentualnie jakieś bonusy np internet
 #895518  autor: kolonh
 15 lis 2016, 04:48
Leo
Okres rozliczeniowy od 04.11 do 03.12 umowa kończy się 12.12.2016.
Ale pytanie brzmi teraz
Jeśli złoże wypowiedzenie i nie dogadamy się z orangę to w ostatnim tygodniu wypowiedzenia mogę iść do innego operatora i z nim podpisać umowę na abonament i oni zalatwia przeniesienie numeru ?czy tak się nie da i stracę numer?
Zależy mi na tym numerze bo mam go od lat? A bez wypowiedzenia jest słaba oferta w orange.
 #895530  autor: michalratt
 15 lis 2016, 10:00
Możesz w wypowiedzeniu napisać, że chcesz przenieść numer do oferty Orange na kartę. Ja tak zrobiłem i w smsie potwierdzającym przyjęcie wypowiedzenia miałem info, że numer zostanie przeniesiony na kartę ;)
 #895532  autor: light7
 15 lis 2016, 10:05
kolonh pisze:Leo
Okres rozliczeniowy od 04.11 do 03.12 umowa kończy się 12.12.2016.
Ale pytanie brzmi teraz
Jeśli złoże wypowiedzenie i nie dogadamy się z orangę to w ostatnim tygodniu wypowiedzenia mogę iść do innego operatora i z nim podpisać umowę na abonament i oni zalatwia przeniesienie numeru ?czy tak się nie da i stracę numer?
Zależy mi na tym numerze bo mam go od lat? A bez wypowiedzenia jest słaba oferta w orange.
jeżeli wypowiesz umowę z wyłączeniem numeru to po okresie wypowiedzenia numer przepada. Nie możesz mieć jednocześnie złożonego wypowiedzenia z całkowitą rezygnacją z numeru oraz wniosku o przeniesienie numeru do innego operatora. Gdybyś się w ostatnim tygodniu nie dogadał z Orange to musiałbyś anulować złożone wypowiedzenie. Wtedy umowa przeszła by na czas nieokreślony i dopiero wtedy po kolejnym okresie wypowiedzenia mógłbyś przenieś numer do innego operatora.

Dlatego lepszym rozwiązaniem jest od razu złożyć wniosek o przeniesienie numeru do innego operatora na kartę. Wtedy w razie niedogadania się z Orange numer nie przepadnie.
 #895533  autor: light7
 15 lis 2016, 10:08
michalratt pisze:Możesz w wypowiedzeniu napisać, że chcesz przenieść numer do oferty Orange na kartę. Ja tak zrobiłem i w smsie potwierdzającym przyjęcie wypowiedzenia miałem info, że numer zostanie przeniesiony na kartę ;)
Tak ale wtedy nie dostaniesz dobrej oferty z DUK. Ponieważ Orange uzna, że skoro przechodzisz na kartę to nie jesteś dla nich potencjalnie straconym klientem i nie przedstawi dobrej oferty.
 #895546  autor: light7
 15 lis 2016, 11:27
kolonh pisze:Ok dzięki. Rozumiem ze musze iść np.. Do play i tam złożyć taki wniosek o przeniesienie numeru na kartę?
Tak, do play lub innego operatora, oprócz oczywiście Orange. Tylko nie daj się namówić na jakiś super mega wypaśny abonament :)
 #895587  autor: SJa08
 15 lis 2016, 15:32
Udało mi się przedłużyć umowę przez DUK, wypowiedzenie złożone wcześniej. Mam neo i stacjonarny i drugi tel kom. Abonament wyjściowy za 60zł (ten z 50 minutami w UE) zrabatowany do ok 7zł i S7 EDGE za 80zł ale na 30miesiecy. Co myślicie o tej ofercie? Walczyć o coś innego czy już wiecej sie nie da?
 #895591  autor: Orange Ekspert
 15 lis 2016, 15:40
marzyciel pisze:Zbliza się moment decyzji czy przedluzyc abonament, mam teraz no limits za 60zł( po 30% rabatu) z rabatem z orange open wychodzi niecale 50zl, teraz pytanie myslę nad wspolnym z tego co tu czytalem to najtansza opcja poniewaz mam uslugi stacjonarne, a jaki telefon sie oplaca zakupic i sprzedac, obecny jaki mam jest polroczny i poki co nie widze sensu zmieniac. Dokladanie numeru do wspolnego to 50zl od aktywacji karty,czy jest jakis sposob aby to obnizyc? Czy te karty musza byc dodane przy aktywacji nowej umowy od razu, i czy jesli dodaje sie je pozniej ma to wplyw na bieg umowy a konkretnie termin?

Skontaktuj się z nami za pośrednictwem konta Mój Orange - opcja 'zgłoś sprawę' - oddzwonimy do Ciebie z ofertą.
 #895709  autor: JFK2016
 15 lis 2016, 22:37
Realista pisze: AHA WAŻNE PILNE UWAGA
DO DUK SIĘ NIE DA DODZWONIĆ LUDZIE , MY SAMI DZWONIMY A NIE DO NAS

Pamiętajcie koledzy i koleżanki DUK sam dzwoni a jak ktoś wam baję pociśnie i mówi że można się do nich dodzwonić to na pewno wielka lipa :-)
Albo nie jesteś z DUK Orange, albo znacznie znacznie przeceniasz jego możliwości lub nieświadomie podajesz błędne dane (jeżeli jest inaczej to przecież koledzy z forum mogą się na priv kontaktować z Tobą abyś to Ty do nich zadzwonił :) ). Co do faktów zadzwoniłem raz pod *220 (nie nastawiając się że zawrę tego dnia aneks do umowy-po wcześniejszym wypowiedzeniu umowy w salonie firmowym Orange w Łodzi) i na "dzień dobry" przywitał mnie Pan próbując wcisnąć mi gorszą ofertę niż automat na moim koncie na stronie (z OOE 29,9 +12,5 GB neta za najwyższy "Smart Plan LTE" ze "
Spotify Premium " na 2 lata za free)-zastopowałem go od razu aby się nie rozkręcał, bo jestem świadomym konsumentem i interesują mnie konkretne oferty z rabatem 30% (oczywiście siedziałem przy kompie z otwartymi linkami konkretnych ofert kolegów z forum z ww rabatem), zapytał o konkrety-więc bez problemu mu przedstawiłem. Zaczęła się rzeczowa rozmowa-jaka oferta z tel., czy bez? Tutaj tak jak piszesz ceny tel. są nie do ruszenia i tak po przemyśleniach, sprawdzeniu cen Iphone 5s i SE na Allegro, bo na takie byłem przygotowany zakładając cenę abonamentu na 24-miesiące do 100zł z ratami za tel. dostałem ofertę Iphone 5s za kwotę ww abonamentu 55zł (abonament telefoniczny +rata za sprzęt), do tego 13,5GB pakietu danych oraz Iphone SE zaabonamentem sumarycznym za 77zł, 0 na start za tel., lecz umowa na 30 m-cy lub na 24 miesiące ale wówczas cena tel. odpowiednio 159-5s i 699zł SE (w tym pierwszym mogę być nie ścisły). Nie zdecydowałem się więc na ofertę z tel. (miałem kiedyś w Orange umowę na 30 miechów i jest to trochę długo, na tą ofertę bez sprzętu to mógłbym się zdecydować na taką umowę, bo płacę "grosze" to nie ma to większego znaczenia), tak więc spytałem o ofertę bez sprzętu i tutaj też przedstawiłem moje konkretne oczekiwania, Pan się zgodził, już mieliśmy dogadywać szczegóły aneksu, gdy nagle zaproponował mi inne rozwiązanie (dla mnie nawet tańsze-"Smart Plan Wspólny", ba wygodniejsze-które nawet mi umknęło, a dzięki supportowi @zielony71 byłem już przygotowany [zarejestrowałem wcześniej 2 posiadane nr w Virgin na kartę] i dla niego też wygodniejsze bo mógł dla siebie ugrać 10% rabatu, dostałem 20% na 24 miesiące na ten tańszy "Smart Plan Wspólny" , oczywiście dla mnie bez straty bo zaznaczyłem że interesuje mnie full pakiet usług: darmowe wszystkie połączenia ze stacjonarnymi włącznie z pakietem roamingowym, których nie ma standardowo w tym planie-no ale rozgarnięty konsultant potrafi zrobić aby obie strony umowy były zadowolone-mam je dodatkowo dodane za free na 24 miesiące + dodatkowy bonusowy pakiet danych 10GB, łącznie 20GB). To oferta bardziej elastyczna, gdyż na posiadany internet 2&1 mam rabat 30% na całą umowę i po jej wygaśnięciu nie zamierzam jej aneksować na wyższą kwotę (nawet kosztem straty rabatu OOE na trochę więcej niż pół roku).Ważne dla potencjalnych klientów tego planu-aby aneks zawierali jak najbliżej cyklu rozliczeniowego od którego wchodzi nowa oferta, gdyż połączenia/smy/mms będą naliczane zgodnie z cennikiem (ostrzegał mnie o tym konsultant, ze względu technicznych-własnych nie mogłem zastosować takiego posunięcia). Także warto wyznaczyć Orange konkretny termin przeniesienia nr (np. ze 2 doby przed wejściem nowego aneksu). :)
kolonh pisze:Ok dzięki. Rozumiem ze musze iść np.. Do play i tam złożyć taki wniosek o przeniesienie numeru na kartę?
Po kiego licha się bawić w takie "karkołomne konstrukcje", jeżeli ktoś w Was się nie dogada z Orange to przecież można iść ze 2 doby wcześniej przed wygaśnięciem umowy do dowolnego salonu innego operatora i zlecić natychmiastowe przeniesienie nr, w zależności co nam bardziej odpowiada na kartę lub abonament (jak ktoś negocjuje z Orange rabat na abonament, to z reguły na takiej opcji mu zależy, a nie ucieczka w jakieś "śmieszne karty", w których usługi "prawie" działają tak samo jak w abonamencie...). :!:
 #895724  autor: bocian123
 16 lis 2016, 00:06
Witam,
u mnie wypowiedzenie złożone 10.11.2016r w salonie orange. Pani nie bardzo chciała przyjąć bo, że jeszcze za wcześnie(umowa mi się kończy 25.01.2017r), ale przyjeła. Tylko że ja nie zwróciłem uwagi i na egrzeplarzu dla mnie Pani przybiła tylko pieczątkę ze wpłyneło, ale się już nie podpisała. I do dziś nie przyszedł mi żaden sms, że zlecenie przyjęto. Czy można sprawdzić na stronie Orange czy to wypowiedzenie zostało przyjęte?
 #895733  autor: zielony71
 16 lis 2016, 03:50
@JFK2016 na dwie doby wcześniej to można przenieść, ale trzeba wtedy zapłacić karę umowną za niedotrzymanie terminu wypowiedzenia. Nie polecaj rozwiązań, których sam nie sprawdziłeś;-)

@bocian123 online nie ma takiej informacji. Musisz zadzwonić do BOK, ale jeśli nie przyszedł SMS, to prawie na pewno Twoje wypowiedzenie wylądowało w koszu;-)

Kolega, który twierdzi, że rzekomo pracuje w DUK, do którego nie można się dodzwonić uprawia dezinformację. Ja się jakoś dodzwoniłem, i to co chciałem dostałem. And i'am not the only one... :-)
 #895797  autor: satelo
 16 lis 2016, 13:00
Witam, dzisiaj przedłużony abonament z multi II 94,99 kończący się w lutym na Smart PLAN LTE 105,98 razem z zniżką -30% od DUK - rabat za OOE ( internete LTE domowy ) itp z telefonem IPHONE 7 32GB w abonamencie na 30 msc:
rata za abonament przez 23 msc 11,69zł + rata 82zł za telefon
rata za abonament przez 24-30 msc 37,50 + rata 82zł za telefon (chyba że przedłużę LTE domowy )

Podziękowania dla użytkownika zielony71 za pomoc w dobraniu lTE domowy ;-)
 #895809  autor: kemot82
 16 lis 2016, 13:49
satelo pisze:Witam, dzisiaj przedłużony abonament z multi II 94,99 kończący się w lutym na Smart PLAN LTE 105,98 razem z zniżką -30% od DUK - rabat za OOE ( internete LTE domowy ) itp z telefonem IPHONE 7 32GB w abonamencie na 30 msc:
rata za abonament przez 23 msc 11,69zł + rata 82zł za telefon
rata za abonament przez 24-30 msc 37,50 + rata 82zł za telefon (chyba że przedłużę LTE domowy )

Podziękowania dla użytkownika zielony71 za pomoc w dobraniu lTE domowy ;-)
DUK sam zadzwonił czy Ty dzwoniłeś? Kiedy złożyłeś wypowiedzenie? LTE domowy kupiłeś przez stronę czy od konsultanta z DUK?
 #895825  autor: satelo
 16 lis 2016, 14:32
Złożyłem wypowiedzenie tydzień temu a to był 3 telefon z ORANGE.
DUK zadzwonił niby za pierwszym razem tego samego dnia co wysłane mailowe wypowiedzenie. Wypowiedzenie dopiero zarejestrowane następnego dnia dlatego wszyscy podają się za DUK. Kolejny kontakt - Pani od razu powiedziała że proponuje 30% rabatu na abonament i wszystko dokładnie wyjaśniła że jeśli wezmę to i tamto ( wszystko jak opisał zielony71 na blogu). Kontakt był tylko z strony ORANGE.

Załatwienie umowy na LTE domowy pomoże Ci zielony71 - polecam.
  • Strona 478 z 675
  • 1
  • 476
  • 477
  • 478
  • 479
  • 480
  • 675
  • 1
  • 476
  • 477
  • 478