• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 477 z 675
  • 1
  • 475
  • 476
  • 477
  • 478
  • 479
  • 675
 #895220  autor: Havox01
 12 lis 2016, 16:35
Dopiero się zorientowałem, ze 18 listopada kończy mi się umowa. Czy mam czas żeby coś ugrać? Zeby złożyć wypowiedzenie w salonie nie mam czasu bo pracuje, a w sobotę są takie kolejki ze się odechciewa stać. Z internetowego sklepu zaciekawił mnie Huawei p9 Lite za 99zl w abo 85zl, jednak to trochę za duzo jak dla mnie. Jakies porady w tej sytuacji?
 #895221  autor: light7
 12 lis 2016, 17:06
Havox01 pisze:Dopiero się zorientowałem, ze 18 listopada kończy mi się umowa. Czy mam czas żeby coś ugrać? Zeby złożyć wypowiedzenie w salonie nie mam czasu bo pracuje, a w sobotę są takie kolejki ze się odechciewa stać. Z internetowego sklepu zaciekawił mnie Huawei p9 Lite za 99zl w abo 85zl, jednak to trochę za duzo jak dla mnie. Jakies porady w tej sytuacji?
Jeżeli chcesz P9 Lite to przenieś się do T-Mobile. Tylko nie idź do salonu i załatw to telefonicznie. Jeżeli korzystasz z telefonu tylko w kraju i wystarczy Ci 5 GB internetu to weź taryfę T2 z 5 GB internetu. W taryfie masz wszystkie rozmowy na komórki i stacjonarne bez limitu. Smsy i mmsy też bez limitu. Przez 6 miesięcy płacisz abonament 1 zł. a przez kolejne 18 miesięcy 69,99 zł. Jednorazowa dopłata do telefonu to 249 zł. Do tego jeszcze 19 zł. za przesyłkę telefonu. Więc całkowity koszt umowy przez 2 lata to 1534 zł. W Orange raczej takiej oferty nie uzyskasz.
 #895222  autor: Havox01
 12 lis 2016, 17:09
Dopiero mi sie przypomniało ze mam rabat 10zl za internet. Czyli wyjdzie 75zl, a chodziło mi bardziej o to zęby wydębić coś od DUK, tylko nie wiem czy jeszcze będzie szansa w tym tygodniu.
 #895223  autor: Gregrin
 12 lis 2016, 17:23
Będzie jak złożysz wypowiedzenie. Skoro umowę masz do 18 to jak jutro złożysz wypowiedzenie to pewnie jeszcze do 18 grudnia będzie ona obowiązywać (jeden pełny miesiąc po złożeniu wypowiedzenia) wiec będziesz mal dużo czasu żeby z DUK negocjować ale czemu nie skorzystać z dobrej oferty jaka daje t-mob ?? Z tego co pamiętam to mieli tez wersje z 12m umowa (jakoś 1250zl) co dla często sprzedających telefon tez może być fajne ;)
 #895232  autor: Mateusz7
 12 lis 2016, 18:42
zielony71 pisze:Normalnie przedłuż umowę. Rabat Extra dostaniesz od kwietnia/maja, gdy przedłużysz umowę na internet w taryfie LTE dla domu.
Dzięki za odpowiedź. No tak, ale to przez około pół roku przedraża sprawę o 67,50 zł/mc w interesującej mnie taryfie Wspólnej. W takim przypadku opłaca się jednak dalej kombinować. Czy np. istnieje możliwość migracji numeru do innej osoby, która ma usługę stacjonarną na te 9 miesięcy i później przeprowadzenie ponownej migracji do mnie (przy zachowaniu zniżki 30% na abonament z DUK)? Pytanie również czy można otrzymać zniżkę na internet mobilny na wypowiedzeniu w lipcu (czy opłaca się czekać do samego końca z przedłużeniem)?
 #895249  autor: zielony71
 12 lis 2016, 21:21
Konsultanci twierdzą, że cesja likwiduje przyznane zniżki, ale czy to prawda to do końca nie wiadomo, bo nikt kogo znam nie zaryzykował.
 #895265  autor: Mateusz7
 13 lis 2016, 07:23
W 2012 r. zamówiłem parę usług na raz ze zniżkami 30% od Groupona. Z tego co pamiętam nie można było składać więcej niż jednego zamówienia na jedną osobę (mimo, że potrzebowałem i telefon, i internet mobilny), więc każdą wziąłem na inną. Później w ciągu paru tygodni przeniosłem je do siebie wraz z rabatem i połączyłem w ówczesny bodaj Orange Combo. Wtedy była taka możliwość, ale być może się coś zmieniło. Też raczej nie będę ryzykował (chyba, że sam Orange potwierdzi, że jest inaczej).
 #895294  autor: Orange Ekspert
 13 lis 2016, 12:55
[quote="maksymilian"]Dzień dobry. Pragnę poinformować że korzystam z opcji Funpack i zostało zaproponowane mi wzięcie telefonu i na cały okres umowy przyznanie 50 % rabatu ( czyli np S7 by już był dostępny za około 82 zł w pakiecie z no limit rozmowy + sms i MMS z 6 GB limitem transferu ). Czy na obecną chwilę można wynegocjować lepsze warunki?. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i wszystkiego co najlepsze. Również dla Najbliższych + :)[/quote

Zachęcamy do skorzystania z oferty :)
 #895298  autor: Orange Ekspert
 13 lis 2016, 13:21
Kardas pisze:Mam krótkie pytanie, kończy mi się umowa na abonament wspólny. Chcę skorzystać z opcji -50% na abonament z racji posiadania usług stacjonarnych (Orange Open Extra). Czy jeśli otrzymam dodatkowy rabat 30% za przedłużenie umowy to rabat Orange Open Extra -50% też mi się naliczy? Podobno ten rabat Orange Open Extra nie łączy się z innymi kodami, zniżkami i promocjami?
Prosimy o przesłanie do nas zgłoszenia za pośrednictwem Mój Orange - opcja 'zgłoś sprawę' - sprawdzimy sytuację na Twoim koncie oraz zaproponujemy najkorzystniejszą ofertę.
 #895315  autor: Klkent1989
 13 lis 2016, 14:54
Moja aktualna oferta 2 numery 1 kończy się w lutym 2 w czerwcu abonamet 136zł + Internet domowy z routerem 22gb, interesuje mnie oferta z telefonem (np. Galaxy j5 2016) co aktualnie można wynegocjować?
 #895331  autor: rafcio-24
 13 lis 2016, 17:10
Orange Ekspert pisze:
Kardas pisze:Mam krótkie pytanie, kończy mi się umowa na abonament wspólny. Chcę skorzystać z opcji -50% na abonament z racji posiadania usług stacjonarnych (Orange Open Extra). Czy jeśli otrzymam dodatkowy rabat 30% za przedłużenie umowy to rabat Orange Open Extra -50% też mi się naliczy? Podobno ten rabat Orange Open Extra nie łączy się z innymi kodami, zniżkami i promocjami?
Prosimy o przesłanie do nas zgłoszenia za pośrednictwem Mój Orange - opcja 'zgłoś sprawę' - sprawdzimy sytuację na Twoim koncie oraz zaproponujemy najkorzystniejszą ofertę.
Najlepszą zależy dla kogo :) Pisałem oddzwonił pan z biura obsługi i połączył mnie pewno Z DUK i konsultant nawet spoko gość konkretny ale stwierdził ze max 20% mogę od niego dostać ale po prostu mi się to nie opłaca bo przy przeniesieniu i tel p9 lite w Plusie zapłacę 1638zł a w T-MOBILE w abo za 69.95zł 5GB -1514zł (plus wysyłka) lub w abo za 79.95ZŁ 10GB 1564zł za całość .Co prawda pan stwierdził za zadzwoni ale nawet przy -30% w Orange wychodzi 1742zł. Choć gdybym otrzymał 30% to pewno zostane bo mam jeszcze orange open -10zł no i 16lat w Orange :)
 #895391  autor: marzyciel
 14 lis 2016, 09:27
Zbliza się moment decyzji czy przedluzyc abonament, mam teraz no limits za 60zł( po 30% rabatu) z rabatem z orange open wychodzi niecale 50zl, teraz pytanie myslę nad wspolnym z tego co tu czytalem to najtansza opcja poniewaz mam uslugi stacjonarne, a jaki telefon sie oplaca zakupic i sprzedac, obecny jaki mam jest polroczny i poki co nie widze sensu zmieniac. Dokladanie numeru do wspolnego to 50zl od aktywacji karty,czy jest jakis sposob aby to obnizyc? Czy te karty musza byc dodane przy aktywacji nowej umowy od razu, i czy jesli dodaje sie je pozniej ma to wplyw na bieg umowy a konkretnie termin?
 #895398  autor: Havox01
 14 lis 2016, 09:49
Bylem wczoraj w salonie Orange i dostałem ciekawa ofertę - 57,50zl miesięcznie, Huawei P9 Lite za 49zl, wszystko bez limitu, roaming 400 minut, ileś tam minut rozmów miedzynarodowych i 12,5gb internetu. Rabat za neostrade w ramach Orange Open Extra, 37,50 abonament po rabacie 50% i 20zl raty za telefon. Moim zdaniem rozsądna oferta, do tej pory płaciłem 82zł po rabacie 10zł bez rozmów międzynarodowych i tylko 2GB pakietu.
 #895402  autor: zielony71
 14 lis 2016, 10:16
marzyciel pisze:Zbliza się moment decyzji czy przedluzyc abonament, mam teraz no limits za 60zł( po 30% rabatu) z rabatem z orange open wychodzi niecale 50zl, teraz pytanie myslę nad wspolnym z tego co tu czytalem to najtansza opcja poniewaz mam uslugi stacjonarne, a jaki telefon sie oplaca zakupic i sprzedac, obecny jaki mam jest polroczny i poki co nie widze sensu zmieniac. Dokladanie numeru do wspolnego to 50zl od aktywacji karty,czy jest jakis sposob aby to obnizyc? Czy te karty musza byc dodane przy aktywacji nowej umowy od razu, i czy jesli dodaje sie je pozniej ma to wplyw na bieg umowy a konkretnie termin?
Można z 50 obniżyć na 30 przenosząc numer z innej sieci. Można karty dodać później ale lepiej żeby długość umowy na dodatkowych kartach nie przekraczała znacznie umowy głównej, dlatego można je wziąć na krótszy okres (np. 20 miesięcy).
Co do telefonu to zobacz iPhone 5s.
 #895442  autor: pikouko
 14 lis 2016, 16:40
Witam!
Po 3 rozmowach z DUK uparcie twierdzą, że nie mogą dać mi rabatu 30%. Interesuje mnie oferta z iphonem 7 na 24miesiące. Złożyłem wypowiedzenie w październiku, umowa kończy mi sie 18.11.2016 numer wygaśnie 15.12.2016. Macie jakieś pomysły jak zdobyć ten rabat, bo tydzień temu panie stwierdziła, że jeżeli zadzwonię w przyszłym tygodniu to na pewno już taki rabat otrzymam. Dzisiaj inna pani powiedziała, że nie ma takiej możliwości. Otrzymałem ofertę, abonament 151zł na 24 miesiące i 369zł na start, lub 143zł bodajze i 0złna start na 30miesięcy. Chciałbym otrzymać ofertę, którą otrzymał jeden z forumowiczów: iPhone 7 32GB Umowa na 24 miesiące Nolimit dzwonienie + stacjonarne + SMS + MMS; 13,5 GB + 2 GB LTE + 20 GB (dodatkowa karta SIM) = 35,5 GB; 400 min UE, 100 MB UE, 100 min świat
opłata początkowa: 169
abonament: 133,19

Nie musi być nawet tyle internetu, ale takie kwoty abonamentu by mi pasowały :)
 #895444  autor: Realista
 14 lis 2016, 16:59
pikouko Ceny to nie problem jeśli mowa o abo, ale dopłaty nikt ci nie zdejmie na start jej sięnie da zbić chyba że umowa na 30 m-cy twój wybór
AHA WAŻNE PILNE UWAGA
DO DUK SIĘ NIE DA DODZWONIĆ LUDZIE , MY SAMI DZWONIMY A NIE DO NAS

Pamiętajcie koledzy i koleżanki DUK sam dzwoni a jak ktoś wam baję pociśnie i mówi że można się do nich dodzwonić to na pewno wielka lipa :-)
Ostatnio zmieniony 14 lis 2016, 17:03 przez Realista, łącznie zmieniany 1 raz.

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)
 #895445  autor: szefo1992
 14 lis 2016, 17:01
Wczoraj wysłane wypowiedzenie, dziś sms o potwierdzeniu wyłaczenia numeru, dziś telefon z DUK.
Plan wspólny, taka sama kwota jak na stronie, rabat z tytułu posiadania neostrady, 30 GB internetu (na stronie 20 GB)... i tyle. Brak rabatu za to, że numer przenoszę (6mc gratis które na stronie jest).

Mają na pewno s7 ze słuchawkami JBL, w takiej samej cenie jak na stronie- 699zł. Przez całą rozmowę proponował mi s7 bez słuchawek, dopiero po moim zapytaniu powiedział, że zestaw kosztuje tyle samo co sam telefon.

Na propozycję, że Pan zadzwoni za tydzień i coś już ustalimy odpowiedziałem, że nie ma sensu bo za drogo. Zero odpowiedzi, "Ok. W takim razie dziękuję i do widzenia".

Mam nadzieję, że jeszcze zadzwonią.

Z tego co widzę dorzucili mi 10GB internetu ale nie dali żadnego rabatu, czyli bez sensu...
 #895447  autor: Realista
 14 lis 2016, 17:07
szefo1992 z takim podejściem to z tym telefonem i błaganiem byś został w orange to bez przesady.
Albo trafiłeś na średnio ogarniętą osobę albo skutecznie zniechęciłeś pracownika , tego to już nie wiem

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)
 #895448  autor: szefo1992
 14 lis 2016, 17:09
Nikt mnie błagać nie musi, niech dają nawet te 20% rabatu i podpisuję a nie DUK przedstawia mi to co jest w sklepie internetowym.
 #895450  autor: zielony71
 14 lis 2016, 17:26
A z jakiego numeru dzwonili? Pytam, bo trochę to wygląda jakby to nie był DUK tylko telesprzedaż. Warunki identyczne jak w sklepie internetowym, a powiększony pakiet internetu to pewnie za staż w sieci.
  • Strona 477 z 675
  • 1
  • 475
  • 476
  • 477
  • 478
  • 479
  • 675
  • 1
  • 475
  • 476
  • 477