Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Nie każdy ma wakacje w terminie kalendarzowych wakacji.Są wakacje, niech chłopak ma coś z życia
Masz rację. Freudowska pomyłka, bo cały czas myślę o stojącej nieopodal nowiutkiej stacji przy Belgradzkiej 20Mixiorek pisze:Uwaga! Czepiam się.
Przy Bażantarni 10kozien70 pisze:Warszawa, Przy Bażantarni 20![]()
Są co najmniej dwa powody. Pierwszy to, jeśli dobrze pamiętam, maksymalna wartość promieniowania dla całej stacji bazowej, a nie poszczególnych częstotliwości. Druga sprawa, który UKE przeprowadza dotyczyć będzie połączeń głosowych (data oczywiście również), a niestety jak wiadomo VoLTE na razie brak.MaciejM pisze:Można się z tym zgodzić ale dlaczego nie dotyczy to Play i Plusa oraz jeżeli chodzi o podlasie 2G,3G w N! ?
Lepiej pokaż RSRQ i SINR.Kryniczanin pisze:LTE Orange Brzeg Dolny 1800 karta abonamentowa bez pakietu danych w abo
Komendami AT. Dokładniej:sindikat pisze: Tylko, że na modemie non HiLink więcej nie sprawdzisz żadną aplikacją.
AT^HCSQ?
^HCSQ:"LTE",53,45,181,18
RSSP Formuła dBm = "wartość" - 140
SINR Formuła dB = 0.2 x "wartość" - 20
RSRQ Formuła dB = 0.5 x "wartość" - 19.5
RSSI Formuła dBm = "wartość" - 120
Przy takich parametrach u żadnego operatora nie powala.Kryniczanin pisze:Jednak chyba zgodzisz się, że prędkość nie powala.
Czyli jakie? Podaj RSRP,RSSI,RSRQ i SINR.Kryniczanin pisze:Warunki brzegowe w mojej lokalizacji są dosłownie brzegowe
Jaki miałoby to sens skoro LTE jest znacznie pojemniejsze od UMTSa ?Czy nie wykonali czasem takiego myku - rozpoczęli wycinkę większej części na U900 a w zamian zmniejszają moc LTE by nie było tak wyżyłowane
4 kreski U900 i granica sygnału LTE. Stawiam, że U900 będzie lepsze.Jaki miałoby to sens skoro LTE jest znacznie pojemniejsze od UMTSa ?
Zobaczymy w tym roku jak to będzie wyglądać przy jednej nośnej zabranej na LTE.Wiemy jak LTE Playa było zapchane, że UMTS lepiej działał
Powiedz to N gdzie do -118db trzyma się 2100Druga sprawa to sygnał umts900 przestaje działać przy -110 dBm gdzie dla LTE800 w paśmie 10 mhz można osiągnąć nawet 50 mb/s
True. Absurdalna polityka wpuszczania do LTE w T-mobile zastanawia mnie od początku. Przykładem moja firma, klient T-m od kilkunastu lat, kontrakt na kilkaset kart SIM przedłużony miesiąc przed uruchomieniem LTE1800 w T-mobile. Oczywiście po odpaleniu LTE nasze karty nadal w max 3G. Pismo do opiekuna T-m i jaka odpowiedź? Przykro nam, ale Wasza umowa nie obejmuje dostępu do LTE. Za dwa lata przy kolejnym kontrakcie postaramy się Wam ten dostęp dać. Naprawdę nie dziwię się, że wyniki T-m są tak marne.MaciejM pisze:Ruch w t-mobile w LTE rośnie znacznie wolniej niż u innych operatorów wszystko przez politykę wpuszczania nie wszystkich kart do LTE