Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Mój wniosek na podstawie obserwacji kilkunastu kart SIM (zarówno prepaidy jak i postpaidy) - wysyłanie wiadomości powitalnych i zmiana nazwy na wyświetlaczu są przeprowadzane kolejno w poszczególnych HLR-ach. Nie ma to więc związku z ważnością konta, ani wykorzystywaną ofertą.Karlos20 pisze:Mój wniosek jest jeden - napis zmienia się tym klientom, w pierwszej kolejności, którzy mają aktywne konta na połączenia wychodzące.
Okej, lecz dalej mnie gryzie co się stanie z napisem Era HEYAH - co się wyświetli najpóźniej w lipcu?mkowalski pisze:Mój wniosek na podstawie obserwacji kilkunastu kart SIM (zarówno prepaidy jak i postpaidy) - wysyłanie wiadomości powitalnych i zmiana nazwy na wyświetlaczu są przeprowadzane kolejno w poszczególnych HLR-ach. Nie ma to więc związku z ważnością konta, ani wykorzystywaną ofertą.Karlos20 pisze:Mój wniosek jest jeden - napis zmienia się tym klientom, w pierwszej kolejności, którzy mają aktywne konta na połączenia wychodzące.
Ale to jest sytuacja po kupionym starterze, po 5. czerwca 2011 r.Marens pisze:Mówisz, masz: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=481176#481176
Do 20 lipca wszystkie nazwy będą ujednolicone - nie będzie różnic między kartami aktywowanymi przed i po 5. czerwca.Karlos20 pisze:Ale to jest sytuacja po kupionym starterze, po 5. czerwca 2011 r.Marens pisze:Mówisz, masz: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=481176#481176
A jeśli starter został kupiony i odpalony 4 miesiące przed rebrandingiem? To jest tylko jeden przykład - niepotwierdzony kolejnym (w przeciwieństwie do T-Mobile).
Czyli mam rozumieć, że na kartach Ery i T-Mobile będzie "T-Mobile.pl" a na Heyah napis "heyah" czy "T-Mobile HEYAH" ?mkowalski pisze:Do 20 lipca wszystkie nazwy będą ujednolicone - nie będzie różnic między kartami aktywowanymi przed i po 5. czerwca.Karlos20 pisze:Ale to jest sytuacja po kupionym starterze, po 5. czerwca 2011 r.Marens pisze:Mówisz, masz: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=481176#481176
A jeśli starter został kupiony i odpalony 4 miesiące przed rebrandingiem? To jest tylko jeden przykład - niepotwierdzony kolejnym (w przeciwieństwie do T-Mobile).
Ech, jaka Era żaluRanger pisze:W starym telefonie na powitanie wyświetla się logo Ery. Wspomnienia
Dobrze, że będzie krótko heyah. Też mnie dziwi ta "moda" na małe litery. Ale lepsza krótsza i przyjemniejsza, dla mnie, nazwa heyah, niż długaśne T-Mobile.plmkowalski pisze:Na kartach Ery i T-Mobile będzie T-Mobile.pl, a na Heyah napis heyah.
To już było omawiane - kwestia oprogramowania telefonu. A że to są akurat niewspierane już modele, Era przy wyszukiwaniu sieci pozostanie na zawszerogmaniek pisze:Dodam, że przy ręcznym wyszukiwaniu sieci, na moich Nokiach E51 i 6220 classic oraz Alcatel'u, dalej wyświetla Era
Rzeczywiście. I, dla mnie, dobrze. Właśnie- marka/sieć Era, pozostanie, u mnie, NA ZAWSZEmkowalski pisze:A że to są akurat niewspierane już modele, Era przy wyszukiwaniu sieci pozostanie na zawsze
Sprawdzałem na starym Alcatelu OT 715(jeszcze sprawny),wyświetlana nazwa sieci,na przemian,T-Mobile.pl i Era.Taki sam przypadek mam z Play.Wyświetla się Play lub 260.06mkowalski pisze:Dodam, że przy ręcznym wyszukiwaniu sieci, na moich Nokiach E51 i 6220 classic oraz Alcatel'u, dalej wyświetla Era