Lukaszsz pisze:Na mapie Playa w mojej okolicy (ok. Sompolna woj. Wielkopolskie, pow. Koniński) pojawił sie zasięg UMTS HSPA+ 900.
Jakieś cuda! Czyżby, po wielu miesiącach od pozwolenia, odpalili w końcu stację i to od razu NodeB 900MHz'ów w Sompolnie

Pytanie kiedy odpalą stacje choćby, np. w Kazimierzu Biskupim czy Licheniu...
Lukaszsz pisze:Czy mając te informację moge jakoś stwierdzić z którego BTSa mam sygnał?
Lukaszsz, polecam stronę
www.poznan.gsm.xg.pl Tu masz najświeższe informacje, odnośnie stacji z Wielkopolski

Często aktualizacja jest codziennie. Na btsearch.pl aktualizacja jest znacznie rzadziej, a i tak często powtarzają informacje z
www.poznan.gsm.xg.pl .
Lukaszsz pisze:Chciałem to sprawdzić na E51, jednak zapomniałem że nie obs luguje ona UMTS900
Tak, niestety. Chociaż na e51 cieszyłem się zasięgiem UMTS 850MHz'ów, przez jakiś czas niestety. Wiemy oczywiście dlaczego, już nie "widać" Sferii... Na szczęście kartę
Fresh'a mam w 6220 classic, która ma już UMTS 900. Nokia ta ma jednak mniejszą czułość radiową na zasięg, odnośnie UMTS 2100, w porównaniu do e51.
[ Dodano: 2011-05-20, 22:01 ]
Lukaszsz pisze:Co ciekawe teraz jakoś ledwo łapie, wcześniej z tamtego pierwszego znalezionego (33234) miałem stabilne 3 kreski na dworzu...
Ciekawe, gdzie odpalili tę stację, bo w bazie BTS-y w Wielkopolsce jeszcze nie ma tego CID'u.
POZdrawiam.
[ Dodano: 2011-05-20, 22:25 ]
Teraz patrzę na ich mapę i raczej nic się nie zmieniło. W samym Sompolnie nawet nie zaznaczyli zasięgu UMTS 900MHz'ów, tylko jakieś "szczątki" zasięgu na zewnątrz, poza miastem. Pewnie ze stacji ze Ślesina, której nie ma jeszcze w bazie BTS-y w Wielkopolsce. A już się ucieszyłem, szkoda...
POZdrawiam.