Dziękuję Panowie za zainteresowanie w mojej sprawie. Ogólnie główny numer mam w Orange i tak na razie zostanie ,ale na drugim telefonie jak na razie prowadzę ''testy''- Hmm jak by tego nie nazwać. Ogólnie to numer na którym nie zależy ,aby kisiły się tam jakieś pakiety minut ,sms-ów , tylko głównie internet. Nadmiar środków i tak by poszedł na sms-y premium (od czasu ,do czasu oczywiście) ,bo nie jestem milionerem. Wiem ,zaraz powiecie ,że można dostać bonus za rejestrację. I tak też na razie zrobiłem w Plusie. Ale o ile taryfa PLUSH mi się podoba to ma kilka mankamentów. Nie ma RWK, oraz za 9 złotych jak biorę 2 giga to mam wrażenie jakby szybciej pakiet ''uciekał'' niż u konkurencji. Więc prawdopodobnie przeniosę ten numer jeszcze w tym tygodniu do Vikingów. i tam też mam w d**** pakiety wewnątrz, lub do wszystkich. Liczy się tylko internet. Aha przyznam się bez bicia ,że drugi telefon obecnie robi głównie u mnie jako ''mp3-jka'' lub ''ala-ajpod''

, Od wakacji testuję Deezer, obecnie również Spotify. Więc internetu nigdy dość.
Druga sprawa , nie chcę Was zanudzać swoim życiorysem -ale na chwilę obecną wykluczone jest ,abym miał w domu router (tak, tak wiem 21 wiek a ja nie mam w domu fifi-rifi) Odpada w zupełności.

Mój lokalny prowajder -hmm , przepraszam ,dostawca internetu ,życzy sobie 70 zł (kwota nie duża) , lub za darmo po przedłużeniu aneksu, (z tym ,że ostatnio moja osoba dużo jest w terenie) i nie mieszkam cały miesiąc w domu. Więc i tak router byłby kolejną rzeczą na półce na której odkładał by się kurz w mojej norze.
Dla tego też wolę mobilny net w smartfonie w każdym miejscu Polski i o każdej porze.
Dla sprostowania -robiąc kalkulację przeniesienia numeru na stronie MV są tylko właśnie opcje głosowe (jeśli chodzi o numer przenoszony-nie wybierany ze strony) ,więc myślę ,że pojadę jak najtaniej i wezmę opcję do zapłaty za 10 złotych. A potem będę testował usługi Vikingów.
PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.