• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 4 z 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17

#662820  autor: user_delete34
 19 wrz 2013, 14:18
Aktywowałem starter kibica, zleciłem aktywację taryfy Frii (przedwczoraj wieczorem) i czekam. Ile to może trwać?

#662853  autor: Flash999
 19 wrz 2013, 16:57
Wracając do mojego poprzedniego postu.
Napisałem reklamację. Dostałem odpowiedź, kasa wróciła na konto. Ok, czas odpalić jakąś stronę i... znów ciągnie z konta! :smt011
Czy tak ciężko doczytać cały list i naprawić ten problem? Dni mijają, ja nie mogę używać smartfonu i muszę pisać reklamacje.

Odpowiedź wysłana, dalej czekam. Tracę zaufanie. I pieniądze.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#662859  autor: buba1234
 19 wrz 2013, 17:35
MarekAG pisze:
KA pisze:W "RBM na kartę 5" można bezpłatnie aktywować co ok. tydzień 333 minuty do Play i RBM przez kod ze strony RBM (Gryplan) wchodząc w Usługi/Pakiety na Play24.
Ale o tym raczej piszmy po cichu...
Czemu po cichu?

Tutaj regulamin: http://www.redbullmobile.pl/fileadmin/f ... karte_.pdf

Faktycznie oficjalna fajna promocja dla tych, co wchodzą na stronę RBM. Dotyczy obu taryf RBM 5 i RBM 9.

Wychodzi na to, że bonusy po doładowaniu 50zł w RBM sa najlepsze na rynku. Darmowy net z lejkiem i nielimitowany youtube, miesiąc smsów, darmo w Play i RBM, jedyne na co idzie kasa to minuty poza sieć [w RBM 9 jest pakiet 66minut do wszsytkich za chyba 10zł, czyli 16gr/min].

Jak korzystacie napiszcie jakieś szczegóły, czy to sa rózne dni tygodnia i zawsze pod tym linkiem?
Kod: Zaznacz cały
http://www.redbullmobile.pl/swiat-red-bulla/gryplan/wejdz-120/

Nawet jak w różne dni tygodnia, to nie jest problem, bo od paru dni zapowiedziany jest poniedziałek.

#663203  autor: banan1973
 21 wrz 2013, 12:17
Możecie mi wyjaśnić jak jest z tymi pakietami cyklicznymi. Rozumiem że włączają się same ale tylko raz na 30 dni czy mogą częściej jak np. z kończą się minuty albo internet. Minęło 23 dni np. to włączy się kolejny czy dopiero jak minie 30 dni. Czy tak samo jest w pakietach minutowych i w pakietach internetowych.
Jeszcze jedna sprawa. Korzystając z darmowego internetu, tzn. 50 mb na każdy dzień, czy mogę dokupić pakiet internetowy np. 1 giga czy tylko pakiety minut.

#663214  autor: user_delete34
 21 wrz 2013, 13:13
banan1973, dokupić pakiety możesz, tylko z tym internetem sprawa już została opisana i jest niekorzystna. Pakiet internetowy deaktywuje darmowe 50 MB, więc łączenie tych opcji jest w zasadzie niemożliwe.

#663276  autor: Blank
 21 wrz 2013, 21:00
banan1973,
Pakiety cykliczne jak sama nazwa wskazuje aktywują się co określony z góry czas, czyli co 30 dni.
Pakiet sam nie będzie aktywowany po jego wykorzystaniu, ale możesz aktywować kolejny (powodując tym samym dezaktywację poprzedniego).
orzystając z darmowego internetu, tzn. 50 mb na każdy dzień, czy mogę dokupić pakiet internetowy np. 1 giga czy tylko pakiety minut.
Możesz dokupić pakiet internetowy, ale tym samym spowodujesz DEZAKTYWACJĘ oferty Frii. Jej ponowna aktywacja to 3 zł i jeśli zrobisz to mając już pakiet internetowy, stracisz go

[ Dodano: 2013-09-21, 21:09 ]
I tutaj będzie zasadnicza zmiana w podsumowaniu.
Dotychczasowy zapis w punkcie 7. (Pakiety Internetowe):
Frii nie daje pakietów jako bonusu, choć można je tak zaliczyć. W porównywanej ofercie, każdego dnia możemy wykorzystać do 50 MB bez opłat, a potem korzystać dalej, ze zwolnioną prędkością. 50 MB dziennie to dużo (1,5 GB miesiecznie) i teoretycznie, gdyby to było za mało, można byłoby wykupić jeden z naprawdę atrakcyjnych pakietów - 1GB za 10 zł, 3 GB za 20 zł, lub 6 GB za 30 zł.
Regulamin nie wyjaśnia jednak, w jakiej kolejności wykorzystywane będą w takiej sytuacji środki. Musimy się zatem domyślić. Ten zapis: "W przypadku, gdy Użytkownik posiada aktywowany inny pakiet danych do wykorzystania w usłudze pakietowej transmisji danych (świadczony na warunkach ofert promocyjnych), aktywacja niniejszej Oferty oznacza zgodę na dezaktywację dotychczasowego pakietu danych. ", sugeruje, że w takiej sytuacji, 50 MB nam nie przysługuje, aż do ... wyłączenia pakietu.
A zatem, jeśli jakimś cudem, przekroczysz te 50 MB dziennie to może lepiej aktywować pakiet 250 MB za 2 zł (pakiet dzienny), zamiast na 30 dni (1500 MB) rezygnować z bezpłatnego pakietu?
Dodam, że rozliczanie w pakietach nie należy do zbyt korzystnych. To 100 kB, ale oddzielnie za wysłane i odebrane dane.
W Heyah mamy do dyspozycji te same pakiety, oraz dniówkę internetu (50 MB) za 0,28 zł dziennie. Tu sytuacja jest podobna do tej z Frii, choć nie identyczna. We Frii, najwyżej nie dostaniemy tych 50 MB. W Heyah jest bardzo ciekawy zapis: "Opłata Dzienna naliczana jest w danym dniu po rozpoczęciu połączenia wykorzystującego pakietową transmisję danych". Wychodzi na to, że mając dniówkę i pakiet internetowy, nie tylko nie będziemy mogli korzystać z tych 50 MB, ale na dodatek w ramach dodatku zapłacimy 0,28 zł za prestiż. Zaletą natomiast jest, takie samo rozliczanie, jak w wypadku Playa, czyli 100 kB ŁĄCZNIE za dane wysłane i odebrane.
W obu wypadkach, we Frii i Heyah, zapis regulaminu jest na tyle nieprecyzyjny, że równie dobrze można mieć wątpliwości, czy oby miesięczny pakiet nie będzie ważny tylko 1 dzień.
Mowa o zapisie mówiącym, że przyznanie innego pakietu internetowego, powoduje deaktywację obecnego. Aktualnie tego problemu nie ma, ale czy to problem, by w pewnym momencie operator zaczął z tego korzystać?
zostaje zamieniony na:
Frii nie daje pakietów jako bonusu, choć można je tak zaliczyć. W porównywanej ofercie, każdego dnia możemy wykorzystać do 50 MB bez opłat, a potem korzystać dalej, ze zwolnioną prędkością. 50 MB dziennie to dużo (1,5 GB miesiecznie) i teoretycznie, gdyby to było za mało, można byłoby wykupić jeden z naprawdę atrakcyjnych pakietów - 1GB za 10 zł, 3 GB za 20 zł, lub 6 GB za 30 zł.
Ten zapis: "W przypadku, gdy Użytkownik posiada aktywowany inny pakiet danych do wykorzystania w usłudze pakietowej transmisji danych (świadczony na warunkach ofert promocyjnych), aktywacja niniejszej Oferty oznacza zgodę na dezaktywację dotychczasowego pakietu danych. ", sugeruje, że w takiej sytuacji, 50 MB nam nie przysługuje, aż do ... wyłączenia pakietu. W rzeczywistości jest jeszcze gorzej.
Włączenie dowolnego pakietu internetowego, nawet dziennego powoduje automatyczne wyłączenie oferty Frii Internet. Jej ponowne włączenie oznaczać będzie dezaktywację posiadanego pakietu internetowego, oraz pobranie 3 zł za aktywację opcji. Nie należy to zatem do zbyt dobrych interesów - musisz wybrać, albo 50 MB dziennie, albo 1, 3, albo 6 GB miesięcznie.
Dodam, że rozliczanie w pakietach nie należy do zbyt korzystnych. To 100 kB, ale oddzielnie za wysłane i odebrane dane.
W Heyah mamy do dyspozycji te same pakiety, oraz dniówkę internetu (50 MB) za 0,28 zł dziennie. Tu sytuacja jest identyczna jak we Frii. Skorzystanie z pakietu internetowego spowoduje wyłączenie dniówki (ponowna aktywacja to koszt 3 zł i wyłączenie posiadanych pakietów internetowych). Zaletą natomiast jest, takie samo rozliczanie, jak w wypadku Playa, czyli 100 kB ŁĄCZNIE za dane wysłane i odebrane.
Powód: Wcześniej były tylko moje wątpliwości oraz przypuszczenia. Obecnie, moje hipotezy częściowo zostały potwierdzone, częściowo obalone, a sytuacja w T-Mobile okazała sie zdecydowanie gorsza, niż wróżyłem, zaś w Heyah, po prostu inna (może odrobinę "mniej zła").

PODKREŚLAM: Musisz wybrać, albo korzystasz z oferty Frii Internet, albo pakietu internetowego. Albo korzystasz z Dniówki Internetu, albo pakietu. Włączenie pakietu POWODUJE wyłączenie dniówki / oferty Frii Internet. Włączenie Dniówki / oferty Frii Internet powoduje wyłączenie pakietu.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#663309  autor: banan1973
 22 wrz 2013, 01:28
Dziękuję, chyba już wszystko rozumiem :) Biorąc te warunki pod uwagę i problem w rodzinie że przenoszę nr z Play to rezygnuje. Zostaje w "Lubie to". A już myślałem że się przyniosę.

A jednak spróbuję. Dziś przyniosę nr. Sygnał Play a raczej jego brak w Łodzi Widzew załamuje mnie.

[ Dodano: 2013-09-25, 18:41 ]
No i stało się to co miało się stać ;) Jest git, sygnał extra w domu i w pracy. W porównaniu z Playem to gówno do piernika, na korzyść Tmobile oczywiście. Oczywiście biorę pod uwagę moją lokalizację ale przecież to mnie obchodzi. 50 mb na dzień na telefon mnie wystarcza, dziś mi chyba starczyło bo nie zauważyłem zwolnienia. 60 min do wszystkich za 10 pln mnie też wystarcza bo mam taką sytuację że w pracy ... Wszystko działa. O 8 rano wszystko już mogłem uruchomić po przeniesieniu nr z Play. Reasumując, dla mnie bomba.

#664109  autor: Flash999
 25 wrz 2013, 19:47
Dobija mnie już ten T-Mobile. Od kiedy przekazali sprawę do działu technicznego - cisza.

Pakietu Internetowego nie mam już tydzień, gdzie głównie z niego korzystam w smartfonie.

BTW
Zobaczyłem dziś w sklepie najnowsze startery T-Mobile.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#664147  autor: ja.michal
 25 wrz 2013, 21:58
okti51, krzywisz się na MMS za 28 gr, ale tak jak wspomniał Flash999, był po 41 gr.
Minus jest jeden z MMSami w T-Mobile. Są one liczone za każde rozpoczęte 100 kB danych, a MMS może mieć maksymalnie 300 kB. W praktyce wysyłając np. zdjęcie płacimy 3x28 gr czyli 84 gr. Zawsze lepiej aniżeli 1,23 zł. ;)

banan1973, co do pakietów to wg regulaminu jeśli skończy ci się obecny pakiet to można aktywować następny, ale zostanie ustanowiony nowy okres do automatycznej aktywacji pakietu.

Co do jakości sieci. Fakt, w T-Mobile jest lepiej. W Play staszne cyrki są z tym roamingiem wewnętrznym. Dopóki był jeden partner, dopóty było wszystko ok. Teraz jeszcze cyrk z identyfikacją Aero2 jako Plusa. Szkoda słów.
W związku z tym sam zamierzam migrować do T-Mobile i Frii na kartę z internetem.

Nurtuje mnie tylko jedna sprawa, może ktoś z was wie co i jak.

Odpalam opcję z internetem 50 MB dziennie + lejek.
Dokupuję pakiet 120 minut do T-Mobile i Heyah.

Czy można dokupić przy tym jeszcze pakiet 60 minut do wszystkich sieci bez dezaktywacji tego do T-Mobile i Heyah? Trochę to wszystko jest niejasne.

#664152  autor: user_delete34
 25 wrz 2013, 22:17
ja.michal, regulamin pakietu 60 min:
2.13. Minuty przyznane w ramach Oferty rozliczane są przed zgromadzoną na koncie kwotą w złotych. Jeśli Użytkownik dodatkowo korzysta z oferty „Frii Rozmowy w T- Mobile i Heyah” lub innej oferty w ramach której zostały mu przyznane minuty tylko na numery komórkowe T-Mobile i Heyah, wykonanie połączenia na wskazane numery komórkowe nie powoduje zmniejszenia stanu minut zawartych z Oferty.
Jeśli dobrze rozumiem, oba pakiety mogą ze sobą współpracować.

#664162  autor: ja.michal
 25 wrz 2013, 22:53
Hmm, wynika z tego, że wszystko zagra. Przyznam się, że czytałem to, ale T-Mobile i Heyah odbierałem w kontekście opcji taryfy, a nie pakietu.

No nic. Dzięki. :) Ważnie, że się da.

W takim razie wygląda na to, że to za co płace teraz 29 zł miesięcznie będę miał za 10 zł.

#664170  autor: buba1234
 25 wrz 2013, 23:51
HAHA, po 4 groszach za sprawdzenie stanu konta i oplacie za RWK wszyscy mysleli, że t-mobile znowu cwaniakuje z hakami, a to sie okazało, że to zwykła głupota. Myślę, że analogicznie sprawa z łączeniem bonusu i pakietu neta też zostanie wyjasniona po prostu nad tym pracuja, bo aktualnie jest to nielogiczne.

No chyba, że to wszystko było zaplanowane.

T-mobile na karte mocno zblizyl sie do Playa w atrakcyjnosci oferty prepaid [ jednak RBM na kartę dalej mocny].

Do tej pory mozna było powiedziec, że Play ma bardziej atrakcyjną ofertę cenową, bo ma gorszy zasięg, teraz dołączył t-mobile i najważniejsze co z tego wynika:
Mozna powiedzieć śmiało, Plus został daleko w tyle z prepaidem:
1. nie mają praktycznie bonusów neta
[trzeba wykupic kodem za 1zł tylko śmieszne 200MB w taryfie dla smartfonow, wobec 2GB RBM, 1GB Play i 100x50MB T-mobile i Heyah]
2. w taryfie z wewnątrzsieciowymi po doladowaniu 50 zł jest TYLKO miesiąc nielimitowanych w Plusie [ w Play i t-mobile 100 dni]. Na pozostale 2 miesiace trzeba wpisac kolejny kod na 29gr za połączenie w Plusie, tudzież 10zł za 5 numerów w Plusie.
3.brak pakietu z nolimitem smsów
4. Pakiety bez lejka.

Tak, jak kto ma dobry zasieg Plusa i t-mobile, a jest w Plusie to juz sklada wniosek [razem z rodzina i znajomymi] mam nadzieje] o przeniesienie, to będzie najwiekszy efekt zmian w t-mobile. Róznica pomiedzy Plusem a t-mobile jest tak duza, ze nawet 4gr za stan konta jest niczym, wobec korzyści.

#664172  autor: ja.michal
 26 wrz 2013, 00:05
buba1234, te 4 gr nie jest takie straszne. Po pierwsze może przychodzić informacja o stanie konta bezpłatnie SMSem raz na jakiś czas (chyba raz na 2 tygodnie). Przy obecnej ofercie z pakietami już nie tak potrzebne pilnowanie co do grosza konta. Nawet jak nam zejdzie poniżej jakiejś kwoty to automat będzie gadał przed połączeniem. Pozostaje jeszcze www.

Także nie jest źle i można się czasem "szarpnąć" te 4 gr jak nie ma wyjścia. ;)

#664176  autor: buba1234
 26 wrz 2013, 00:18
Tak czy inaczej, Plus ma 3 wyjscia:

1. Wysyłać smsami zachety z bonusami do doladownia zeby zrobic ludziom skarbonke [chyba jak nju i majowy virgin startowaly mi przysylali na numer awaryjny :P ]
2. nie zrobic nic
3. poprawic ofertę.

Myslę, że zrobia 1. i 2. czyli jak z nolimitem. :P

A te 4 grosze to bardziej symbol, duzo mówi jaką maja mentalnosc w t-mobile [na czechoslowacji mówimy na to "tunel" buhahahaha :D ]. Ja mając dobry zasięg Virgin [czyli Play] i t-mobile wole wybrac operatora z wyższymi standardami uczciwosci [chyba ne wszyscy wiedza o tych 4 groszach].

#664183  autor: user_delete34
 26 wrz 2013, 00:35
buba1234 pisze:Plus został daleko w tyle
buba1234 pisze:Plus ma 3 wyjscia
plus na karte nie polecam
Sieć: (...) plus na kartę
Hmmm każe Ci ktoś tam siedzieć, że narzekasz, ale używasz?
Podobnie Orange, może się wydawać drogie, a komuś wyjdzie dużo taniej niż inna oferta.
Plus zwyczajnie nie stawia na prepaid, tylko udaje, że z nim coś robi.
A i to jest temat o T raczej.
ja.michal pisze:buba1234, te 4 gr nie jest takie straszne.
Sama kwota 4 grosze może nie, ale niestety nawet po połączeniu nie przychodzi podsumowanie z kosztem i stanem konta. Gdybym chciał za darmo sprawdzić stan konta, to muszę czekać 2 tygodnie lub użyć komputera - takie ograniczanie jednak denerwuje. Gdyby grosza tylko brali - no OK. Ale jeśli zadzwonię kilka razy i sprawdzę zawsze stan konta - to przepłacam (za nic) zdrowo.

#664184  autor: ja.michal
 26 wrz 2013, 00:36
Zarzut niewiedzy niestety tutaj się nie sprawdzi bo wszystko jest w regulaminie.

Jak czytamy w regulaminach:
Abonent (Użytkownik T-Mobile na kartę) będący stroną umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych przedpłaconych z Operatorem zawartej w drodze czynności faktycznych.
No i niestety, ale korzystasz = akceptujesz regulamin.

[ Dodano: 2013-09-26, 00:38 ]
Markadiusz, dlatego są te nowe pakiety.

Tak czy inaczej jednym przeszkadza innym nie.

#664220  autor: Blank
 26 wrz 2013, 10:18
buba1234 pisze:AHA, po 4 groszach za sprawdzenie stanu konta i oplacie za RWK wszyscy mysleli, że t-mobile znowu cwaniakuje z hakami, a to sie okazało, że to zwykła głupota.
Nie zgadzam się z twoją opinią :)
T-Mobile "naprawił" sytuację z pakietami minut, zapewne po sporej krytyce i niezadowoleniu klientów.
Co będzie z pakietami internetowymi? Gdyby miały być naprawione, to już byłyby naprawione, bo ich sytuacja jest zdecydowanie bardziej absurdalna.
Możliwe jednak, że także się ugną, a wtedy naprawdę może to być ciekawa alternatywa dla Playa (i de facto tylko dla Playa, bo Orange to mizerna jakość [jeżeli w Play i T-Mobile jest HD Voice, to w Orange jest LQ {Low Quality} Voice], zaś Plus ze swoim prepaidem może się schować).

Ja tam liczę na poprawki w T-Mobile i (szczególnie) Heyah, gdyż oferta Dniówek byłaby dla mnie bardzo ciekawa i mógłbym rozważać między czterema operatorami (nie jest źle, było pięciu xD). Obecnie jest w MiniMaxie, ale rozważam Virgin mobile (+Skype na stacjonarne), oraz testuję Red Bulla, który jest ciekawą ofertą m.in. z uwagi na "darmowy" youtube. A w związku z tym, te drobne 2 GB powinno starczyć na słuchanie Deezera i przeglądanie stron internetowych.
W zasadzie to nie wiem czy chciałbym, aby T-Mobile poprawiało te zapisy, bo już teraz wybór jest ciężki, a po dodaniu Heyah byłoby jeszcze ciężej.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#664641  autor: colombo
 27 wrz 2013, 22:32
T-Mobile "naprawił" sytuację z pakietami minut, zapewne po sporej krytyce i niezadowoleniu klientów.
Rozumiem, że chodzi o wykorzystywanie pakietu minut w rozmowach do Tmobile w profilu 0 do Tmobile.
No to w regulaminie pakietu 120 minut czysta schizofrenia:
Minuty przyznane w ramach Oferty rozliczane są przed zgromadzoną na koncie kwotą w złotych i ofertą „Frii Rozmowy w T-Mobile i
Heyah&#8221
;. Jeśli Użytkownik dodatkowo korzysta z oferty „Frii Rozmowy w T-Mobile i Heyah” lub innej oferty w ramach której zostały mu
przyznane minuty tylko na numery komórkowe T-Mobile i Heyah, wykonanie połączenia na wskazane numery komórkowe nie będzie
powodować zmniejszenia stanu minut z Oferty
.

#664643  autor: marcinek243
 27 wrz 2013, 22:45
Minuty przyznane w ramach Oferty rozliczane są przed zgromadzoną na koncie kwotą w złotych i ofertą „Frii Rozmowy w T-Mobile i
Heyah&#8221
Ten fragment zinterpretowałem, że korzystając z tafyfy frii minuty z pakietu są wykorzystywane przed złotówkami na koncie :wink:
W dalszej części jest napisane że dzwoniąc do t-mobile/heyah nie pobiera minut z pakietu.

Tekst został nieco źle sformułowany ale chyba to rozkminiłem :)

#664673  autor: VoytaS
 28 wrz 2013, 09:35
Witam, mam dwa pytania o oferte tmobile, bo czytam i jakos nie moge sie doczytac.

1. Chce wybrac opcje 0 zł za sms, czy to oznacza ze nie wykupując zadnego pakietu bede mial sms za 0 zl do wszystkich sieci ?
2. Chce aktywowac pakiet 1 gb i sms`y z punkty pierwszego czy takie polaczenie jest mozliwe ? Czy po wykupieniu pakietu Internetowego opcja z sms`ami za 0 zl sie wylacza ?

Dziekuje za pomoc
  • Strona 4 z 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17
  • 1
  • 2
  • 3