• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 282 z 675
  • 1
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 675
 #831704  autor: _miko_
 28 paź 2015, 12:04
iPlus pisze:
_miko_ pisze:Mam pytanie... Dostałem taką oto propozycję, po złożeniu rezygnacji:
"abonament komórkowy 105,98 rabatowany do kwoty 45,79 nielimitowane rozmowy na komórki i stacjonarne, SMS, MMS, 5 GB + 2.5 GB za staż (7.5 GB), 400 min + 100MB w roamingu, 100 min "międzynarodowych. To chyba nie jest jakaś super okazja, bo trochę taniej wyjdzie jak przedłużę umowę przez internet... ??
śmieszna oferta, 100 Mega w roamingu szybko wykorzystasz, a 400 minut to też nie za wiele i pewnie te dwie rzeczy są do wykorzystania podczas całej umowy, a nie odnawialne co miesiąc ?

reszte no limit wszystko i 5 GB ma Virgin za 30 zł, więc sobie policz i przeanalizuj jak się opłaca ta oferta o której napisałeś,

ja uznałem, że sieci salonowe są zbyt pazerne, dają słabe warunki w porównaniu z tym co można mieć w ofertach tylko sim czyli wszystko no limit, telefon zawsze można kupić w salonie albo sklepie RTV i oferta wyjdzie taniej niż ta z salonu,

teraz w standardzie powinny być no limit stacjonarne, w ogóle wszystko no limit powinno być, a nie tak jak to jest w taryfach, że jest no limit komórki i pakiet netu,a za reszte sobie dopłać, jak tak robią to nie ma sensu przedłużać umowy na siłę, lepiej wziąć tylko sim i telefon samemu sobie kupić,

pod tym linkiem
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 23&t=83637
znajdziesz wyliczenia dla opcji 50 zł miesięcznie, możesz porównać że za tą samą kwotę można mieć korzystniejsze warunki w tylko sim i kupieniu telefonu na wolnym rynku, a miesięcznie wyjdzie tyle samo albo korzystniej i nie jesteś zależny od sieci tylko kupujesz telefon bez brand menu, bez sim locka, z gwarancją tak często jak chcesz czyli np co rok, dwa, trzy, cztery, według uznania i zużycia telefonu bez zabawy z siecią w przedłużenie co dwa lata
Nie za bardzo chce przechodzić do innej sieci, bo mam jeszcze 20 zł rabatu (orange open). Wziąłbym to co jest teraz w ofercie internetowej czyli "Smart Plan LTE tylko SIM" za 59,99 i 6 miesięcy za darmo... Czy do tego można jeszcze ten rabat 30% na abo zastosować?
 #831735  autor: szejkeR
 28 paź 2015, 13:20
Mareah pisze:6s 16gb są w kolorze różowego złota :) przynajmniej u mnie
No 16gb nawet na stronie cały czas są ale największe zainteresowanie wzbudza 64gb, którego już od dawna nie idzie dostać...
 #831740  autor: Leo
 28 paź 2015, 13:46
Promocja 6 miesięcy gratis na numerze docelowym dla przenoszących i 30 % nigdy się nie łączyły. Przypomnę, że są dwie różne promocje dla przenoszących: "Przenoszę numer do Orange" do 6 miesięcy gratis tylko na numer tymczasowy i „100% rabatu na abonament przez 6 miesięcy dla Klientów przenoszących numer z innej sieci w ofertach Smart Plan LTE”. Te promocję również się nie łączą.
 #831742  autor: klimasz
 28 paź 2015, 13:58
Marioosz pisze: Ja dzwoniłem przed chwilą dosłownie,ale niestety nie mają na stanie Lumii 830.No i nie chciała pani konsultantka dać więcej jak 10 % zniżki na abonament :? Dzwoniłem pod *220,to DUK jest?
Zamówienie składałem wczoraj między 10-11, zamówiłem 2 (białe) sztuki, bo nie wiem, czy jeszcze w ogóle będą. Telefon miałem z 510100100. Wcześniej próbowałem na *220 - niby DUK, ale nie dają zniżek jakie się chce, także już sam nie wiem. Teraz rzecz najciekawsza, u jednego konsultanta 2 numery w odstępie 3 minut zamawiane. Jeden przyszedł już dzisiaj! Drugi podobno dzisiaj wysłany - ciekawe :D
 #831745  autor: _miko_
 28 paź 2015, 14:02
Leo pisze:Promocja 6 miesięcy gratis na numerze docelowym dla przenoszących i 30 % nigdy się nie łączyły. Przypomnę, że są dwie różne promocje dla przenoszących: "Przenoszę numer do Orange" do 6 miesięcy gratis tylko na numer tymczasowy i „100% rabatu na abonament przez 6 miesięcy dla Klientów przenoszących numer z innej sieci w ofertach Smart Plan LTE”. Te promocję również się nie łączą.
mi chodzi o 6 miesięcy za 0zł dla przedłużających umowę. Jest coś takiego na stronie. Tam jest dopisek "pobierz kupon". Czy to się może połączyć z 30% rabatem na abo?
 #831748  autor: klimasz
 28 paź 2015, 14:09
_miko_ pisze: mi chodzi o 6 miesięcy za 0zł dla przedłużających umowę. Jest coś takiego na stronie. Tam jest dopisek "pobierz kupon".
Gdzie masz coś takiego? Dla przedłużających jest taka promocja, czy to pomyłka?
 #831752  autor: _miko_
 28 paź 2015, 14:21
klimasz pisze:
_miko_ pisze: mi chodzi o 6 miesięcy za 0zł dla przedłużających umowę. Jest coś takiego na stronie. Tam jest dopisek "pobierz kupon".
wejdź na stronę i zobacz, to oferta dla każdego. Wczoraj też gadałem z konsultantką ze sklepu internetowego i potwierdziła, że może mi taki kupon wygenerować (ja nie mogłem, bo był jakiś błąd na stronie).
 #831792  autor: klimasz
 28 paź 2015, 17:06
_miko_ pisze:
klimasz pisze:
wejdź na stronę i zobacz, to oferta dla każdego. Wczoraj też gadałem z konsultantką ze sklepu internetowego i potwierdziła, że może mi taki kupon wygenerować (ja nie mogłem, bo był jakiś błąd na stronie).
wlkp pisze:Tu jest - http://www.orange.pl/kid,4002009278,id, ... ticle.html
Tylko to oferta bez telefonu,i te 6 miesięcy chyba tylko w tym większym abonamencie .
A, myślałem, że mowa o ofercie z telefonem...
 #831836  autor: Lukaszek78
 28 paź 2015, 20:24
Hmmm chyba przedwczesna ma radosc byla...Wchodze dzis na status zgloszen a tu niespodzianka..
Zgloszenie nr.............. ma status otwarte i w toku... Przyblizony czas do realizacji.......4 tyg?? ..Co to ma byc??

Było: Motorola E365, Sony Ericsson K310i, Nokia 6020, Nokia N73 ME,LG GT 500
Jest:Sony Ericsson Xperia arc S,LG G2
 #831875  autor: klimasz
 28 paź 2015, 22:02
Lukaszek78 pisze:Hmmm chyba przedwczesna ma radosc byla...Wchodze dzis na status zgloszen a tu niespodzianka..
Zgloszenie nr.............. ma status otwarte i w toku... Przyblizony czas do realizacji.......4 tyg?? ..Co to ma byc??
Nic szczególnego. Ja miałem 5 tygodni w zgłoszeniu. Jedną paczkę dostałem dzisiaj, druga w drodze. Oba przedłużenia wczoraj ok. 10-11 u jednego konsultanta.
 #831947  autor: krzemiroslaw
 29 paź 2015, 11:19
_miko_ pisze:
Marcelina88 pisze:
_miko_ pisze:Mam pytanie... Dostałem taką oto propozycję, po złożeniu rezygnacji:
"abonament komórkowy 105,98 rabatowany do kwoty 45,79 nielimitowane rozmowy na komórki i stacjonarne, SMS, MMS, 5 GB + 2.5 GB za staż (7.5 GB), 400 min + 100MB w roamingu, 100 min "międzynarodowych. To chyba nie jest jakaś super okazja, bo trochę taniej wyjdzie jak przedłużę umowę przez internet... ??
Bez telefonu?
tak, bez telefonu... to chyba słaba oferta? :)
Ja dostałem za 59, no limit, 5 gb, 400 minut roaming i telefon za 119 zł (sprzedam za 1300) ;)
Standardowa oferta dla posiadaczy neozdrady...
 #831966  autor: Klema
 29 paź 2015, 12:56
Witam
Dziś chyba dojrzałam wychodzi na to że jak przenosi się numer to oferta jest najlepsza...
pół roku za free a tutaj dostaniemy kod na 20 % i tyle, czyli płacimy więcej niż przenoszący. :(
Smutne
jak mam dwa numery na razie na dwie osoby to muszę przenieść oba na jedną osobę w orangu, potem iść do play i złożyć wniosek o przeniesienie na kartę ?
Kiedy mogę wrócić...
 #831967  autor: zielony71
 29 paź 2015, 13:00
Klema pisze:...
jak mam dwa numery na razie na dwie osoby to muszę przenieść oba na jedną osobę w orangu, potem iść do play i złożyć wniosek o przeniesienie na kartę ?
Kiedy mogę wrócić...
Pierwsza czynność jest zbędna. Po przeniesieniu numerów do play na kartę i tak zginą informacje co do tego na kogo numer był zarejestrowany. Przynajmniej tak było w moim wypadku. Więc kiedy karty będą już w play wystarczy zarejestrować obie na jedną, wybraną osobę.
 #831973  autor: Klema
 29 paź 2015, 13:30
Czyli od razu PLAY i przeniesienie czy bawić się jeszcze w wypowiedzenia umowa do 15.12.2015.
Dzwoniłam na *220 i tam dają -10% i 200 zł a na zwykłej infolinii *400 dawali od ręki -20% tylko ciągle telefonów nie ma (Xperia Z5 czarna) niby mają dzwonić jak będą ale już nie wierzę.
No i zostaje strona -20% ale nie ma czarnych i teraz liczę - wychodzi drożej niż dla przenoszących więc....
Nie wiem czy składać i liczyć jeszcze na jakąś ofertę czy przenosić od razu (dodam ze to tyczy się dwóch numerów). Jak pisałam maila że chcę ofertę -30% i 400 od razu napisali mi jak wypowiedzenie się składa i gdzie. (nie wiem czy to sugestia - raczej wątpię)
JEST SZANSA NA KODY -30%?
  • Strona 282 z 675
  • 1
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 675
  • 1
  • 280
  • 281