• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 271 z 675
  • 1
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 675
 #829581  autor: szymihej
 17 paź 2015, 19:22
Symulant pisze:Mark Twain powiedział kiedyś, że są trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa zwykłe, kłamstwa bezczelne i statystyka :). Od jego czasów nic się nie zmieniło. Co do zarobków dobrym parametrem byłaby mediana a nie średnia.

Wracając do tematu ;)
@jakubbanan gratuluję wytrwałości. Liczę na podobne rabaty u siebie. Widać można tylko trzeba mieć trochę farta i trafić na normalna osobę po drugiej stronie.
A z jakiej racji mediana? Ja bym obliczał dominantę :)
 #829604  autor: qaz
 17 paź 2015, 21:16
Dyskusja na temat wynagrodzeń nie jest tematem tego wątku. Fakty w tej sprawie są jakie są i każdy dobrze o tym wie...

Tutaj bardziej np chciałbym dowiedzieć się dlaczego orange ma tak duży problem z dostępnością telefonów. Już nawet na ich facebooku pojawiają się komentarze ludzi zdenerwowanych z tego powodu. Nie wiem czy jest sens czekać na iphone'a 64gb, bo zainteresowanie na ten model jest duże i telefonów cały czas brakuje. Jeśli to będzie się utrzymywać tak jak z sgs 6 edge to raczej nie zdążę do końca umowy jej przedłużyć...
 #829628  autor: jakubbanan
 17 paź 2015, 23:49
jimek pisze:
jakubbanan pisze:Wypowiedzenie wysłane na e-mail, kilka telefonów od konsultantów, lecz ciężko im było sprostać moim wymaganiom. Wczoraj konkretny telefon i negocjacje trwały prawie godzinę :) Ucho odpadało po zakończonej rozmowie, ale jestem usatysfakcjonowany.

Abo Smart Plan LTE Główny po zniżkach 30% kwota wyszła 66 brutto i w ramach tego mam no limit na wszystko łącznie ze stacjonarnymi, 15GB internetu i pakiety w unii, lecz tutaj nie pamiętam dokładnie co wchodzi w skład tego abonamentu jeśli chodzi o unię, ponieważ ta kwestia mnie nie interesowała kompletnie.

Mogę iść do salonu, wyrobić dwie dodatkowe karty i korzystać w laptopie/tablecie z tego pakietu internetowego bez dodatkowych kosztów, czyli jak dla mnie super sprawa.

Telefon wybrałem Xperia Z5 Compact za 659zł, zrabatowany -300zł. Myślałem jeszcze nad negocjacją tej stówy aby było -400zł, lecz po prawie godzinnych bojach, nie miałem już siły :D jako, iż jest to świeżutki model przystałem na tą propozycję.

Jeszcze do wyboru był HTC One M8s w cenie 299zł. Była mowa także o Huawei P8 w podobnej cenie do HTC, lecz brak na magazynie. Mogłem zaczekać do poniedziałku, ale nie miałem 100% pewności, że się pojawi, a była także opcja, że już wtedy nie będzie Z5 compact, oraz M8s.

Braki mają konkretne, S5 neo także nie ma, bo też ten telefonik mnie interesował.

Trafiłem na przemiłą konsultantkę, naprawdę życzę każdemu aby trafił na tą Panią, bo rozmawiało się wyśmienicie plus konkretnie w każdym aspekcie :)
No limit stacjonarne w abonamencie czy po miesiącu płatne 10zł ?
Stacjonarne no limit bez dopłaty :) Także umowa moim zdaniem okey.
qaz pisze: Tutaj bardziej np chciałbym dowiedzieć się dlaczego orange ma tak duży problem z dostępnością telefonów. Już nawet na ich facebooku pojawiają się komentarze ludzi zdenerwowanych z tego powodu. Nie wiem czy jest sens czekać na iphone'a 64gb, bo zainteresowanie na ten model jest duże i telefonów cały czas brakuje. Jeśli to będzie się utrzymywać tak jak z sgs 6 edge to raczej nie zdążę do końca umowy jej przedłużyć...
Mi się wydaję, że jest to celowe działanie, aby pozbywać się reszty telefonów ... Przynajmniej takie mam odczucie co tutaj ludzie piszą i ogólnie po swoich wojażach :) Sam dzwoniąc do DUK bez wypowiadania jeszcze umowy, był tylko LG G3, po wypowiedzeniu nagle znalazło się kilka modeli, których już miało nie być kompletnie na stanie jak np. HTC One M8s, a założę się, że jeślibym przycisnął o jakiś w miarę chodliwy model jak np. S5 Neo to także by się znalazła jakaś sztuka ...
 #829631  autor: iceiron
 17 paź 2015, 23:55
Witam,Miesiąc temu przedłużyłem umowę dostałem na abo 30% i na tel 400zł nie składając wypowiedzenia ( jestem już ponad 13 lat w orange a umowa skończyła mi się w lipcu ) Chcę wziąć drugi abo, i tu pytanie czy mogę dostać taki rabat 30% na abo i 400zł n tel czy jest to oferta tylko dla przedłużających umowę ?
 #829634  autor: derik
 18 paź 2015, 00:21
jakubbanan pisze:
jimek pisze:
jakubbanan pisze:Wypowiedzenie wysłane na e-mail, kilka telefonów od konsultantów, lecz ciężko im było sprostać moim wymaganiom. Wczoraj konkretny telefon i negocjacje trwały prawie godzinę :) Ucho odpadało po zakończonej rozmowie, ale jestem usatysfakcjonowany.

Abo Smart Plan LTE Główny po zniżkach 30% kwota wyszła 66 brutto i w ramach tego mam no limit na wszystko łącznie ze stacjonarnymi, 15GB internetu i pakiety w unii, lecz tutaj nie pamiętam dokładnie co wchodzi w skład tego abonamentu jeśli chodzi o unię, ponieważ ta kwestia mnie nie interesowała kompletnie.

Mogę iść do salonu, wyrobić dwie dodatkowe karty i korzystać w laptopie/tablecie z tego pakietu internetowego bez dodatkowych kosztów, czyli jak dla mnie super sprawa.

Telefon wybrałem Xperia Z5 Compact za 659zł, zrabatowany -300zł. Myślałem jeszcze nad negocjacją tej stówy aby było -400zł, lecz po prawie godzinnych bojach, nie miałem już siły :D jako, iż jest to świeżutki model przystałem na tą propozycję.

Jeszcze do wyboru był HTC One M8s w cenie 299zł. Była mowa także o Huawei P8 w podobnej cenie do HTC, lecz brak na magazynie. Mogłem zaczekać do poniedziałku, ale nie miałem 100% pewności, że się pojawi, a była także opcja, że już wtedy nie będzie Z5 compact, oraz M8s.

Braki mają konkretne, S5 neo także nie ma, bo też ten telefonik mnie interesował.

Trafiłem na przemiłą konsultantkę, naprawdę życzę każdemu aby trafił na tą Panią, bo rozmawiało się wyśmienicie plus konkretnie w każdym aspekcie :)
No limit stacjonarne w abonamencie czy po miesiącu płatne 10zł ?
Stacjonarne no limit bez dopłaty :) Także umowa moim zdaniem okey.
qaz pisze: Tutaj bardziej np chciałbym dowiedzieć się dlaczego orange ma tak duży problem z dostępnością telefonów. Już nawet na ich facebooku pojawiają się komentarze ludzi zdenerwowanych z tego powodu. Nie wiem czy jest sens czekać na iphone'a 64gb, bo zainteresowanie na ten model jest duże i telefonów cały czas brakuje. Jeśli to będzie się utrzymywać tak jak z sgs 6 edge to raczej nie zdążę do końca umowy jej przedłużyć...
Mi się wydaję, że jest to celowe działanie, aby pozbywać się reszty telefonów ... Przynajmniej takie mam odczucie co tutaj ludzie piszą i ogólnie po swoich wojażach :) Sam dzwoniąc do DUK bez wypowiadania jeszcze umowy, był tylko LG G3, po wypowiedzeniu nagle znalazło się kilka modeli, których już miało nie być kompletnie na stanie jak np. HTC One M8s, a założę się, że jeślibym przycisnął o jakiś w miarę chodliwy model jak np. S5 Neo to także by się znalazła jakaś sztuka ...
Na jaki numer dzwoniłeś do DUK?
Na jaki numer najlepiej dzwonić w razie braku kontaktu z DUK?
Dzięki.
 #829647  autor: Symulant
 18 paź 2015, 10:41
derik pisze: Na jaki numer dzwoniłeś do DUK?
Na jaki numer najlepiej dzwonić w razie braku kontaktu z DUK?
Dzięki.
Z tego co opisał wynika, że to raczej do Niego DUK dzwonił.
Telefon do DUK gdybyś sam chciał próbować to *220.
 #829673  autor: jakubbanan
 18 paź 2015, 12:41
Na początku sam do nich dzwoniłem, dokładnie na ten numer *220.

Tam udało mi się uzyskać max 30% rabatu, oraz -200zł na telefon bez wypowiedzenia. Przyjąłem ofertę na początku, lecz po przemyśleniu już jak telefon do mnie przybył itp. odesłałem, dostałem wzrot kosztów za telefonik i później wysłałem wypowiedzenie. Głównie, też z tego względu, iż Z5 Compact mnie bardzo interesowała :)
 #829676  autor: derik
 18 paź 2015, 13:36
jakubbanan pisze:Na początku sam do nich dzwoniłem, dokładnie na ten numer *220.

Tam udało mi się uzyskać max 30% rabatu, oraz -200zł na telefon bez wypowiedzenia. Przyjąłem ofertę na początku, lecz po przemyśleniu już jak telefon do mnie przybył itp. odesłałem, dostałem wzrot kosztów za telefonik i później wysłałem wypowiedzenie. Głównie, też z tego względu, iż Z5 Compact mnie bardzo interesowała :)
Dzięki, ja właśnie jestem przed negocjacjami, jak nie zadzwonią to będę sam próbował.
Oczywiście z wypowiedzeniem.
Pozdrawiam.
 #829821  autor: klimasz
 19 paź 2015, 09:54
Kiedyś napisałem do nich zapytanie poprzez jakiś formularz, jak to jest z tymi zniżkami -30%, -20% itd., dlaczego jednym dają, innym nie?. Dzisiaj otrzymuje sms:
"Witamy,

W odpowiedzi na Pana zgłoszenie informujemy ze DUK ma możliwosc przyznania takich promocji jednak jest to zależne od stazu klienta w naszej sieci oraz wysokości faktur jakie były płacone przez klienta.

Pozdrawiamy Orange "
Jakie muszą być warunki już nic nie napisali :D
 #829835  autor: Symulant
 19 paź 2015, 10:44
klimasz pisze:Kiedyś napisałem do nich zapytanie poprzez jakiś formularz, jak to jest z tymi zniżkami -30%, -20% itd., dlaczego jednym dają, innym nie?. Dzisiaj otrzymuje sms:
"Witamy,

W odpowiedzi na Pana zgłoszenie informujemy ze DUK ma możliwosc przyznania takich promocji jednak jest to zależne od stazu klienta w naszej sieci oraz wysokości faktur jakie były płacone przez klienta.

Pozdrawiamy Orange "
Jakie muszą być warunki już nic nie napisali :D
Tylko jako staż w sieci liczą okres abonamentowy. Tak mi kiedyś powiedziano, gdy pytałem czy mój staż z oferty na kartę się liczy. A miałem do niedawna jeszcze kartę z opisem Idea ;). Pani z DUK niby wspomniała, że widzi iż numer jest zarejestrowany w sieci od dawna, no ale abonament to raptem 2 lata w moim przypadku.
 #829877  autor: klimasz
 19 paź 2015, 14:46
Z artykułów zamieszczonych na Telepolis wychodzi, że są ostatnio średnio 2 razy w miesiącu. Także nowych spodziewam się koniec tego/początek przyszłego tygodnia :P
 #829913  autor: iceiron
 19 paź 2015, 17:27
iceiron pisze:Witam,Miesiąc temu przedłużyłem umowę dostałem na abo 30% i na tel 400zł nie składając wypowiedzenia ( jestem już ponad 13 lat w orange a umowa skończyła mi się w lipcu ) Chcę wziąć drugi abo, i tu pytanie czy mogę dostać taki rabat 30% na abo i 400zł n tel czy jest to oferta tylko dla przedłużających umowę ?
Ma ktoś wiedze w tym temacie?
 #829916  autor: wlkp
 19 paź 2015, 17:44
To jest oferta dla przedłużających,i to najlepsza jaką można dostać ,nie wszyscy takie dobre dostają.Dla nowych masz cennik na stronie internetowej ( taniej jak w salonie ),jak chcesz wyrwać coś lepszego czekaj na szalone dni,wtedy może coś ciekawego trafisz,a co do wysokości abonamentu i rabatu na niego to bywają kody rabatowe na -20 lub -30 % .
 #829955  autor: warlike
 19 paź 2015, 19:15
SMART PLAN LTE z TELEFONEM na RATY.
Właśnie ten abonament będę chciał teraz wybierać z telefonem przy przedłużeniu i negocjacjach jeśli oczywiście pójdą pomyślnie. Czy ktoś rozmawiał z DUK czy w tej ofercie będzie Iphone 6s bo jak na razie na stronie internetowej w tym abonamencie nie można wybrać tego telefonu - to moje pierwsze pytanie. Oraz czy macie wiedzę, że przy takiej ofercie oczywiście oprócz negocjacji kwoty abonamentu do 30% co tak naprawdę nie jest zbyt znaczące bo abonamenty wynoszą np. 54.99 do 84.99 negocjujecie od razu łączną zniżkę wraz z miesięczną ratą telefonu która sama może wynosić np. 95 zł, czy negocjować także miesięczna ratę telefonu? Ktoś negocjował w sprawie tego abonamentu? Jeśli tak proszę o info. Z góry dziękuje! :)
 #829983  autor: waski2319
 19 paź 2015, 21:04
Witam wszystkich.
Jestem klientem Play ale kończy mi się umowa w lutym i zastanawiam się nad przeniesieniem numeru do Orange i dzisiaj rozmawiałem z miłą Panią konsultant na Live Chat i chciałem umowę z telefonem HTC Desiere 820 i Pani zaproponowała mi umowę którą mogę podpisać juz dzisiaj i dostać tymczasowy numer tak jakby chyba na kartę a na mój aktualny numer przejdzie po skończeniu umowy w Play i zaproponowała mi Pani coś takiego:
- minuty do wszystkich sieć i smsy nielimitowane
- 1 GB internetu ale dla mnie to mało
- i telefon za 0zl tylko rata 33zł
- abo za 34.99zł
i to Smart Plan LTE na raty.

Doradźcie mi proszę czy to się opłaca i co to są te szalone dni w Orange bo ja nie mam pojęcia gdyż od dłuższego czasu byłem w Play i nie orientuje się jak jest w Orange.

Pozdrawiam.
 #829985  autor: zielony71
 19 paź 2015, 21:11
waski2319 pisze:Witam wszystkich.
Jestem klientem Play ale kończy mi się umowa w lutym i zastanawiam się nad przeniesieniem numeru do Orange i dzisiaj rozmawiałem z miłą Panią konsultant na Live Chat i chciałem umowę z telefonem HTC Desiere 820 i Pani zaproponowała mi umowę którą mogę podpisać juz dzisiaj i dostać tymczasowy numer tak jakby chyba na kartę a na mój aktualny numer przejdzie po skończeniu umowy w Play i zaproponowała mi Pani coś takiego:
- abo za 34.99zł

Doradźcie mi proszę czy to się opłaca i co to są te szalone dni w Orange bo ja nie mam pojęcia gdyż od dłuższego czasu byłem w Play i nie orientuje się jak jest w Orange.

Pozdrawiam.
To jest standardowa oferta, dostępna na stronie internetowej. Możesz dostać znacznie lepsze warunki, rabat na abonament (nawet do 30%) a i cena telefonu w czasie szalonych dni może być znacznie niższa. Szalone dni to po prostu okresowa obniżka cen.
 #829988  autor: zielony71
 19 paź 2015, 21:13
warlike pisze:SMART PLAN LTE z TELEFONEM na RATY.
Właśnie ten abonament będę chciał teraz wybierać z telefonem przy przedłużeniu i negocjacjach jeśli oczywiście pójdą pomyślnie. Czy ktoś rozmawiał z DUK czy w tej ofercie będzie Iphone 6s bo jak na razie na stronie internetowej w tym abonamencie nie można wybrać tego telefonu - to moje pierwsze pytanie. Oraz czy macie wiedzę, że przy takiej ofercie oczywiście oprócz negocjacji kwoty abonamentu do 30% co tak naprawdę nie jest zbyt znaczące bo abonamenty wynoszą np. 54.99 do 84.99 negocjujecie od razu łączną zniżkę wraz z miesięczną ratą telefonu która sama może wynosić np. 95 zł, czy negocjować także miesięczna ratę telefonu? Ktoś negocjował w sprawie tego abonamentu? Jeśli tak proszę o info. Z góry dziękuje! :)
Nie słyszałem jeszcze o przypadku żeby komuś udało się wynegocjować niższą ratę za telefon w abonamentach na raty.
 #829995  autor: waski2319
 19 paź 2015, 21:31
zielony71 pisze:
waski2319 pisze:Witam wszystkich.
- abo za 34.99zł

Pozdrawiam.
To jest standardowa oferta, dostępna na stronie internetowej. Możesz dostać znacznie lepsze warunki, rabat na abonament (nawet do 30%) a i cena telefonu w czasie szalonych dni może być znacznie niższa. Szalone dni to po prostu okresowa obniżka cen.

Czyli jak mam negocjować przez LiveChat, w punkcie Orange czy telefonicznie?
  • Strona 271 z 675
  • 1
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 675
  • 1
  • 269
  • 270
  • 271