• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 28 z 182
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 182

#378367  autor: Rezo
 03 sty 2010, 19:59
nugger: skoro One Play Pro 60 i nokia 6600i jest ok to po co zwlekać do marca?
Czy jesteś pewien że możesz przedłużyć umowę przez internet? Nic mi o tym nie wiadomo, żeby była taka możliwość.
Poza tym zadzwoń na infolinie do działu przedłużania umów i dowiedz się czy ten ewentualny rabat 50 % dotyczy umowy którą przedłużasz czy zupełnie nowej aktywacji a także o to czy ten pakiet 500 minut dotyczy oferty z telefonem.

Mindhunter12
: prawdopodobnie będziesz mógł przedłużyć 2 miesiące przed końcem Twojej obecnej umowy.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#378550  autor: nugger
 04 sty 2010, 19:13
no ale kurde załamuje mnie ten play z jednej strony niewiem ponoc przekaźniki kupuja czesc sami instaluja, czesc dalej dierżawia od plusa, ale tragedia jest gadam z kims tam. Wogule mi zrywa połaczenie tak nie moze byc :/ juz dzwoniłem pare razy do playa i przepraszali mnie ze to sie nie powtórzy ze sa w trakcie naprawy przekaźników i sami swoje kłada ale to cos mi sie wierzyc w to niechce ze tak jest :/bo gdzies tak od roku czasu mi zrywa te połączenia ;/

#379953  autor: emitar
 10 sty 2010, 20:23
Orientuje się ktoś może czy przedłużając umowę w salonie można liczyć na to samo co oferują przez telefon ? Mam na myśli -50% przez 6 miechów na abonament. Bo wolałbym sobie na spokojnie podpisać umowę w salonie wziąć i obejrzeć telefon niż robić to przy kurierze.

#379955  autor: kerim36
 10 sty 2010, 20:28
emitar pisze:Orientuje się ktoś może czy przedłużając umowę w salonie można liczyć na to samo co oferują przez telefon ? Mam na myśli -50% przez 6 miechów na abonament. Bo wolałbym sobie na spokojnie podpisać umowę w salonie wziąć i obejrzeć telefon niż robić to przy kurierze.
najlepiej wybierz sie do salonu i bedziesz mial jasna sytuacje, a sami bedziemy wiedziec czy na taka oferte mozna liczyc w salonie

#379994  autor: inthend
 10 sty 2010, 22:48
emitar, tak, można. Proponowano mi dzisiaj.

#381523  autor: emitar
 19 sty 2010, 12:25
Przedłużyłem wczoraj umowę na kolejne 24 miesiące (one play pro 60 z upustem). Dzisiaj rano dostałem sms, że nowy abonament został aktywowany. Chciałbym się dowiedzieć a co z pakietem online 500mb (o którym mowa w regulaminie) później zostanie aktywowany ? Jak to wygląda ?

Kolejne pytanie, jak będzie wyglądała najbliższa faktura ? Okres rozliczeniowy mam 1dnia miesiąca.

18 dni w abonamencie play50 (~30zł)
12 dni w nowym OPP60 (24zł)

Faktura przyjdzie na 54zł (plus to co poza abonamentem) czy już może te 24zł będzie liczone -50% ?

p.s.
Lepiej byłem zadowolony z poprzedniego podpisywania umowy, gdzie nowa umowa wchodziła przy następnym okresie rozliczeniowym :]

#382830  autor: Ryszard Lubicz
 25 sty 2010, 08:13
Trzech moich znajomych odeszło z Play bo nie przedstawiono im żadnych nowych warunków umowy...W ogóle nawet nikt się z nimi nie skontaktował...Dziwna firma...

Grażynko wybacz...

#383432  autor: Rezo
 27 sty 2010, 11:16
Ryszard Lubicz pisze:Trzech moich znajomych odeszło z Play bo nie przedstawiono im żadnych nowych warunków umowy...W ogóle nawet nikt się z nimi nie skontaktował...Dziwna firma...
To dobrze zrobili że odeszli. Tylko odpływ abonentów może zmusić Play do polepszenia ofert lojalnościowych i obsługi stałych klientów. W tym roku wielu osobom będą się konczyć umowy, zobaczymy ile z nich przedłuży kontrakt...

#383550  autor: matig89
 27 sty 2010, 21:46
jesli chcecie wiedziec co Play moze Wam zaoferowac to piszcie do mnie :) na pewno otrzymacie odpowiedz :)

Doradca Biznesowy Play
poszukujesz oferty dla siebie, zglos sie: http://doradcaplay.xgsm.pl
zapraszam tez na strone: www.doradcabiznesowyplay.dl.pl

#383561  autor: klimasz
 27 sty 2010, 22:42
tzn.? skąd wiesz co "możemy" dostać, z tego co tutaj ludzie piszą nie da się wyrwać nic poza ofertą przedłużeniową dostępną dla wszystkich?

#383562  autor: matig89
 27 sty 2010, 22:54
to jeszcze zalezy czy chodzi Ci o oferte firmowa czy indywidualna... co do firmowej moge Ci zaoferowac rozne dodatki... jesli chodzi o indywidualna to np. stare oferty ktore juz nie sa dostepne w salonach tez sa dostepne (przynajmniej niektore)... wszystko moge sprawdzic w systemie :)

Doradca Biznesowy Play

#383564  autor: macio
 27 sty 2010, 22:55
klimasz pisze:tzn.? skąd wiesz co "możemy" dostać, z tego co tutaj ludzie piszą nie da się wyrwać nic poza ofertą przedłużeniową dostępną dla wszystkich?
Bo nie da się wyrwać nic poza ofertą przedłużeniową dostępną dla wszystkich - oficjalnie :D. Co najwyżej konsultant może zaproponować Ci inną ofertę niż tą stricte przedłużeniową - warto podpytać ;)... Ewentualnie można jeszcze uzyskać rabat ~100zł na telefon ale musisz to utargować w BOK, więc - powodzenia...
Ktoś tam pisał parę postów wyżej, że nikt z BOKu się nie skontaktował z klientami w celu zaproponowania czegoś - odsyłam te osoby do oświadczenia zgód i trzeba sprawdzić czy mamy zaznaczoną zgodę na "przetwarzanie danych transmisyjnych" - wiąże się to właśnie z tym, czy chcemy lub niechcemy aby BOK się z nami skontaktował pod koniec umowy... Jeśli jest na TAK i nikt nie zadzwonił - oczywista wina PLAY, natomiast jeżeli jest na NIE - wiadomo :P...

#383570  autor: klimasz
 27 sty 2010, 23:46
mnie interesowała firmowa 50 w promocji 25% zniżki na cały okres umowy, ale potem się z tego wycofali i mimo, że na stronie widniało to mówili, że takiego czegoś nie ma już dawno, paranoją jest dla mnie to, że aby dostać porządne warunki muszę skończyć z nimi umowę przenieśc się do innej sieci i potem do nich wrócić, aby np dostać dobre ofertę na firmową, tzn. 12 miesięcy zniżka 50% na abo :)

#383574  autor: matig89
 28 sty 2010, 00:40
klimasz pisze:mnie interesowała firmowa 50 w promocji 25% zniżki na cały okres umowy, ale potem się z tego wycofali
z tego co mi wiadomo nadal jest to dostepne u doradcow (kontakt pw)
klimasz pisze:przenieśc się do innej sieci i potem do nich wrócić, aby np dostać dobre ofertę na firmową, tzn. 12 miesięcy zniżka 50% na abo :)
opisana przez Ciebie oferta to standardowa oferta bez telefonu... nigdzie nie musisz sie przenosic zeby ja otrzymac :)

Doradca Biznesowy Play

#383579  autor: Ryszard Lubicz
 28 sty 2010, 06:20
Popytałem ich i okazuje się , że wczesniej z BOKu dzwonili do nich w innych sprawach czyli można się skontaktować. A jeśli chodzi o przedłuzenie to jeden z nich sam zadzwonił do Play to mu baba powiedziała , że ona nie wie, od tego są inni niech lepiej idzie do salonu... :shock:
A ja kiedyś chciałem przeniesc numer do play...W erze jestem 10 lat i takie rzeczy tam są nie do pomyślenia.

Grażynko wybacz...

#383580  autor: Tajemniczy28
 28 sty 2010, 07:39
matig89 pisze:to jeszcze zalezy czy chodzi Ci o oferte firmowa czy indywidualna... co do firmowej moge Ci zaoferowac rozne dodatki... jesli chodzi o indywidualna to np. stare oferty ktore juz nie sa dostepne w salonach tez sa dostepne (przynajmniej niektore)... wszystko moge sprawdzic w systemie :)
To może i mi by co kolega wyszykował (tak wstępnie) bo w VI mi się umowa kończy

#383587  autor: Rezo
 28 sty 2010, 08:54
macio pisze:Ktoś tam pisał parę postów wyżej, że nikt z BOKu się nie skontaktował z klientami w celu zaproponowania czegoś - odsyłam te osoby do oświadczenia zgód i trzeba sprawdzić czy mamy zaznaczoną zgodę na "przetwarzanie danych transmisyjnych" - wiąże się to właśnie z tym, czy chcemy lub niechcemy aby BOK się z nami skontaktował pod koniec umowy... Jeśli jest na TAK i nikt nie zadzwonił - oczywista wina PLAY, natomiast jeżeli jest na NIE - wiadomo :P ...
Nie mam wyrażonej zgody na przetwarzanie danych transmisyjnych a zostałem poinformowany smsem że kończy mi się umowa i została przygotowana oferta.

Zainteresowanym zamieszczam cytat Z informacji Play o zasadach przetwarzania danych osobowych, wyjaśniający o co teoretycznie chodzi w danych transmisyjnych:
Dane transmisyjne:
Dane transmisyjne to między innymi informacje na temat ilości wysyłanych SMS-ów, sieci do jakich dzwoniono, a także długości trwania połączeń. Dzięki nim jesteśmy w stanie stworzyć dla Ciebie spersonalizowaną ofertę, która najlepiej odpowie Twoim potrzebom.
Przez cały czas, kiedy będziesz naszym Klientem będziemy pytać Cię o Twoje
oczekiwania. Na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody będziemy mogli zawsze zaoferować Ci produkty i usługi, które pozwolą na optymalizację Twoich rachunków i korzystanie z nowoczesnych rozwiązań telekomunikacyjnych
Biorąc jednak pod uwagę posty na tym forum, ten zapis ma się jak piernik do wiatraka bo i tak dostaje się standardową ofertę.
Jeśli mi ktoś udowodni, że wyrażenie zgody na przetwarzanie danych transmisyjnych rzeczywiscie spowoduje przygotowanie oferty zgodnej z moimi potrzebami to z pewnością taką zgodę wyrażę.

#383591  autor: matig89
 28 sty 2010, 09:01
Tajemniczy28 pisze: To może i mi by co kolega wyszykował (tak wstępnie) bo w VI mi się umowa kończy
oferta moze byc przygotowana najwczesniej ok. 3 miesiace przed koncem ale jesli wyslesz mi na pw numer Twojego telefonu i imie i nazwisko to moge to sprawdzic :) jeszcze moze krotka informacje jakie rachunki srednio placisz zebym wiedzial czy wykorzystujesz abonament czy nie... :)

Doradca Biznesowy Play

#383605  autor: macio
 28 sty 2010, 10:28
Biorąc jednak pod uwagę posty na tym forum, ten zapis ma się jak piernik do wiatraka bo i tak dostaje się standardową ofertę.
Jeśli mi ktoś udowodni, że wyrażenie zgody na przetwarzanie danych transmisyjnych rzeczywiscie spowoduje przygotowanie oferty zgodnej z moimi potrzebami to z pewnością taką zgodę wyrażę.
Ja mogę Ci zagwarantować, że nikt nie stworzy dla Ciebie specjalnej, indywidualnej oferty :P... Ja bym to rozumiał w ten sposób, że będą mogli Ci zaproponować najatrakcyjniejszą ofertę z dostępnych w systemie ;).

#383627  autor: Rezo
 28 sty 2010, 11:38
macio pisze:Ja mogę Ci zagwarantować, że nikt nie stworzy dla Ciebie specjalnej, indywidualnej oferty :P ... Ja bym to rozumiał w ten sposób, że będą mogli Ci zaproponować najatrakcyjniejszą ofertę z dostępnych w systemie ;) .
Czyli nihil novi :wink:
Nie chodzi mi przecież o to żeby operator ustalał każdemu ofertę z osobna, ale o to, aby była ona dość mocno zróżnicowana, żeby choć spróbować sprostać potrzebom różnych abonentów. Zauważ że do tej pory, nie ma co liczyć w Play na dodatkowe bezpłatne pakiety sms, czy pakiety internetowe dla przedłużajacych umowę. Jest tylko uboga pod tym względem oferta standardowa.

• Strona 28 z 182
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 182
  • 1
  • 26