Jak przeniose numer do PLAY, a potem kodem do Fakt... to będę mógł odpalić bonus 500/150/50?
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Tak, dostaniesz.
Czy po przejściu do fakt mobile dla bonusu działają tam też przekierowania do numery w play w ramach SD?
Chodzi o to że mam dwa numery a chcę korzystać z jednego telefonu z jednym slotem SIM. Mam w nim jedną kartę z Playa a ten drugi numer ostatnio przeniosłem z Orange do Play do taryfy "Play na kartę start" w której odbiorę bonus m.in RWK i ustawię przekierowanie na ten numer w Play, który mam w telefonie a karta będzie leżała w szufladzie.
Tylko zastanawiam się czy takie darmowe przekierowanie będzie też działać w FaktMobile? Tak aby załapać się dodatkowo jeszcze na 500zł na 5 miesięcy bo może się przydać
Chodzi o to że mam dwa numery a chcę korzystać z jednego telefonu z jednym slotem SIM. Mam w nim jedną kartę z Playa a ten drugi numer ostatnio przeniosłem z Orange do Play do taryfy "Play na kartę start" w której odbiorę bonus m.in RWK i ustawię przekierowanie na ten numer w Play, który mam w telefonie a karta będzie leżała w szufladzie.
Tylko zastanawiam się czy takie darmowe przekierowanie będzie też działać w FaktMobile? Tak aby załapać się dodatkowo jeszcze na 500zł na 5 miesięcy bo może się przydać
W Fakt nie ma SD.
Ok, czyli w takim razie przekierowanie przez pierwsze 5 miesięcy będzie korzystało ze złotówek a po 5 miesiącach można wrócić do Play na kartę (RWK się zachowa?) i wówczas przekierowanie będzie korzystało ze SD?
I normalnie mi się aktywuje (byle nie aktywować tego PLAYowego bonusu?)w12 pisze:Dostaniesz.
grzesio0401 Po zmianie taryfy, ważność wychodzących się skróci do 14 dni.
Nie ma na dzień dzisiejszy patentu żeby mieć sd i rwk zmieniając tylko taryfy w ramach play/fakt/rbm.
tehmal Skoro pisze że dostaniesz to dostaniesz.
Nie ma na dzień dzisiejszy patentu żeby mieć sd i rwk zmieniając tylko taryfy w ramach play/fakt/rbm.
tehmal Skoro pisze że dostaniesz to dostaniesz.
ok czyli odbieram bonus 200 na 60 dni + RWK zostaję w Plau na karte i włączam przekierowanie bo na tym mi bardziej zależygrzesio0401 Po zmianie taryfy, ważność wychodzących się skróci do 14 dni.
SD+RWK działa tylko jak przeniesiesz numer (MNP) z innej sieci W3 do PNkS lub RBM7MNP i odbierzesz BzP.
W Fakt nie ma SD ale BzP jest większy i dłużej działa.
W Fakt nie ma SD ale BzP jest większy i dłużej działa.
Czy pakiet nielimitowane rozmowy na komórkowe i stacjonarne przedłuż pakietem 100/100/100?
Nie
ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
A da to w jakiś sposób przedłużyc tak jak w RMB
Polecam pakiet cykliczny - jest dostępny, wówczas zniknie problem.
Pakiety z osobnymi jednostkami, np. 100 minut / 100 SMS / 100 MB bez problemu skumulujesz i przedłużysz z innymi (300/300/300 lub 500/500/500) + kody na 10 SMS, 10 minut, 50 MB (na 7 dni),
MB skumulujesz pakietami (najtańszy 500 MB to 4 zł na 31 dni).
Pakiety z osobnymi jednostkami, np. 100 minut / 100 SMS / 100 MB bez problemu skumulujesz i przedłużysz z innymi (300/300/300 lub 500/500/500) + kody na 10 SMS, 10 minut, 50 MB (na 7 dni),

Dziękuję za odpowiedz chodzi mi o minuty w ramach pakietu do wszystkich za19 zł?Karlos20 pisze:Polecam pakiet cykliczny - jest dostępny, wówczas zniknie problem.
napisałem, że nieKamil7878 pisze: chodzi mi o minuty w ramach pakietu do wszystkich za19 zł
Można przedłużyć bonus GB za przeniesienie do Faktu pakietem 500 mb za 4 zł? To za miesiąc spróbuję.Karlos20 pisze:MB skumulujesz pakietami (najtańszy 500 MB to 4 zł na 31 dni).
nieMożna przedłużyć bonus GB za przeniesienie do Faktu pakietem 500 mb za 4 zł?
Dlaczego tak myślisz, skoro GB są na tym samym saldzie (*107#)?24bis24 pisze:nie
Testowane u kumpla, numer przeniesiony do Fakt Mobile, wbite kody na GB + te na 7 dni po 50 MB. Ważność się nie zmieniła, bo jest dłuższa niż 31 lub 7 dni, ale GB są na tym samym koncie. Zrozumiałbym anulowanie pakietu i brak jego przedłużenia w PNK czy innych taryfach, ale nie w FM.
To równie dobrze mógłbym zebrane 500 MB stracić, nawet gdybym chciał o 7 dni dodać 50 MB z kodu z gazety. Stety - pakiet ładnie przedłuża się co tydzień co sobotę

ja nie myślę, po prostu to wiemKarlos20 pisze:Dlaczego tak myślisz

Mija 150 dni, GB z bonusu za przeniesienie przepadają (50gb) pozostają te z gazety co wbijasz co 7 dni (50mb)
Przez 150 dni zbieram 50 MB, wszystko rzeczywiście na jednym koncie, w jaki sposób system wyodrębni te GB z bonusu?24bis24 pisze:ja nie myślę, po prostu to wiemKarlos20 pisze:Dlaczego tak myślisz![]()
Mija 150 dni, GB z bonusu za przeniesienie przepadają (50gb) pozostają te z gazety co wbijasz co 7 dni (50mb)