• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 230 z 318
  • 1
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 318

#332609  autor: alohura85
 30 kwie 2009, 19:57
michal pisze:Przejdz do play, wychodząc z ery dostaniesz na 45 zł co miesiąc 150 minut do wszystkich + E51 za 99 zł bez wykłucania się w erze.
wiesz, play tak teraz kusi tymi swoimi ofertami ale ciekawe jak długo, jak już zdobędą 25% rynku to na pewno przestaną mieć takie wspaniałe ceny. w erze wolę zostać bo w tej sieci jest mój mąż, mama, ojciec, teść, teściowa, babcia, dziadek, ojciec chrzestny, wszyscy bliscy przyjaciele, większość znajomych... ból trochę ;)

#332620  autor: st.konsultant
 30 kwie 2009, 21:11
alohura85 pisze:mam jeszcze jedno pytanie. w cenniku przy ofercie która mnie interesuje (NE60) nokia e51 kosztuje 299zł [cennik] czy jest szansa, żeby podczas negocjacji otrzymać nie dodatkowe minuty (120 to dla mnie i tak zbyt wiele) i nie tańszy abonament ale niższą cenę telefonu? czy zdarza się że obniżają ceny telefonów czy te w cennikach są już ostateczne?
przypominam że jestem w erze od 9 lat i mam rachunki w okolicach 100zł, nie jestem dzieciakiem płacącym 20zł i liczę na poważne traktowanie.

Ceny telefonów niestety są ostateczne, jedyna możliwość obniżki to tylko punkty Era Premia.

#332621  autor: thonka
 30 kwie 2009, 21:16
alohura85 pisze:przypominam że jestem w erze od 9 lat i mam rachunki w okolicach 100zł, nie jestem dzieciakiem płacącym 20zł i liczę na poważne traktowanie.
teraz nie ma znaczenia staz, kazdy dostaje wg. przydzialu, czasem mniej, czasem wiecej, ale zazwyczaj tak samo...
cene telefonu mozesz tylko zbic punktami era premia.
ma 2 telefony u mnie srednia to 250zl i tez jest oferta bez zadnych fajerwerkow...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#332625  autor: arek1969
 30 kwie 2009, 21:28
Witam
info dla przedluzajacych umowe.
Temat ostatnio poruszany, ale nie wierzylem w to co piszecie i musialem zadzwonic sam i dowiedziec sie co i jak.
Wiec tak, primo:
1) numer z programu Era Premia za 1 grosz za minute schodzi dopiero po wyczerpaniu minut abonamentowych
2) Niestety, prawda jest, ze przedluzajac abo z telefonem, promocja wazna jest tylko 24 miesiące, czyli jak ja ostatnio przedluzylem 2 miesiące przed koncem umowy, to teraz te 2 miesiące bede płacilł wg normalnej stawki, czyli nie 20 zł a 30 zł za pakiet, czyli nie 40 zł a 60 zł
nie ma problemu, ja to jakos przezyje, to w koncu flaszka wodki, ale na pewno, dla zasady nie chce miec juz z tą siecią nic wspólnego
A do tej pory mialem tak dobrą opinie o Erze....

ps. a przy okazji, bo sie ostatnio troche pogubilem

jaka jest oplata za minute z plusa abonamentowego do PF?
Bo do tej pory wydawało mi sie,ze 0,72 zł placą tylko numery z karty a nie z abonamentu

Secundo: tej sieci już dziekuje, 6 lat to i tak stanowczo za długo

ps2. a najbardziej w tej dyskusji z pania konsultantka, zirytowało mnie podejscie tej Pani, która powiedziała, cytuje," przeciez , chyba widział pan co podpisuje"

Ja niestety jestem pamietliwy, ale tego im nie daruje i stawiam sobie za punkt honoru, odciągnięcie od Ery jak najwięcej liczby klientów.

pozdrawiam

#332639  autor: mł konsultant
 30 kwie 2009, 22:59
st.konsultant pisze:
alohura85 pisze:mam jeszcze jedno pytanie. w cenniku przy ofercie która mnie interesuje (NE60) nokia e51 kosztuje 299zł [cennik] czy jest szansa, żeby podczas negocjacji otrzymać nie dodatkowe minuty (120 to dla mnie i tak zbyt wiele) i nie tańszy abonament ale niższą cenę telefonu? czy zdarza się że obniżają ceny telefonów czy te w cennikach są już ostateczne?
przypominam że jestem w erze od 9 lat i mam rachunki w okolicach 100zł, nie jestem dzieciakiem płacącym 20zł i liczę na poważne traktowanie.

Ceny telefonów niestety są ostateczne, jedyna możliwość obniżki to tylko punkty Era Premia.
Nie jest to cena ostateczna jak pisze to kolega. jest opcja odstać te; taniej, w abonamencie 45zl, czyli takim jak Cie interesuje. zamiast 120minut dostaniesz 70minut i telefon ne51 za 169 zl. zapytaj o tak zwaną telefoniczna okazje:)

#332647  autor: carmi
 30 kwie 2009, 23:54
arek1969 a skąd to twoje oburzenie, że musisz płacić 60zł? przecież po skończonych warunkach promocyjnych możesz sobie przecież na te kilka miesięcy zmienić taryfę (bez konieczności przedłużania umowy) na pozapromocyjną np. 70min za 40zł.

#332651  autor: st.konsultant
 01 maja 2009, 00:31
mł konsultant pisze:
st.konsultant pisze:

Nie jest to cena ostateczna jak pisze to kolega. jest opcja odstać te; taniej, w abonamencie 45zl, czyli takim jak Cie interesuje. zamiast 120minut dostaniesz 70minut i telefon ne51 za 169 zl. zapytaj o tak zwaną telefoniczna okazje:)

Chodziło mi o sytuację w której ktoś chce mieć np 120minut przy taryfie NE60 i wynegocjować niższą cenę telefonu. Zmiana na taryfę gdzie jest minut mniej(70) to raczej żadna negocjacja ;)

#332653  autor: adriaanek
 01 maja 2009, 00:54
mam pytanie, umowa konczy mi sie 12 lipca 09, jednak facet w erze mowil mi ze jesli złoże wypowieczenie faktycznie skonczy mi sie ona dopiero 04 sierpnia 09. Dwa pytanka:

- dlaczego ? 2 lata temu nie podpisywałem aneksu wcześniej,

- skoro umowa konczy mi sie 12. lipca to czy od 12 lipca do 4. sierpnia bede płacic za oferty komfort 100 % stawki za każda ??

#332693  autor: mł konsultant
 01 maja 2009, 11:35
st.konsultant pisze:
mł konsultant pisze:
st.konsultant pisze:

Chodziło mi o sytuację w której ktoś chce mieć np 120minut przy taryfie NE60 i wynegocjować niższą cenę telefonu. Zmiana na taryfę gdzie jest minut mniej(70) to raczej żadna negocjacja ;)
Wiem :-) , ale kolega pisał że interesuje go nizszy pakeit minut przy takiej kwocie abonamentu ale za to ze znizka na aparat:), a taka opcja jest i zwie sie telefoniczna okazja

#332715  autor: michal
 01 maja 2009, 18:21
Słuchajcie dotarł do mamy wczoraj n6300 ofertą przedłużeniową kurierem czy moge iśc do salonu ery i zamienić go na inny model bo ten sie nie podobra? Ponoć mozna w ciągu 10 dni oddać ? Tylko ze nie chciałbym oddawac cełej umowy bo tyle sie na negocjowałem w BUTem (biurem utrzymania klienta:)) tylko wymienić na inna np e50.
Pozdrawiam

#332771  autor: mł konsultant
 01 maja 2009, 23:01
michal pisze:Słuchajcie dotarł do mamy wczoraj n6300 ofertą przedłużeniową kurierem czy moge iśc do salonu ery i zamienić go na inny model bo ten sie nie podobra? Ponoć mozna w ciągu 10 dni oddać ? Tylko ze nie chciałbym oddawac cełej umowy bo tyle sie na negocjowałem w BUTem (biurem utrzymania klienta:)) tylko wymienić na inna np e50.
Pozdrawiam
można do 10 dni, aneks tez będziesz musiał podpisać na nowo, bo muszą go anulować, podpisać protokół zwrotu towaru, oddać CI kasę za tel. poczekać az wróci możliwość podpisania aneksu na nowo i wprowadzić go spowrotem do systemu ale juz z innym telefonem i wystawić Ci fakture na nowy telefon :)
noki e50 juz nie dostaniesz jak co to e51

#332818  autor: anonim69
 02 maja 2009, 13:55
st.konsultant pisze:Ja mogę w 100% potwierdzić to co już pisałem wcześniej, w ofercie bez telefonu czas umowy liczy się od momentu wejścia na konto nowej taryfy(nie ma znaczenia kiedy się kończy stara umowa) a przy ofercie z telefonem jest jak było wcześniej, czyli umowa leci od momentu wygaśnięcia starej a nie od momentu zawarcia aneksu.

Zmiany są od niedawna więc być może dlatego takie rozbieżności.
Czy dotyczy także w sytuacji jak podpisze umowę bez telefonu na 12 miesięcy ??
Pozdrawiam

#332858  autor: lwilczek
 02 maja 2009, 18:08
Hej,

mam pytanko, czy w ramach przedłuzenia da sie skorzystać z oferty "Telefoniczna okazja" dodatkowo utrzymując zaproponowane juz zniżki na abonament..?

Bo z tego co czytam w regulaminie, to "telefoniczna okazja" to tak naprawde Nowa Era tylko ma tańsze telefony...

Obecnie mam propozycje NE120 z upustem 50 % na pierwszy rok i 20 zł na drugi.. z tym że telefony w standardowej NE są po cenach masakrycznych....

Ktoś badał ten temat?. Bo różnice w cenach aparatów są bardzo znaczące...

Pozdrawiam.

#332859  autor: maxbike
 02 maja 2009, 18:11
lwilczek pisze:Hej,

mam pytanko, czy w ramach przedłuzenia da sie skorzystać z oferty "Telefoniczna okazja" dodatkowo utrzymując zaproponowane juz zniżki na abonament..?

Bo z tego co czytam w regulaminie, to "telefoniczna okazja" to tak naprawde Nowa Era tylko ma tańsze telefony...

Obecnie mam propozycje NE120 z upustem 50 % na pierwszy rok i 20 zł na drugi.. z tym że telefony w standardowej NE są po cenach masakrycznych....

Ktoś badał ten temat?. Bo różnice w cenach aparatów są bardzo znaczące...

Pozdrawiam.
Zniżki tyczą się tylko NE, na Telefoniczną Okazję zniżki nie dostaniesz. Telefony faktycznie drogie, szczególnie po podwyżce na początku roku.
 #332920  autor: michal
 03 maja 2009, 08:35
Jak kilka pozstów wyżej pisałem przedłużyłem kolejny raz ebonament w erze, oczywiście ze zniżką po rozmowie z biurem utrzymania klienta czyli miałem płacić 25 zł przez 2 lata za era40 (70minut) i tel n6300.
Paczka doszła kurierem i okazało sie ze ten tel kompletnie mi sie nie podoba. Poszedłem do salonu ery wymienić fon na inny. Wszystko ładnie pięknie, że tel wymienią, ale abonament bede płacił 30 zł :shock:
Wiec podziękowałem erze :smt006
Poszedłem do PLAY korzystając z oferty przejdz do play :-D dostałem za 25 zł 91minut do wszystkich i co było dla mnie bardzo ważne tel N6500 slide za 139zł (w erze chceli za nią majątek 399zł ) i umowę na 36 miseięcy.
Mamy jeszcze 2 tel w erze mój i mamy i pewnie też bede wychodził za 3 miesiące :-D

#332944  autor: Xy
 03 maja 2009, 12:26
Witam,
Mam pytanie odnosnie... wlasciwie nie wiem jak to nazwac ;) Chodzi o to, ze obecnie moj numer w Erze jest na firmę. Czy mozna go przenieść na osobe prywatna podczas przedluzania umowy bez jakichkolwiek konsekwencji? To znaczy numer zostanie zachowany i beda przyslugiwaly jakies bonifikaty z racji stazu w sieci czy cos? Czy zostane wtedy potraktowany jak nowy klient?

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#333013  autor: mł konsultant
 03 maja 2009, 20:21
Xy pisze:Witam,
Mam pytanie odnosnie... wlasciwie nie wiem jak to nazwac ;) Chodzi o to, ze obecnie moj numer w Erze jest na firmę. Czy mozna go przenieść na osobe prywatna podczas przedluzania umowy bez jakichkolwiek konsekwencji? To znaczy numer zostanie zachowany i beda przyslugiwaly jakies bonifikaty z racji stazu w sieci czy cos? Czy zostane wtedy potraktowany jak nowy klient?
mozna, jesli firma to osoba fizyczna prowadząca działalność gospodarczą i numer chcesz przepisać poprostu na siebie jako osobę prywatno to jest to poprostu przepisanie danych i jest to bezpłatne, w przeciwnym wypadku będzie to cesja umowy i jest to płatne 61zł (można prosic o obnizenie tej kwoty do 1zł). Jeśli cesja będzie konieczna to najpierw podpisz aneks a potem dokonaj cesji bo standardowo cesja blokuje możliwość podpisania aneksu na 6 miesiecy.
 #333179  autor: Andrut
 04 maja 2009, 17:59
Witam wszystkich,

jako nowy na tym forum (nowy jako aktywny ale stary jako pasywny czytelnik) przytoczę swoją opowieść o Erze. Jestem w tej sieci od początku. Z aktualnym numerem - jakieś 5 lat. Rachunki ~ 90 - 120 PLN. Umowa wygasa we Wrześniu 2009.

Chciałem (bez telefonu) NE80 za 50PLN, + pakiet 500MB za 15PLN + 2000minut do 5 osób za 15 PLN - na rok.

Proponują na dwa - bez wymiany telefonu. Dwie rozmowy z działem utrzymania klientów na nic. :cry: :evil:

Padła propozycja z tymi warunkami ale 1 rok abonament 40 a drugi 65 PLN + Iphone za ponad 1000 PLN. :?

Wkurzyłem się, bo mam też numer żony w tej sieci a warunki lepsze mają nowi abonenci i wystosowałem pismo (miałem nadzieję, że będą prosić bym został :lol: ):

Szanowni Państwo,

w związku z tym, że jako długoletni klient (od 199x roku - nieprzerwanie z różnymi numerami (poprzednio firmowymi)) jestem zawiedziony ofertą dla stałych abonentów (dokładnie przestudiowałem ofertę na www i przerozmawiałem z konsultantem) chciałem zapytać o procedurę przeniesienia mojego numeru 6xxxxxxxx i numeru mojej żony 6xxxxxxxx do sieci PLAY. Ile czasu muszę czekać z każdym z numerów i kiedy najwcześniej mogę to zrobić by uniknąć kar umowynych? Dodatkowo pytam ile te kary wynosiły by w przypadku przeniesienia ze skutkiem na koniec czerwca 2009 bo poziom mojej irytacji może być bardziej cenny niż wasze kary. Gratuluję polityki utrzymania klienta. Ze starej ery zostały już tylko wspomnienia... Coraz więcej osób rozczarowujecie...

otrzymałem odpowiedź po 3h:

Witam

Dziękuję za skierowaną korespondencję.

W odpowiedzi na Pana zapytanie, pragnę przypomnieć, że zgodnie z Regulaminem Świadczenia Usług telekomunikacyjnych celem rozwiązania umowy i przeniesienia numeru telefonu do innego Operatora, niezbędnym jest:

- uzyskanie od Operatora przejmującego numer telefonu, Zaświadczenia o technicznej możliwości przejęcie numeru telefonu;
- złożenie pisemnej dyspozycji o rozwiązaniu Umowy, zawierającej Pana dane adresowe, numer telefonu, hasło abonenckie i odręczny podpis zgodny z podpisem złożonym na Umowie wraz załączonym, aktualnym Zaświadczeniem o technicznej możliwości przejęcia numeru telefonu wydanym przez innego Operatora.

Pismo takie należy przesłać listem poleconym na adres:
Polska Telefonia Cyfrowa Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 181
02-222 Warszawa

lub złożyć w Salonie lub Sklepie Firmowym sieci Era z zachowaniem regulaminowego okresu wypowiedzenia.
Jedynie na takiej podstawie umowa może ulec rozwiązaniu.

Opłata za przeniesienie numeru wynosi 50,00zł.

Umowa ulegnie rozwiązaniu po upływie 30-dniowego okresu wypowiedzenia, ze skutkiem na ostatni dzień cyklu rozliczeniowego następującego po dniu wypowiedzenia.

Zachęcam jednak Pana do kontaktu z Biurem Obsługi Abonenta, w celu zapoznania się z ofertą dla Stałego Abonenta sieci Era.

Liczę, że przedstawione wyżej informacje są pomocne.

Z wyrazami szacunku

Odnoszę wrażenie, że ktoś nawet niedokładnie przeczytał tego maila... :evil: :?: :!:

Macie jakieś pomysły? Może poradźcie jaką sieć warto teraz wybrać??? :?: :?: :roll:

#333231  autor: adriaanek
 04 maja 2009, 20:44
zlewają totalnie, maja setki maili i jakby kazdego mieli tak studiowac jak sobie tego klient życzy to by to ich drogo kosztowało :) a możne maja płacone za ilosc odpowiedzi ? :) w kazdym razie ja przechodze do play ...

#333240  autor: akslow
 04 maja 2009, 21:15
place abonamet 230zl miesiecznie (biznesowy) na co moge liczyc w dziale utrzymania klienta ? Czy mozna uzyskac 50% znizke na telefon ? Glownie to mnie interesuje
  • Strona 230 z 318
  • 1
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 318
  • 1
  • 228
  • 229
  • 230