• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 202 z 318
  • 1
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 318

#319528  autor: yagi
 24 lut 2009, 21:41
Rradzio, o czym Ty piszesz? Jakie to samo dla nowych?

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#319564  autor: alef
 25 lut 2009, 07:40
era chyba wogole postawila kreche na dotychczasowych abonentach...
po 8 latach i ostatnio rachunkach w okolicy 60-70 jedyne co mi zaproponowali to -50% abo przez pierwszy rok :?
zlozylem w playu wniosek o przeniesienie numeru...myslalem ze era jeszcze bedzie chciala powalczyc...ale wczoraj dzwonilem do BOA z kilkoma pytaniami...oczywiscie przelaczyli mnie szybko do dzialu utrzymania ale lachona kompletnie nie nawiazala nawet proby negocjacji...tylko standardowe "mam nadzieje ze sie pan zastanowi i zmieni zdanie"...nawet specjalnie nie probowala mnie zniechecac do playa...jedyne co powiedziala po tym jak jej konkretnymi kwotami wyoslilem niekonkurencyjnosc oferty ery to to ze w regulaminie playa jest zapis ze w kazdym momencie moga zmienic cene za minute...ja jej na to ze i tak jak podrozeje to nie o 10gr ktore placilbym w erze...i to byl koniec rozmowy...nie miala nic do dodania...porazka

#319578  autor: Rradzio
 25 lut 2009, 09:37
A nie jak dla nowych? W konkurencji za 50 zł dostaje 166 min, czyli za 100 zł 322 min... RÓŻNICA 44 min za tą samą cenę...

#319581  autor: yagi
 25 lut 2009, 10:04
Rradzio pisze:A nie jak dla nowych? W konkurencji za 50 zł dostaje 166 min, czyli za 100 zł 322 min... RÓŻNICA 44 min za tą samą cenę...
W Play za 95 zl masz 243 minuty. Gdzie daja 322?

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#319586  autor: 3m
 25 lut 2009, 10:48
W Play. Jak się weźmie 2 aktywacje:)

#319924  autor: Tafel
 26 lut 2009, 23:34
No jak dwie aktywacje po 50 zł to daje 322 min... ale wracając do Ery, czy ktoś mi wyjaśni czemu w ofercie jest nokia 8800 arte carbon, a w przedłużeniu jej nie ma? :) z czego to wynika

Bywają marzyciele, którzy obchodzą rocznice pojawienia się ich fantastycznych wizji

#320265  autor: Radezz
 28 lut 2009, 11:24
Tafel pisze: w ofercie jest nokia 8800 arte carbon, a w przedłużeniu jej nie ma? :) z czego to wynika
Bo to telefon dla wybranych ;)

Nokia 5110 -> Nokia 3210 -> Nokia 3310 -> Nokia 3330 -> Nokia 6210 -> Nokia 6020 -> Nokia 6288 -> Nokia 6300 -> Nokia E71

#320346  autor: exploti
 28 lut 2009, 17:59
opowiem wam moją przygodę z Erą z dzisiaj.

zadzwoniłem po wcześniejszym zorientowaniu się w ofertach w Erze i Play co mogą mi zaproponować...
Oczywiście standardowa oferta za 45 zł 120 min z k770i za 1 zł...
no to ja że "uuu...." w Play jak wszedłem z ulicy a nie mam tam nic jeszcze zaproponowali mi za 45 zł 100 minut i C702 za 1 zł... a tu za 300 jest...

Pani: ale Play ma zasięg tylko na 1/3 Polski i nie mógłby pan korzystać z telefonu tam gdzie nie ma zasięgu...
Ja: A czemu tak?
P: Play dopiero buduje swoje nadajniki, na razie są tylko w dużych miastach.
J: Ale Play ma podpisaną umowę z Polkomtlem na roaming krajowy, i Urząd Komunikacji Elektronicznej nie pozwoli Plusowi wyłączyć wszystkich nadajników, szczególnie tych na terenach niezurbanizowanych jeszcze...
P: Ja mam kilku znajomych którzy maja w Play i nie mają zasięgu przez pół dnia...
J: hehe.
P: Poza tym Play dostaje co miesiąc milionowe kary za to że nie wywiązuje się z budowy nadajników...
J: (klik klik) Hmm... nic takiego tu nie ma, wręcz jest napisane że robi to sporo szybciej. Chyba że coś na stronach UKE pozamieniali... O... Ale tu jest informacja o tym że Era dostała karę 2 mln zł za to że nie powiadomiła abonentów o zmianie regulaminu... Nieładnie...
Nieważne zresztą, co mi Pani powie o tych różnicach cen...
P: Ale różne sieci mają różne telefony w abonamencie i mogę zaproponować coś innego. To że ten telefon jest akurat za 300 zł to jeszcze o niczym nie świadczy.
J: Oczywiście, ja nie negocjuje ceny za telefon tylko mówię dla porównania. Ważniejsza jest dla mnie cena abonamentu bo jednak przez 2 lata będę go płacił, za telefon zapłacę tylko raz.
P: I co chce pan zrobić? zna pan ofertę ery?
J: tak, ale zastanawiałem się czy w ofercie dla stałych abonamentów gdzie abonament ma 3 telefony zarejestrowane na siebie a ostatni rachunek w sumie opiewa na kwotę 195 zł nie dostanę nic lepszego ponadto co jest dla wszystkich?
P: nie ma takiej możliwości.
J: więc wybór wydaje się jasny, czy jak będę przenosił numer do Play musze wysyłać jakieś dokumenty do was?
P: coś tam, coś tam...

nie zaproponowała mi nawet 10% zniżki na pakiet ery domowej, nie mówiąc już nawet o 20 minutach do wszystkich przez miesiąc...

Co o tym sądzicie?

Mam 3 telefony:
1. ostatnio przedłużona umowa, abonament za 80 zł, nokia 6650 za 1 zł z blue.
2. nowa aktywacja 25 zł abonament, 30 minut + 500 do ery i st. z strefy.
3. ten który chce przedłużyć, czyli abonament za 25 zł i 40 minut do wszystkich, motorola F3.

Ostatnio przedłużałem umowę z dziadka abonamentu, 45 zł, w tym pakiet 50 Mb na internet na to dla stałych abonentów, 25 zł + 5 zł z strefy z SE G502 za 1 zł, 40 minut przez 2 miesiące gratis i to w miłej atmosferze.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2009, 19:39 przez exploti, łącznie zmieniany 1 raz.

#320360  autor: thonka
 28 lut 2009, 19:00
abstrahujac od glupiej gadaniny konsultantki (co mnie obchodzi czy play dostaje kary czy nie... cen po podpisaniu umowy podwyzyc nie moga)

coz... bez urazy, ale arogancja i przemadrzala gadka jeszcze chyba nikomu sie nie udalo zbyt wiele ugrac, a twoja konwersacje tak wlasnie odebralem. z negocjacji tu nic nie bylo. odrazu storpedowales oferte ery i potem wdales sie niepotrzebnie w gadke o play...

nie wiem czego wiecej wymagasz od ery. znasz ich oferte przedluzeniowa i wiesz, ze wiecej nie ugrasz niz 30zl na rok i potem 45zl na drugi rok za 120 minut oraz telefon za tyle ile jest w cenniku + sluchawka.
oferta ktora dostales jest dobra na miare ery, moze nie rewelacyjna, ale dobra.
niektorzy dostaja tylko 70 minut za 45zl w przedluzeniu.

c702 byl w promocji przez okres swiat, z miesiac temu wrocil na poziom 299zl, a obnizyli chyba wlasnie spowrotem k770i.

w play dostajesz 100 minut w przy zalozeniu wykorzystania wszystkich zlotowek, pol biedy jak wykorzystasz wszystkie i doplacisz za dodatkowe, ale jak nie wykorzystasz to automatycznie tracisz jakas tam kwote i dlatego play jest dla mnie nieatrakcyjne, bo skoro moga przenosic srodki w prepaid to w abo tez mogliby tak zrobic.

bierz tez pod uwage, ze poniekad babka miala racje z tym zasiegiem play (zasiegu wlasnego na powierzchni 1/3 kraju to i tak na wyrost, co innego populacja), coraz wiecej osob skarzy sie na rozlaczanie rozmow i brak mozliwosci wykonywania polaczen mimo pelnego zasiegu sieci macierzystej, a telefony w wielu przypadkach maja zmodyfikowany soft i nie da sie w nich recznie ustawiac sieci, by przelogowac sie do plusa w sieci ktorego play i tak ma najnizszy priorytet...

jezeli jednak jestes przekonany do play poczekaj do poniedzialku - szykuja cos nowego co zapowiadaja jako mala rewolucja.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#320368  autor: dawoo1
 28 lut 2009, 19:25
coz... bez urazy, ale arogancja i przemadrzala gadka jeszcze chyba nikomu sie nie udalo zbyt wiele ugrac
Chyba pomyliłeś arogancję konsultantki z arogancją tego forumowicza. Ja też odczuwam brak kompetencji i łaskę w głosach konsultantów, a wiem co mówię bo wszystkim w rodzinie i znajomym przedłużam umowy w erze.

#320372  autor: thonka
 28 lut 2009, 19:46
thonka pisze:Chyba pomyliłeś arogancję konsultantki z arogancją tego forumowicza.
konsultanci pleca 3 po 3 byle by gadac i zniechecic do przejscia gdzie indzie. z nimi na takie tematy sie nie dyskutuje dzieki temu mozna zaoszczedzic wiele nerwow.
ja ostatnio rozmawialem z mila konsultantka ktora chciala mi przedstawic oferte standardowa czyli 15-20zl znizki na caly okres umowy + do tego telefon po znizce nawet 50% z racji posiadanych rachunkow (2x prestiz100 lacznie po 230-300zl).

rozmowa byla bardzo mila i rzeczowa, nie najezdzalem na pania i nie straszylem przejsciem do innej sieci, poprostu po przedstawieniu oferty podziekowalem za rozmowe i powiedzialem, ze mam jeszcze tyle czasu na zastanowienie sie, ze napewno to przemysle.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#320383  autor: Tafel
 28 lut 2009, 20:10
Mi nie pomogło nawet przełączenie do Pana od utrzymania... choć do wygaśnięcia mam jeszcze półtora miesiąca, dużo mało... jestem w szachu, bo nie wiem totalnie co zrobić

Bywają marzyciele, którzy obchodzą rocznice pojawienia się ich fantastycznych wizji

#320519  autor: alef
 01 mar 2009, 12:11
mnie pani z utrzymania przekonywala ze play jest be ale nie z powodu brakow w zasiegu a dlatego ze "play ma zapis w regulaminie ze w kazdym momencie moze zmienic cene ze minute rozmowy w abo bez zadnych konsekwencji"...nie wiem na ile to prawda...na szybko przejrzalem regulamin i takiego zapisu nie znalazlem...wiecie cos na ten temat? bo ja mysle ze to chyba raczej niewykonalne...zmiana cennika dawalaby mozliwosc zerwania umowy :?:

aaa...no i era juz calkiem bez walki mnie olala...do ostatniego rachunku juz mi doliczyli 50 za przeniesienie...dodatkowo przyslali papiurek z info kiedy uwolnia moj numer i tekstem ktory mnie rozbawil: "poniewaz PTC jest zainteresowana kontynuowaniem dalszej wspolpracy, informujemy, ze kontaktujac sie z nami pod numerem 602900, moga panstwo zapoznac sie z atrakcyjnymi ofertami sieci era i jednoczesnie dowiedziec sie o mozliwosci wycofania swojej dyspozycji o rozwiazaniu umowy z przeniesieniem numeru"

dajcie znac czy to o mozliwosci zmian cen za minute w playu to prawda

pzdr

#320522  autor: exploti
 01 mar 2009, 12:14
nieprawda...

#320678  autor: thonka
 02 mar 2009, 00:01
dajcie znac czy to o mozliwosci zmian cen za minute w playu to prawda
owszem moga zmienic, ale na nizsze ;)
polskie Prawo Telekomunikacyjne zabrania takich praktyk, kiedy ktos uwiazany umowa po jej podpisaniu dowiaduje sie, ze w czasie jej trwania bedzie podwyzka. operator musi rozeslac nowy cennik, a Ty jezeli go nie akceptujesz powinienes miec mozliwosc zerwania umowy bez zadnych konsekwencji.
w praktyce (zwlaszcza komorkowej) roznie to bywa...

#320708  autor: zly_szeryf
 02 mar 2009, 09:32
Mam abonament Era nowy komfort Vip place za blue connect i komorke rachunki po 600 - 700zl.

Cesja byla w pazdzierniku i pol roku mija 24 kwietnia. 21 marca konczy mi sie umowa. Salony chca przedluzyc umowe od reki za zgoda kierownika, ale w BOK nie moga mi jeszcze zlozyc oferty.

Na razie czekam, bo niestety musze zostac w Erze. Najbardziej wkurza mnie oferta abonamentowa. Wezme i tak najwyzszy abonament relaks 330. Tylko czemu tego abonamentu nie zmienia na jakis nowoczesny? 1000 min jak najbardziej ok, ale jak chce wziasc SE X1 to przydalby sie jakis pakiet internetowy, czy chocby sms. Zalezy mi na statusie Era Gold.

Ktos wie jak to dobrze rozegrac i czego moge oczekiwac? I moze porada odnosnie telefonu? Duzo dzwonie i glownie dlatego mysle o X1 (bateria) i bardzo lubie SE : )

Domyslam sie, ze 24 kwietnia rozdzwoni mi sie telefon od konsultantow :)

#320715  autor: tofik666
 02 mar 2009, 10:28
Chyba bardziej by Ci się opłacała Nowa Era 200 i dobranie pakietów dodatkowych. Status w programie utrzymasz jeżeli będziesz miał średnią z rachunków 300 zł lub wyższą.
Nowa era 200 - 170zł abonament podstawowy
pakiet internetowy 500MB - 50 zł
pakiet 2000 min 5 wybranych osób - 15 zł
pakiet smesów- 5 zł
weekendy 2000 - 20 zł
era i stacjonarne 75 - 15 zł

to masz 275 z abo + pewnie czasami ci więcej wyjdzie a masz pełną rozpiętość usług
x1 fajny wybór tylko pamiętaj że nie ma menu w języku polskim

#321053  autor: zly_szeryf
 03 mar 2009, 23:27
Dzis o 23 bylo pierwsze starcie. Dzial utrzymania pracuje 9-19 :)

Zaproponowali mi Era nowy 200 z rabatem w cenie 170zl + opcje dodatkowe :)

Te 170zl to jak rozumiem normalna cena?

Powiedzial facet jedna rzecz, ktora mnie bardzo interesuje. Podobno wszystkie abonamenty od chyba 60zl maja darmowe minuty do wszystkich krajow EU, a nie tylko Relaks. Moze ktos to potwierdzic?
Czesto dzwonie do Belgii i 100 co miesiac na tych polaczeniach wychodzi. Od tego zalezy, czy bede bral Relaks czy ta 200.

W sumie koles nie zaproponowal mi nic ciekawego. Abonament za 170zl + mozliwosc dokupienia dodatkowych opcji. X1 chcial za 600zl mi sprzedac.

Pogonilem Chama i maja dzwonic jutro.

#321057  autor: rred
 04 mar 2009, 00:23
Powiedzial facet jedna rzecz, ktora mnie bardzo interesuje. Podobno wszystkie abonamenty od chyba 60zl maja darmowe minuty do wszystkich krajow EU, a nie tylko Relaks. Moze ktos to potwierdzic?
Zgadza się, wszystkie abonamenty od NE80 wzwyż mają minuty wymienne do krajów UE.

#321061  autor: Rafael.dz
 04 mar 2009, 01:46
Jak zobaczyłem nie oficjalne info o ofercie play(miałem nadzieje że będzie lepiej) to uważam że moje 50% zniżki na 12miesięcy plus normalna zniżka na kolejny rok ma sens.
  • Strona 202 z 318
  • 1
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 318
  • 1
  • 200
  • 201
  • 202