• Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
    :thumbup:
Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
:thumbup:
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.

Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
  • Strona 3 z 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
 #935945  autor: adacomp
 01 lip 2017, 23:34
kamil7777 pisze:RWK w Pnk9 z usługą ZM niedługo się kończy, przedłużanie ważności konta przez doladowanie mija się z celem, do jakiej taryfy się przenieść?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L31 przy użyciu Tapatalka
A jakie taryfy pokazuje Play24 ?
https://24.play.pl/Play24/TariffChange
W Play Fresh Darmowe rozmowy i SMSy w Play są dostępne:

Play Fresh Darmowe SMSy do wszystkich
Play na Kartę Rok Ważności Konta
Play na Kartę 0,00 zł
Play na Kartę Lubię to!
FORMUŁA MINI MAX na Kartę
Play na Kartę odNOWA
RBM Energy na kartę
Formuła Play na Kartę
 #935977  autor: darekka
 02 lip 2017, 10:39
Z moich obserwacji na 9 SIMka RBMenergy wynika, iż problem "wyczerpania pakietu MB" dotyczy TYLKO numerów na, których nie ma ŻADNEGO innego pakietu MB poza tym promocyjnym 3GB-na numerach z innym pakietem internetu wszystko działa(schodzi najpierw z tych 3GB, a na numerach bez żadnego pakietu poza 3GB z tej promocji system blokuje net).
Jak coś odpowiedzą to napiszę.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #935980  autor: jarekt
 02 lip 2017, 11:05
Konoko pisze:jarekt czy da się korzystać z TIDALa , po aktywacji na Play RWK i później w ramach trzeciego urządzenia z Grunwaldu?
Akurat taki myk nie jest w regulaminie doprecyzowany (aktywacja na numerze Play/RBM, otrzymanie loginu i hasła na numer Play/RBM, i potem aktywacja Tidala na urządzeniu z internetem od innego dostawcy np. Orange) ale nie jest zabroniona.

P4 (Play/RBM) jest precyzyjnie wspomniany w momencie aktywacji usługi z apki mobilnej - podczas wysyłania kodu USSD z numeru Play/RBM (celem sprawdzenia uprawnień i otrzymania loginu i hasła).

Samo korzystanie z usługi Tidal już nie wspomina nic o P4, a jedynie aby utrzymywać ważność połączeń wychodzących - w domyśle pewnie dla numeru dla którego aktywowano usługę (numer Play/RBM z aktywowaną promocją pewnie 1 raz dziennie jest sprawdzany czy ma ważność na wychodzące - jeśli nie, to login i hasło wcześniej wygenerowane traci ważność).

Trzeba też pamiętać, że jednym z trzech urządzeń może być np. tablet, a przecież tablety często mają tylko WiFi (nie mają modułu/modemu 3G/LTE) więc nie można na takim urządzeniu sprawdzić kodem USSD czy korzystasz z sieci P4.

To wszystko oznacza, że tymi trzema urządzeniami mogą być dowolne urządzenia z dowolnym netem, od dowolnego opa i w dowolnej technologii.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2017, 11:08 przez jarekt, łącznie zmieniany 1 raz.
 #935981  autor: kamil7777
 02 lip 2017, 11:05
@Adacomp Dostępne taryfy do zmiany to
Play Fresh Darmowe SMSy do wszystkich

Play Fresh Darmowe rozmowy i SMSy w Play

Play na Kartę Rok Ważności Konta

Play na Kartę 5 zł

Play na Kartę Lubię to!

FORMUŁA MINI MAX na Kartę

Formuła Play na Kartę

Play na Kartę odNOWA

Żadnej taryfy RMB do wyboru
 #935987  autor: 24bis24
 02 lip 2017, 11:32
przejdź do Play na Kartę Rok Ważności Konta i później do RBME
adacomp pisze:kamil7777 napisał(a):
RWK w Pnk9 z usługą ZM niedługo się kończy, przedłużanie ważności konta przez doladowanie mija się z celem, do jakiej taryfy się przenieść?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L31 przy użyciu Tapatalka

A jakie taryfy pokazuje Play24 ?
https://24.play.pl/Play24/TariffChange
W Play Fresh Darmowe rozmowy i SMSy w Play są dostępne
ale kamil7777 ma Pnk9 i tam nie ma:
RBM Energy na kartę

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
 #936072  autor: ign123
 02 lip 2017, 16:57
darekka pisze:Z moich obserwacji na 9 SIMka RBMenergy wynika, iż problem "wyczerpania pakietu MB" dotyczy TYLKO numerów na, których nie ma ŻADNEGO innego pakietu MB poza tym promocyjnym 3GB
Dokładnie taka sytuacja jest na mojej karcie :)
 #936267  autor: Rozyk
 03 lip 2017, 15:21
Zastanawiam się czy wystarczy włączyć pakiet 3 dni bez limitu (za 3 zł), żeby ruszył ten internet wakacyjny 3GB w RBM.
Tylko jest takie ryzyko, że po 3 dniach, jak skończy się pakiet trzydniowy, to znowu będzie echo zamiast internetu.
 #936304  autor: darekka
 03 lip 2017, 17:57
Regulaminowow POWINIEN DZIAŁAĆ ale w praktyce nie działa jeśli nie ma się innego pakietu MB(identycznie jest z DILem, który nie działa jeśli nie ma pakietu MB)-potwierdzone to na kilku SIMach i na tych gdzie jest inny pakietMB działa normalne, a na tych bez pakietu MB nie działa.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #936358  autor: aizo
 03 lip 2017, 21:17
Otrzymałe kartę jakiś czas temu, ostatnio aktywowałem i okazuje się, że ma ma taryfę RBM Energy na kartę
I tak:Konto ważne 13.07.2017
Mam 8zł oraz 6169 MB (ważne do 02.08.2017) aktywowałem też jakąś promocję 3gb na wakacje
Jak wydłużyć ważność konta?Jakaś inna taryfa, gdzie przejdą GB i będą sie dodawać promocyjne GB
Zależy mi tylko na necie, czyli najlepiej aby było to opcja bez doładowania

Połączenie nie może być zrealizowane.
 #936362  autor: adacomp
 03 lip 2017, 21:40
Jeśli Play24 umożliwia to przejść można na PNKRWK ->RWK -> RBME i RWK przejdzie razem z kasą z konta głównego ale wszystkie złotówki i GB promocyjne przepadną.
 #936363  autor: matjas12
 03 lip 2017, 21:40
Też dostałem SMSy na kartach RBM Energy, że MB szybkiego internetu wykorzystane i żeby doładować. Na tych kartach nie mam innych pakietów internetu oprócz tego na lato. Z ciekawości jedną kartę włożyłem do modemu i jest szybki net. :)
 #936366  autor: TomLee
 03 lip 2017, 21:52
Ja korzystam z DIL i nie mam dodatkowo włączonego żadnego pakietu internetowego. I wszystko jest w porządku. Włączyłem darmowe 3 gb na dwóch kartach RBM (energy) i dwóch Play (rwk) i wszystko działa.
 #936367  autor: darekka
 03 lip 2017, 21:53
Niestety ale nie ma opcji darmowego wydłużenia konta bez utraty GB. Jak ktoś chce je poświęcić to wzmiana taryfy na PlayNaKartę RWK gdzie kodem za darmo dostaniemy RWK i znowu powrót do RBMenergy razem z RWK.

Czyli potwierdzacie, że moje obserwacje przyczyny blokad neta polegającej na braku innego pakietu internetu.

Kolego DIL działa, bo masz pewnie MB za doładowanie jeszcze aktywne-jak się przeterminują to DILa będziesz miał z prędkością 32kbps(jak dokupisz MB lub dostaniesz zadoładowanie to prędkość będzie już normalna).

#936372  autor: matjas12
 03 lip 2017, 22:03
darekka pisze:Czyli potwierdzacie, że moje obserwacje przyczyny blokad neta polegającej na braku innego pakietu internetu.
Ja szybki net na lato mam, a nie mam i nie miałem w ostatnim czasie żadnych innych pakietów. Nie wiem o jakiej blokadzie piszesz.
 #936386  autor: ign123
 03 lip 2017, 22:29
darekka pisze:Czyli potwierdzacie, że moje obserwacje przyczyny blokad neta polegającej na braku innego pakietu internetu.
Ja tylko potwierdziłem, że w opisanych przez Ciebie okolicznościach dostałem smsa z info o konieczności doładowania, a czy net działa czy nie i z jaką prędkością - tego nie sprawdzałem i nic na ten temat nie pisałem.
 #936388  autor: Gregrin
 03 lip 2017, 22:40
TomLee pisze:Ja korzystam z DIL i nie mam dodatkowo włączonego żadnego pakietu internetowego
Do DIL'a wymagany jest tez jakiś dodatkowy pakiet netu...
matjas12 pisze:Ja szybki net na lato mam, a nie mam i nie miałem w ostatnim czasie żadnych innych pakietów. Nie wiem o jakiej blokadzie piszesz.
Ale pewnie nie jesteś w RBME o której mowa...
  • Strona 3 z 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5