• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
 #843848  autor: Blank
 06 sty 2016, 12:50
Promocja nie posiada regulaminu.
"Masz ekstra 5 złotych" to darmowe comiesięczne doładowanie w wysokości 5 złotych na Twój numer Orange w ofercie na kartę w ramach bonusa za korzystanie z usług domowych. "

Powyższe interpretowałbym, że można wybrać numer tylko w Orange na kartę (Orange One, Orange POP, Nowe Orange Go, Orange Yes, Orange Smart na kartę, Orange Free na karte).

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #844042  autor: Przemix
 07 sty 2016, 15:04
ale jaja, ja tu piszę reklamacje, a tu na mój orange:
Zgodę na wprowadzony przez Ciebie numer został wycofany SMS-em. Możesz wprowadzić ponownie ten sam numer lub podać inny numer, na którym chcesz aktywować bonus pierwszego dnia kolejnego miesiąca.
więc radzę Wam sprawdzić czy numer się nie wymazał! Bo trzymam rękę na pulsie i nie deaktywowałbym tego.
 #844131  autor: szunaj
 07 sty 2016, 18:34
U mnie było tak, przyszedł sms że nie numer nie spełnia warunków.Wszedłem na stronę i było czysto (bez zadnego numeru).Złożyłem reklamację, dostałem mail z przeprosinami za mylnego sms. Przyznano mi 5pln. oraz numer jakoś sam powrócił i jest aktywowany do nastepnej 5.Tak jak pisze @divhashmorex trzeba trzymać rękę na pulsie pod koniec miesiąca.
 #849714  autor: corner
 06 lut 2016, 21:16
Wygląda jakby wywalało numer w momencie, gdy nie spełnia warunków. To znaczy jeśli w styczniu numer nie spełniał warunków (2 zł na koncie, aktywny numer), to w kolejnym miesiącu już nie wpadnie doładowanie, nawet jeśli warunki będą spełnione.
 #850198  autor: Maciej Loret
 09 lut 2016, 12:03
Witam,

da się jakoś tę usługę uruchomić "zdalnie"?
Tzn. chciałem komuś niedawno pomóc to uruchomić, ale albo był brak loginu albo brak hasła do Neostrady na umowie - nie pamiętam co było powodem...
W każdym razie pytania:
- co jest potrzebne do uruchomienia konta Neostrady i gdzie to można znaleźć - umowa, salon, infolinia?
- da się to zrobić, jeśli właściciel Neostrady ma też telefon komórkowy w Orange i założone konto w Orange (tzn podpiąć Neostradę do konta telefonu komórkowego)?

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #851779  autor: Przemix
 18 lut 2016, 12:14
Dziś pierwsza od pół roku oznaka zgody na kontakt marketingowy - naciągano na abonament za 29zl nolimit i 10gb na 24mies, z numeru 46 819 55 44. Co ciekawe, babka wyraźnie zaznaczyla ze dzwoni w związku z wyrazeniem zgody przez aktywacje uslugi "masz ekstra 5zl"
 #864652  autor: ukefake
 04 maja 2016, 22:27
Witam,
pytanie do użytkowników z taryfą nowe go. Jak to doładowanie wpływa na stawki rozmów?
Z lektury poprzednich stron wynika, że doładowanie wpływa na konto główne i ma taką samą ważność (RWK) i tym samym można kupować płatne pakiety, prawda?
 #864656  autor: Gregrin
 04 maja 2016, 23:01
Tak jak to opisane na stronie http://www.orange.pl/kid,4002009309,id, ... #orange_go. Im wyższe doładowanie tym niższa stawka w orange. Doładowanie cale ląduje na koncie i jest do wykorzystania na wszystko i można je wydłużać do roku jeśli nie ma się jakiś usług wykluczających. Najlepiej przed doładowaniem spróbować czy da się włączyć RWK. Moim zdaniem marny zysk bo np w fakt, minuta do wszystkich to 15gr bez żadnych ceregieli. A w tym całym go po doładowaniu za 100zl minuta w orange (i stacjonarne) to 20gr a do innych sieci 29gr... Chyba gołym okiem widać ze raczej to nic nie warte.
 #868359  autor: Konoko
 30 maja 2016, 11:36
czy Macie teraz możliwość sprawdzenia statusu usługi, czy aktywna czy nieaktywna? Z usługi korzystałem od grudnia 2015 i miałem doładowania oprócz 1maja gdy przy RWK stan konta miałem poniżej 2 zł.Przedtem po zalogowaniu na Mój Orange na numer stacjonarny w zakładce Oferta dla Ciebie była ikonka z promocją Masz ekstra 5zł i można było wejść i sprawdzić status promocji, zmienić numer komórki czy odhaczyć zgodę na kontakt telefoniczny. Teraz w zakładce Oferta dla Ciebie mam tylko komunikat "Aktualnie nie jest dostępna żadna oferta".
A jutro jest sprawdzanie przez system czy warunki promocji są spełnione i 1 czerwca powinno być doładowanie ekstra 5zł
 #868383  autor: Konoko
 30 maja 2016, 13:33
Przemix pisze:zaloguj się na numer stacjonarny i sprobuj wejść tym linkiem
https://www.orange.pl/slr/pl/konto/obsl ... s_prepaid/
Dzięki, podany link zadziałał. Na stronie był komunikat "Bonus oczekuje na aktywację..."
Dla pewności przez link "zmień numer" po wyrażeniu zgody powtórzyłem podany poprzednio numer komórkowy .
Nie zmienia to jednak faktu ,że brak jest linku przy "Oferta dla Ciebie", a nie każdy zna sposób jak "wejść kuchennymi drzwiami" na stronę bonusu.
Może to po ostatnich modernizacjach oprogramowania systemu dla telefonii stacjonarnej sprzed kilku dni.(25-26 maj).
 #870069  autor: ukefake
 06 cze 2016, 22:47
Sam opowiem jak sprawa wygląda dla tryfy nowe Orange Go.
Bonus wpływa na konto główne i nie ma możliwości rozróżnienia która część środków jest zwykła a która promocyjna. Co istotne, nie zmieniło mi stawek za rozmowy. Wcześniej doładowałem za 25pln, a po przyznaniu bonusa nie otrzymałem żadnego smsa z ewentualnymi nowymi stawkami jak po standardowym doładowaniu, żadnego potwierdzenia zmiany stanu konta. Więc kolejny babol orange który jest korzystny dla klienta.
ALE
Otóż okazało się, że te promocyjne 5pln ma wpływ na usługę Ekstra Minuty. Jeśli między pierwszym doładowaniem 25+ a drugim 25+ wpadnie nam te 5zł, to sprawi ono że to drugie 25+ będzie traktowane jakby było pierwszym. I bonusu minut nie będzie :( Zatem najlepiej ładować na koniec miesiąca, lub na początku tuż po przyznaniu 5pln.
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5