• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#557828  autor: Spioszek
 31 maja 2012, 23:56
Musze przyznać że jak nie byłem ze Heyah to teraz naprawde wprowadziła super oferte.
Tym bardzej że czasem sa te podwójne doładowania, to jeszcze taniej realnie wychodzi :).

#557833  autor: Sig
 01 cze 2012, 06:57
Moim zdaniem Heyah to juz lepsza oferta od Fresh.
Konto wazne zawsze
rozmowy w sieci za dol. 30 zl, lub za 9 zl jako pakiet (taniej niz w Play, tyle, ze Play to wieksza siec)
bonusy na konto glowne - czy to jako premia za przeniesienie numeru/nowy starter ze strony, albo okazyjne podwojenia (znacznie lepiej niz w Play)
pakiety internetowe z LEJKIEM w dobrej cenie
nowy pakiet sms (nokaut Play)
sms w sieci za darmo bez warunkow
atrakcyjne ceny polaczen zagranicznych (gorzej niz Lyca, ale lepiej niz Play)
jeden, dzialajacy zasieg, bez cyrkow z roamingiem, gdzie jak masz problemy bok play splawia cie formulka, ze za nic na nim nie odpowiadaja
z mojego doswiadczenia - lepszy bok
mozliwosc przeniesienia listownego numeru

pewnie jeszcze o czyms zapomnialem

Play ma dwie przewagi:
zbieraj minuty
pakiet do play i na stacjonarne za 5 zl

zapomnialem jeszcze o jednej, eh.

cena sms w cenniku nizsza
heyah - drogo do Play

gdyby heyah wprowadzila stawke do Pla na poziomie 44-50 groszy + skopiowac zbieraj minuty z tak taka (do sieci), to Play bylby zmasakrowany. Tak, jest tylko coraz mocniej szczypany.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#557834  autor: Forest150
 01 cze 2012, 07:26
Kamil_K pisze:Gdyby taki ruch zrobił Play, ten post miałby inną treść. Ty wyrażasz tylko swój ból, że oferta P4 jest, delikatnie mówiąc, cieniutka w świetle nowej ceny pakietu w Heyah
Oferty cienkiej nie znajdziesz niestety bo każdy ma inny profil dzwonienia i pisania do różnych sieci i każdy coś znajdzie dla siebie. Ja osobiście czekam na ruch ze strony orange bo w świetle heyah to ten pakiet 600smsów za 6zł wypada naprawdę bardzo blado (w heyah 1000sms za 3,90 a play no limit za 10) więc jakby tak za 6zł no limit to by było coś :wink:

Jeśli Ci pomogłem, kliknij "pomógł"

#557836  autor: Ruben
 01 cze 2012, 07:58
Sig, dobre podsumowanie. Kolejna rzecz, która przemawia na korzyść Heyah, to fakt, że mając jedną taryfę możemy mieć SD po doładowaniu za 30pln i jednocześnie można kupić pakiet 1tys SMS za 3,90pln. W Play pakiet SMS jest dostępny tylko w dwóch profilach: w podstawowym bez bonusów i w Lubie To, gdzie nie ma swobody doładowań a w zasadzie istnieje jedno sensowne doładowanie za 50pln i nie jest ważne, co za to otrzymujemy, bo ograniczenie istnieje a przecież prepaid, to wolność - dobrze pamiętam? ;)
Wg. mnie jedyny minus Heyah dzisiaj, to 80gr/min do Play. Heyah to tez naprawdę bardzo sprawny BOK, chyba najlepszy ze wszystkich. Chciałbym wrócić do sieci na infrastrukturze PTC, bo dla mnie to najwyższa jakość połączeń i najmniej problemów.

Play niewątpliwie ma inne zalety i dobrze, że sieci nie są identyczne, bo dzięki temu mamy w czym wybierać i dopasować ofertę pod siebie.
Zbieraj minuty w Play w dobie ofert "no limit" jest bardzo dobra promocją ale głównie dzięki sztucznemu nabijaniu minut i z tego pewnie też nie korzysta duży odsetek, tylko grupa zorientowanych ale promocja jak najbardziej OK. Trzy zasięgi, to czasem bywa bardziej wadą niż zaletą ale to nie jest temat o tym.
Podsumowując, to pakiet 1000 SMS w Heyah w mojej ocenie bardziej odpowiada oczekiwaniom rynku niż pakiet "no limit SMS" za 10zł w Play. Zdecydowana większość nie przekracza 600SMS/m-c.
Może ktoś zrobi ankietę ile średnio wysyłamy SMS w m-cu? Chociaż wyniki mogą być skrzywione jak patrze po wynikach ankiet ofert "no limit". Część osób zbyt mocno ma zakorzenione uwielbienie do operatora.

#557842  autor: jason22
 01 cze 2012, 09:20
stawka za minute jak wszedzie 29gr
roczna waznosc tez (oprocz Plusa)

w heyah pakiet 1000 sms do wszystkich (lub nielimitowane rozmowy w sieci, oba pakiety za 10 zeta) / w PLAY smsy unlimit (pytanie czy wypiszesz te 1000 w heyah. tu przynajmniej masz smsy za darmo wewnatrz sieci bez zadnych pakietow. bo co z tego ze w play mozesz wyslac wiecej niz 1000 skoro znajomi maja z innej sieci i nie beda tak chetnie odpisywac placac do 20 gr za sms :P u mnie wiekszosc ma w heyah wiec nie ma problemu, oczywiscie u cb rownie dobrze wiekszosc moze miec w play i wtedy to Ci sie bardziej oplaca na logike :-D

na temat internetu sie nie wypowiadam bo nie korzystam, info na ich stronie, pozdrawiam.

#557855  autor: Przewodnik
 01 cze 2012, 11:04
A jeszcze od siebie dodam, że poważnym minusem w Heyah jest...
Gość, który jak masz poniżej 1 PLN gada o tym, abyś doładował konto.
Gdyby tak podsumować czas jaki byłem w Heyah to z miesiąc straciłem na wysłuchiwanie tego komunikatu.

#557856  autor: KC-KARLOS
 01 cze 2012, 11:13
Kamil_K, nie zrozumiałeś mojego postu. W nim pisałem wyłącznie o Heyah - ANI Słowem nie pisałem o PLAY'u (wspomniałem tylko, że Heyah boi się konkurencji i odpływu klientów, wiec broni się obniżką ceny pakietu SMS).
Załóżmy, że ktoś bardzo mało SMSuje, a dzwoni do każdej sieci - więc oferta Heyah w tym przypadku nie jest już taka rewelacyjna (tylko dla nowych klientów bonusy za zasilenia za MNP).

[ Dodano: 2012-06-01, 11:14 ]
Przewodnik pisze:A jeszcze od siebie dodam, że poważnym minusem w Heyah jest...
Gość, który jak masz poniżej 1 PLN gada o tym, abyś doładował konto.
To właściwość platformy billingowej PTC w prepaidach. To samo jest w Tak Taku, MTV Mobile i tuBiedronce.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#557861  autor: alenka
 01 cze 2012, 11:35
Teraz, jeśli smsujesz, to Heyah wyprzedza konkurentów. Mnie przekonuje to, że nie ma mowy o dezaktywacji innych usług - 1000 smsów przez 30 dni, bez szkody dla pozostałych promocji, z których korzystasz :)

#557862  autor: Ruben
 01 cze 2012, 11:35
Karlos20 pisze:Kamil_K, nie zrozumiałeś mojego postu. W nim pisałem wyłącznie o Heyah - ANI Słowem nie pisałem o PLAY'u (wspomniałem tylko, że Heyah boi się konkurencji i odpływu klientów, wiec broni się obniżką ceny pakietu SMS).
Załóżmy, że ktoś bardzo mało SMSuje, a dzwoni do każdej sieci - więc oferta Heyah w tym przypadku nie jest już taka rewelacyjna (tylko dla nowych klientów bonusy za zasilenia za MNP).
Stopkę sobie zmieniłeś ale twoje uwielbienie do Play wychodzi prawie w każdym poście.
Równie dobrze można napisać, że się nie boi tylko właśnie wysoko podniosło najmłodszemu operatorowi poprzeczkę i zaproponowało usługę zdecydowanie bardziej przyjazną abonentom niż Play. Nie Play pierwszy wymyślił pakiet SMS.
Karlos20 pisze:widać, że koło 2-2,5 mln numerów Heyah boi się fioletowego, silniejszego konkurenta (gdzie za 10 zł na 30 dni nie trzeba liczyć tysięcy esemesów - o ile wypiszą te kilka tysięcy sztuk)
Jak Plus nie wprowadza mocno konkurencyjnych ofert, to krytykujesz a jak Heyah przebija Play, to zaraz piszesz, że robią to ze strachu przed odpływem klientów. Zamiast cieszyć się, że jest dobra oferta, to Ty szukasz na siłę minusów.
Pakiet SMS w Play bronisz na siłę pomimo, że w ankietach wychodzi, że większość bardziej odpowiadał pakiet za 6zł a Ty przekonujesz, że 4pln/m-c to niedużo i lepiej dopłacić.
Teraz jak jest w Heyah jeszcze taniej bo za 3,9pln, to piszesz o ograniczeniu do 1000, tak jakby co najmniej połowa potrzebowała więcej.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2012, 11:48 przez Ruben, łącznie zmieniany 3 razy.

#557863  autor: Przewodnik
 01 cze 2012, 11:38
Karlos20 pisze:Kamil_K, nie zrozumiałeś mojego postu. W nim pisałem wyłącznie o Heyah - ANI Słowem nie pisałem o PLAY'u (wspomniałem tylko, że Heyah boi się konkurencji i odpływu klientów, wiec broni się obniżką ceny pakietu SMS).
No ja byłem od początku istnienia tej sieci i ostatnio przeszedłem.
Ze sobą zabrałem 2 osoby też długo korzystające.

#557867  autor: KC-KARLOS
 01 cze 2012, 12:01
Ruben, skąd taki atak na mnie? Ja tylko piszę, to, co myślę. Nikogo nie chcę wielbić ani obrażać. Wspomniałem też, że dla mało piszących esów, Heyah nie jest atrakcyjna - i to jest prawda - bez żadnego wielbienia Play'a, Oranżadki czy Plusa. Kto ma korzyści i zna dobrze oferty w danej sieci, znajdzie najlepszą ofertę, przebijającą Heyah.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#557868  autor: Przewodnik
 01 cze 2012, 12:03
Karlos20 pisze:Wspomniałem też, że dla mało piszących esów, Heyah nie jest atrakcyjna
Zgadzam się.

#557871  autor: Ruben
 01 cze 2012, 12:10
Karlos20, to nie jest atak. Tylko piszę i jak zauważasz nie tylko ja, że trudno przechodzą Ci słowa pochwały dla operatora innego niż fioletowy a jeżeli już, to robisz to przez zęby :)
Pierwsza wypowiedź nie była zupełnie neutralna, co nie tylko ja zauważyłem.
Jak ktoś mało wysyła SMS, to żaden pakiet nie będzie dla niego korzystny a już tym bardziej no limit we Freshu za 10pln. Pakiet w Heyah zdecydowanie szybciej się zwróci niż pakiet we Freshu, bo juz po 30SMS a myślę, że tyle to wysyła zdecydowana większość abonentów Heyah. Zawsze można znaleźć grupę osób, którym jakaś oferta nie będzie pasować i to nie jest żadne odkrycie. Każdy ma swój profil użytkowania. Tak było, tak jest i tak będzie.
Nie wiadomo też, czy ten pakiet w Heyah jest na dłużej ale chciałbym żeby został pomimo, że nie korzystam z Heyah. Konkurencja zawsze dla nas oznacza korzyści więc powinniśmy się z tego wyłącznie cieszyć.

#557873  autor: KC-KARLOS
 01 cze 2012, 12:22
Ruben pisze:Pierwsza wypowiedź nie była zupełnie neutralna, co nie tylko ja zauważyłem.
Wypowiadałem się, odnośnie kilku profili użytkowania. Kto piszę dużo esów, ale przekroczy te 1000 sms a nawet i więcej, to niech wybierze Play za te 10 zł nie musi liczyć tych esów; kto pisze kilkaset sztuk, Heyah jest okej (można ją za to pochwalić).
Kto nie pisze esów, i chce dzwonić do wszystkich to... wybierze Play - taka jest prawda.
A Heyah nie powinno się tak mocno chwalić, bo:
> ma mało klientów i skupia pewną grupę klientów (osoby młode, gdzieś od 13 do nawet 30 roku życia)
> jedyna sieć mówi o drogich rozmowach do P4 - ale to minus głównego cennika
> występuje problem z naliczaniem pakietów netowych (szczególnie poza pakietami) - jakim prawem mogą naliczyć opłaty nawet z 1-miesięcznym opóźnieniem?? (z tego powodu jestem w Play, tak bym został w Heyah i tą sieć chwalił - i walczyłbym z Playowcami (ŻARTUJĘ) :P
> no i ta Freyah - nie rozumiem, dla kogo ma to być przeznaczone? Nie każdy ma smartfona.

#557892  autor: Ranger
 01 cze 2012, 13:13
Co by jednak nie mówić, wprowadzenie tak taniego pakietu umacnia pozycję Heyah jako operatora przyjaźnie nastawionego do piszących sms'y oraz surfujących w necie (sensowne pakiety). Z dzwonieniem nie jest źle, ale tutaj już ustępuje pola innym, jak chociażby Play. Niestety Heyah nie ma tak wielu użytkowników co inni "operatorzy" (mam na myśli stricte Heyah, a nie T-Mobile jako spółkę-matkę), ale walczy o rynek i to jest postawa na plus, bo zyskują użytkownicy :) Kolejna ważna sprawa to zasięg - brak roamingu, tylko stabilny zasięg jednego operatora. Coraz mocniej zaczynam to doceniać :wink:

Natomiast jeśli chodzi o sympatie do operatorów, to... czasem mnie dziwi takie forsowanie swojego faworyta. Ja rozumiem przynależność do różnych wspólnot, ale w kwestii telefonów uważam, że ludzie raczej (tak, wiem - generalizuję) kierują się korzystną ofertą i zyskiem (rozumianym jako oszczędność - jak najtańsze połączenia i inne usługi przy możliwie jak najniższej zapłacie), a nie po prostu logiem czy "klimatem" (choć to pewnie też ma znaczenie, a chyba powinno mieć drugorzędne), no chyba, że ktoś po prostu jest pracownikiem operatora X i co oczywiste dba o jego markę :)

A co do ilości sms to nie łudźmy się - kto w ciągu miesiąca wysyła więcej niż sześćset (tysiąc?) wiadomości tekstowych? Czy jest to aż tak wielkie grono? Wydaje mi się, że większość ludzi nastawiona na takie pakiety do wszystkich sieci zadowoli się ilością 600 wiadomości za 6 złotych (czy teraz 1000 za 3,90!), niż nielimitowaną ilością za 10 pln u Play.

Obrazek

#558059  autor: Blank
 02 cze 2012, 12:07
Jeżeli chodzi o ofertę SMSów, to nie ukrywam, że po przeczytaniu wczoraj newsa o zmianie ceny tego pakietu na 3,90zł/1000 SMS byłem pozytywnie zaskoczony. Oferta jest bardzo dobra, ale mówiąc szczerze Heyah nigdy się nie interesowałem zbytnio. Głupotą moim zdaniem jest odliczanie z pakietu SMSów do Heyah, które cennikowo są bezpłatne, ale cóż - jakoś trzeba zarabiać. Heyah wyrosło na poważną konkurencję - nic dziwnego, że Jabczyńskiego szlag trafia, że PTC zbliża się do zardzewiałej sieci. Nic, tylko czekać na kolejne zmiany.
Dla mnie jednak oferta Heyah nadal jest znacznie mniej korzystna od Play, gdyż w ofercie Lubię to! za doładowanie 50 zł dostaje równowartość 90 złotych (KG 50 zł + PZ 15 zł + 1GB transferu gratis [cennikowo 25 zł]). Konto ważne zawsze nie jest atutem, gdyż wykorzystanie 10 zł / mc nie powinno być dla nikogo problemem. SMSów nie wysyłam, a w Heyah mam 1-go (słownie jednego, a raczej jedną) znajomego (czy też raczej znajomą).
Niemniej jednak widać, że Heyah robi się coraz bardziej atrakcyjna (czego nie można powiedzieć o T-Mobile, Plusie czy Orange) i tylko kibicować, żeby zrobiła się jeszcze lepsza. Gdyby PTC wprowadziło ofertę z choćby 500 MB po doładowaniu za 50 złotych, z pakietami internetowymi takimi jak obecnie, oraz pakietem minut na stacjonarne, którego mi tam brakuje, zacząłbym zastanawiać się nad przejściem.

Wracając do tematu:
W zależności od ilości wysyłanych SMSów, autor tematu powinien zastanowić się nad ofertą Heyah lub Play. Obstawiałbym jednak, że bardziej korzystna będzie oferta Heyah.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#558682  autor: przechodzień
 05 cze 2012, 13:16
Od siebie powiem, że pakiet 1000 SMS za 3,90 to strzał w dziesiątkę. 1000 to naprawdę dużo, a cena bardzo niska. Jak dla mnie idealnie :)

#566152  autor: S6k
 07 lip 2012, 17:00
W tej chwili lepszy jest Play. Taryfa Play na kartę – zero, zero w cenniku, po doładowaniu za 50 zł ( jest jeszcze +30% przez facebook) mamy 100 dni darmowych rozmów i smsów do Play. Można też dokupić pakiet 1 gb za 10 zł. W heyah taki pakiet kosztuje dużo więcej.

#566343  autor: Claudec
 08 lip 2012, 18:36
S6k, 30% przez facebooka jest tylko dla taryfy "Lubie to!"

#566453  autor: Horacy
 09 lip 2012, 15:23
Ale Heyah to jednak stabilny zasięg jednego operatora, do tego trzeba się też zastanowić gdzie chcemy pisać, czy mamy kogoś w Heyah czy też nie, bonus MNP też w Heyah jest lepszy bo dają 120 zł w 6 ratach (20 zł co doładowanie) a Play daje naraz 60 zł więc mniej.