• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#293423  autor: anamorph22
 19 paź 2008, 12:50
pod kątem ilości użytkowników mobilking na którym miejscu sie plasuje?

#293558  autor: latan
 20 paź 2008, 11:37
na pewno ma juz ponad 100 tys uzytkownikow, bo pamietam artykuly o jakims gosciu, ktory w nagrode za to, ze zostal 100-tysiecznym klientem, polecial na Camp Neu.

#294298  autor: anamorph22
 24 paź 2008, 21:08
nie znam ani jednej osoby, która miałby mobilkinga :/ dziwne to...
za to wszyscy maja albo ere albo heyah...

#294314  autor: evelinee
 24 paź 2008, 21:59
simplus ma fajne promocje, nawet jak masz znajomych w innych sieciach to mozesz sobie ustawić tansze numery i dzwonić z nimi po 40 gr za minutę.

no i do tego cały czas aktualne sa pakiety óżnego rodzaju - max minuty czy MB

#294327  autor: dreamer88
 25 paź 2008, 00:01
No tak, ponieważ Mobilking to całkiem nowa oferta, TT jest jedną z najbardziej renomowanych i najdłużej działających na polskim rynku sieci, natomiast Heyah przyciągnęła nowych użytkowników super promocjami, ciężko teraz zaproponować coś lepszego, coś dlaczego użytkownicy zrezygnują ze swojego operatora.

#294330  autor: Marens
 25 paź 2008, 00:37
dreamer88 pisze:TT jest jedną z najbardziej renomowanych
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Aż sobie wydrukuję tego posta, czym ta "renoma" się objawia?

Może:
a) zasięgiem / jakością sieci
b) pakietem na internet
c) taryfą happy
d) zmianami w regulaminie na gorsze?

#294335  autor: dechomenon
 25 paź 2008, 05:07
tomko111 pisze:
moze i dla niego bylo by tanio, ale nikt nie chcial by pisa ci dzwonic do niego, poniewaz do play obowiazuja wyzsze stawki
Z tego co wiem, to tylko drożej płacą użytkownicy Orange przy połączeniu do Playa. :)

i ostatnio polkomtel wprowadził wyżesz stawki 72gr do Play'a więc chyba pojawiło się takie wybijanie konkurencji....

#294764  autor: anamorph22
 27 paź 2008, 13:16
wybic konkurencje? hmm wydawało mi sie ze to decyzja play'a z tymi różnicami w cenach w stosunku do innych sieci
inaczej chyba to nie jest dozwolone..takie wybijanie konkurencji

a co do renomy Ery..to chyba kazdy wie najlepiej co mu pasuje a co nie
ja z a plusem np nie przepadam ale doceniam ich promocje w simplusie-to nam wyjdzie na dobre
ale korzystam z heyah i z tego jestem zadowlona ;)

#294871  autor: dreamer88
 27 paź 2008, 23:14
Czym ta renoma się objawia? Era to jeden z pierwszych operatorów , którzy pojawili się na polskim rynku, od lat utrzymuje duże grono użytkowników, zasięg ma niezły, może teraz faktycznie TT nie ma zbyt wielu nowych ofert, ale to ma się zmienić już wkrótce.

#294896  autor: biotyt
 28 paź 2008, 11:38
dreamer88 pisze:(...) może teraz faktycznie TT nie ma zbyt wielu nowych ofert, ale to ma się zmienić już wkrótce.
A skąd takie informacje? Era jasno określiła, że stawia na klientów kontraktowych.
Moim zdaniem TT wystarczy jedynie wprowadzenie Happy Taniej po 8 miesiącach w standardzie dla nowych bo startowe stawki są masakryczne co ogranicza dopływ nowych klientów. Dadzą jeszcze jakiś rozsądny pakiet danych i promocję świąteczną na zachętę. Pewnie znów podwójne doładowanie, które jest ciekawą propozycją oraz przywiązuje klienta na dłuższy czas.
Obecna oferta jest porównywalna do konkurencji więc jedynie ją trochę udoskonalą. Raczej trzeba liczyć na jakieś promocje dla kontraktowców bo na tych stawiają. W Heyah natomiast dali nową taryfę bo to marka tylko prepaidowa. Co za różnica dla nich, czy ktoś korzysta z TT czy Heyah, to ta sama kieszeń.

[ Dodano: 2008-10-28, 11:53 ]
dechomenon pisze:i ostatnio polkomtel wprowadził wyżesz stawki 72gr do Play'a więc chyba pojawiło się takie wybijanie konkurencji....
To nie wybijanie konkurencji, a wina asymetrycznych stawek MTR. Play sobie życzy prawie dwa razy więcej za zakańczanie połączeń w jego sieci niż pozostali operatorzy. Dla starych operatorów połączenia do Play są bardziej kosztowne. Stąd ta dyskryminacja.
Niedługo podobne wykluczenie może obejmować połączenia do Polsatu Cyfrowego gdyż on też wywalczył sobie asymetryczne stawki.

biotyt

#294917  autor: marcinb
 28 paź 2008, 14:29
biotyt, z całym szacunkiem ale co Ty się znasz. Jeśli moderator napisał, że to jest wybijanie konkurencji to tak na pewno jest, a nie jakieś tam stawki MTR. :lol:

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#294986  autor: vinc
 28 paź 2008, 21:15
Dla dechomenon'a chodziło przecież o to, że wcześniej Plus jako jedyny operator miał stawki jednakowe do wszystkich sieci w przeciwieństwie do Ery i Orange.

Obrazek

#295825  autor: anamorph22
 04 lis 2008, 13:09
z tą renomą to nierozstrzygalna sprawa
ale co prawda to prawda, że plus dobrze teraz się ma z tymi promocjami dla swych użytkowników, orange jakoś tak nie skupia na sobie uwagi ostatnio;/
ale ja mam tylko plusa i heyah, wiec ciezko mi sie odniesc do innych operatorów

#295828  autor: biotyt
 04 lis 2008, 13:33
anamorph22 pisze:orange jakoś tak nie skupia na sobie uwagi ostatnio;/
No niestety. Na forum jest ulotka reklamowa prepaidów Orange, która ma się niedługo pojawić. Wynika z niej, że w Orange POP nie będzie żadnych zmian, w Music dadzą duży pakiet minut do wykorzystania z jednym numerem w sieci lub stacjonarnym. W każdej ofercie startery z bonusami na start dla nowych użytkowników (np. w NOGO Wolny Weekend).

[ Dodano: 2008-11-04, 13:43 ]
marcinb pisze:biotyt, z całym szacunkiem ale co Ty się znasz. Jeśli moderator napisał, że to jest wybijanie konkurencji to tak na pewno jest, a nie jakieś tam stawki MTR. :lol:
Taka podwyżka ma raczej uzasadnienie ekonomiczne. Połączeń do Play jest coraz więcej bo coraz więcej ten operator zdobywa użytkowników. Trójca podnosi ceny bo nie chcą tracić na połączeniach do Play czy wychodzić na zero. Chcą na nich też zarabiać.
Nie sądzę, że jest to wybijanie konkurencji, a wręcz jej pomaganie. Ten, kto będzie miał coraz więcej połączeń do Play niż do innych sieci nie będzie płacił tej wyższej stawki tylko po prostu pójdzie do Play, tam zyska tańsze połączenia nie tylko w tej sieci, ale także poza sieć miałby taniej niż u konkurencji.

biotyt

#296034  autor: anamorph22
 05 lis 2008, 13:50
a ja zaobserwowałam odwrotną sytuację
koleżanka ma playa i skutecznie ze znajomymi wypraliśmy jej pomysł przedłużania umowy i przeniesienie się tym samym do innej sieici
z racji tez, że my jesteśmy albo w plusie albo w heyah ona juz się tym będzie sugerować