• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 197 z 624
  • 1
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 624
 #807240  autor: mikkel
 18 cze 2015, 22:00
Ciekawy, daj se luzu, nie trolluj bo to i tak nie ma sensu.
Ludzie nie schodzą tak nisko.

Przecież możesz dowartościowywać się w lepszy sposób.
 #807254  autor: hahaha
 18 cze 2015, 23:28
Lajne88 pisze:Witam,
Za miesiąc kończy mi się umowa (kilka lat w T-mobile)

Pojawiła mi się oferta:

Przedłużenie umowy. JUMP! proFirma L specjalna - 89pln netto za 24mc
3gb LTE
29 netto opłat aktywacyjna
Xperia z3 za 0,04pln z VAT po jakiś zniżkach Twój rabat na telefon 2x, Twój budżet na telefon itp

czy to dobra oferta, co jeszcze mogę próbować negocjować?
To jest średnia oferta. Jak zadzwonisz do SUK to dostaniesz 10zł rabatu, a jak dobrze się potargujesz to 20zł. W tej cenie (89zł netto) można dostać profirmę XL, ale z droższym niż w standardzie telefonem. Brak opłaty akt. też można wytargować i kuriera gratis.
 #807259  autor: Alkowski
 19 cze 2015, 00:02
tarinQ pisze:Witam,

W tym momencie mam abo w cenie 39,99 zł (była to oferta z tel)
Umowa kończy się na początku września. Czy dostanę w T-mobile jakaś ofertę z telefonem w podobnej cenie?
Tak , najtańsza ( standardowa ) oferta z tel w ramach przedłużenia jest za 39,99 miesięcznie na 24 msc , a w niej 200 min do sieci kom do T-M no limit , a także 100 mb internetu.

Odpowiadając wcześniejszemu koledze pytającego o HTC 820 , to tak są na magazynie i w jednym kolorze ( szarym bodajże ) - jeśli się mylę zdementuję będąc w pracy rano :D
 #807260  autor: She
 19 cze 2015, 00:23
Odpowiadając wcześniejszemu koledze pytającego o HTC 820 , to tak są na magazynie i w jednym kolorze ( szarym bodajże ) - jeśli się mylę zdementuję będąc w pracy rano :D
Co prawda nie jestem kolegą ;-) ale dziękuję za informację.

Szkoda, że nic niewiadomo o nowych modelach jakie pojawią się w T. Pewnie na htc m8s nie ma co liczyć. Orange i Play mają go od jakiegoś czasu. Brak odpowiedzi ze strony T pewnie oznacza że tego modelu do oferty nie wprowadzą. A szkoda. Bo w sumie to co T proponuje w ofercie Comfort lub Relax (jeszcze się waham którą wybrać) mi pasuje, więc nie zanosi się na przeniesienie numeru.
 #807282  autor: pawel.pietrasz
 19 cze 2015, 10:03
Witam,

Mam do przedłużenia dwa numery, istotne jest dla mnie żeby była paczka roamingowa (rozmowy i transmisja), czy aktualnie można w ofertach przedłużeniowych uzyskać taką paczkę ? Jakiś czas temu nie było takiej możliwości, zmieniło się coś w tym względzie czy czeka mnie plus/play gdzie takie paczki są w abonamentach ?
 #807313  autor: elenge
 19 cze 2015, 12:07
Czy ktoś z przedłużających comfort za 49 mógłby wrzucić/przesłać linka pdf do warunków oferty? Ciekawe, czy w tańszych abo można ugrać jakąś zniżkę... Ale z tego co widzę, to jakoś marnie, skoro za 39 zł 200min/100mb, gdzie teraz mam 400min/0,5gb za tę samą kwotę, nie mówiąc już o zniżce na telefon, która pewnie przy "najniższym" abo będzie niewielka...
 #807323  autor: SACZI
 19 cze 2015, 13:55
henrikko pisze:
iPlus pisze:
henrikko pisze:Czy ktoś z was przeprowadzał testy 3G oraz LTE w sieciach: T-mobile vs Plus?
Zastanawiam się nad oferta Plus bez telefonu natomiast ostatnio taki jednostkowy test nie wypadł korzystnie dla tego operatora w zasięgu LTE. Ping dość duży, a i prędkość znacząco niższa niż T-mobile. Sprawdzałem to na różnych telefonach HTC One M8 (Plus) vs iPhone 6 (T-mobile) natomiast tutaj nie powinno to mieć większego znaczenia, pomiar w Krakowie w centrum.
nie bardzo w to wierzę bo Plus ma największy zasięg LTE,
może trzeba sobie zadać pytanie czy po limicie GB chcesz mieć lejek 16 kb w T, czy choćby 1024 kb w Plusie,

Play też ma dobry zasięg LTE i no limit net za 50 zł w abonamencie w 3G i LTE,

jakie teraz T daje oferty na przedłużenie netu mobilnego ? jest opcja no limit ?

jest abonament głosowy tylko sim z wszystko no limit za 20-30 zł ?

powtam pytanie bo nie było odpowiedzi
Wiesz to nie kwestia wiary, a mini testu jaki zrobiłem, też podchodziłem do tego tematu iż Plus ma największy zasięg LTE to i powinien mieć dobrą prędkość. Może miałem pecha i trafiłem na bardziej obciążoną sieć w tym dniu - nie wiem, stąd zapytałem forumowiczów.
Wysokość abonamentów dla przedłużających mnie nie satysfakcjonuje w T ale jeżeli chodzi o jakość nie narzekam.
Play odrzucam z doświadczenia znajomych (jakość, zrywanie połączeń itd) jak ktoś się na to godzi, proszę bardzo ale to nie dla mnie jak Nju Mobile, Virgin Mobile itp.
Rozważam wyłącznie PLUS i T-Mobile.
Też w maju przeszedłem z t do +.
W moim przypadku net plusa jest około 2x szybszy od tego co oferuje t na 3g, mam w ogóle LTE no i zasięg jak przystało na 2015r.
T natomiast jest i było bezproblemowe.
 #807414  autor: iPlus
 19 cze 2015, 21:42
SACZI pisze: Też w maju przeszedłem z t do +.
W moim przypadku net plusa jest około 2x szybszy od tego co oferuje t na 3g, mam w ogóle LTE no i zasięg jak przystało na 2015r.
T natomiast jest i było bezproblemowe.
to tylko się cieszyć, że masz dobry zasięg Plusa i, że T było bezproblemowe, ja niestety nie napisze tak dobrego zdania o T bo zgłaszałem problemy z zasięgiem 3G T i T nic z tym nie zrobiło, nie poprawili, T ma zasięg 2G lepszy od swojego zasięgu 3G, a Plus hula dużo lepiej, Play też
 #807416  autor: Alkowski
 19 cze 2015, 21:49
elenge pisze:Czy ktoś z przedłużających comfort za 49 mógłby wrzucić/przesłać linka pdf do warunków oferty? Ciekawe, czy w tańszych abo można ugrać jakąś zniżkę... Ale z tego co widzę, to jakoś marnie, skoro za 39 zł 200min/100mb, gdzie teraz mam 400min/0,5gb za tę samą kwotę, nie mówiąc już o zniżce na telefon, która pewnie przy "najniższym" abo będzie niewielka...
Przy abonamencie za 39,99 na pewno możesz uzyskać 50 zł rabatu na sprzęt na start , czy suk daje większe rabaty i jakie ciężko mi powiedzieć.
 #807516  autor: hwx3.0
 20 cze 2015, 20:40
Witam,
Zamierzam przedłużyć umowę na abo w TMobile.
Celowałbym w opcję: Relax albo Relax+.
Mam tylko pytanie, czy są w ofercie TM telefony Blackberry? Bo niestety nic takiego nie mogę znaleźć... Mam teraz IP4s i w sumie jestem z niego bardzo zadowolony jednak chciałbym zmienić na coś innego niż android i WP (który osobiście mi nie leży). Jeśli nie byłoby BB, to raczej szukał będę oferty bez telefonu, chyba, że może w innej sieci byłby?

I am a patient boy. I wait, I wait, I wait, I wait :)
 #807526  autor: Alkowski
 20 cze 2015, 22:14
BB nie ma , poza tym już bardziej się opłaca przenieść numer do orange , bo tam również rabat przez 6 miesięcy za darmo , abonament 29,99 i przynajmniej są nielimitowane smsy.
 #807532  autor: mikkel
 20 cze 2015, 23:18
Ciekawy, nie mąć z plusem a jeśli już piszesz to pisz całą prawdę czyli żeby mieć dobrą ofertę na rozmowy to trzeba najpierw podpisać SKRAJNIE niekorzystną umowę na internet.

Powracając do tematu, bez telefonu to najkorzystniej virgin (jeśłi na kartę) lub nju jeśli chcesz na umowę a jeśli masz 2 umowy to tylko nju, od plusa jak najdalej.
 #807536  autor: iPlus
 21 cze 2015, 00:44
Virgin też dobra opcja ale to karta, więc promocje mogą wygasić z dnia na dzień, oczywiście pakiet będzie do wykorzystania do terminu ważności,

ktoś pisał o skrajnie niekorzystnej umowie na net w Plusie, dlaczego uzależniasz 6 miesięcy gratis abonamentu od umowy na net ? nie pisałem o SmartDom tylko o promocji dla klientów innych sieci, w której niezależnie od innych umów na jedną umowę masz abonament 6 miesięcy gratis,
skrajnie niekorzystna umowa na net to jest w T gdzie po limicie GB nie ma nawet do wykupienia opcji szybszego lejka tylko jest 16 kb do do końca okresu rozliczeniowego i nie można tego przyśpieszyć, w Plusie możesz mieć 1024 kb zamiast 16, to w 1024 kb mieści się 64 razy po 16 kb, czyli 64 razy T wolniej działa na lejku, to jest skrajnie niekorzystne,

Orange odradzam, kto był i wie co to za sieć ten wie dlaczego odradzam,

Red Bull Mobile karta też ma fajną ofertę

Fakt Mobile karta, też dobra oferta
 #807544  autor: SACZI
 21 cze 2015, 09:59
mikkel pisze:... od plusa jak najdalej.
Nie bardzo rozumiem "od plusa jak najdalej".
Tak ogólnie, czy w jakichś szczególnych przypadkach?

Ja akurat mam porównanie tych dwóch operatorów i w mojej ocenie wypadają podobnie.
Po prostu, trzeba poznać specyfikę ofert i się do niej dostosować.
W Plusie częściej pojawiają się dodatkowe opłaty do abonamentu (2, 5 PLN), ale jak pisałem wcześniej, trzeba poznać ofertę w szczegółach.

iPlus, daruj już sobie trolowanie w każdym możliwym miejscu forum ze swoim wprowadzającym w błąd nikiem.
 #807552  autor: elenge
 21 cze 2015, 11:32
Alkowski pisze:
elenge pisze:Czy ktoś z przedłużających comfort za 49 mógłby wrzucić/przesłać linka pdf do warunków oferty? Ciekawe, czy w tańszych abo można ugrać jakąś zniżkę... Ale z tego co widzę, to jakoś marnie, skoro za 39 zł 200min/100mb, gdzie teraz mam 400min/0,5gb za tę samą kwotę, nie mówiąc już o zniżce na telefon, która pewnie przy "najniższym" abo będzie niewielka...
Przy abonamencie za 39,99 na pewno możesz uzyskać 50 zł rabatu na sprzęt na start , czy suk daje większe rabaty i jakie ciężko mi powiedzieć.
A, no właśnie, dla porównania, mam też abo 25 zł (też się teraz kończy) w tym 200 min, 250 mb internetu, no limit t-mob. i rzeczone 50 zł zniżki (przy abo 25zł!) było 2 lata temu... Stąd ciekawi mnie, czy ktoś ugrał jakieś zniżki przy niższych abo (relax w dół)...
 #807567  autor: She
 21 cze 2015, 13:06
A czy ktoś ostatnio zamawiał z3 lub z3 compact? Są dostępne? Porownywałam je z HTC 820 i przyznam, że zachęca mnie w nich bateria i opinie o niej użytkowników. Przeraża natomiast duża ilość opinii o pekającym z przegrzania dotyku i tylnej szybki.
 #807587  autor: hwx3.0
 21 cze 2015, 15:39
Jeśli BB nie ma, to trudno. Teraz na pewno wybrałbym iP 5S. Niestety zasób portfela nie pozwala :-) Kupować poza abo albo bawić się w zamiany nie chcę, więc raczej znów pozostanę przy swoim 4s kolejne 2 lata :-) Jeśli chodzi o oferty, to przejrzałem sobie i raczej orange najbardziej mi pasuje. No limit za 29zł/msc i 6msc za darmo.

I am a patient boy. I wait, I wait, I wait, I wait :)
 #807612  autor: Adixm
 21 cze 2015, 18:54
iPlus pisze:Orange odradzam, kto był i wie co to za sieć ten wie dlaczego odradzam,
Jeśli chodzi o sieć to Orange buduje najlepsza sieć w Polsce wraz z T-Mobile, z kolei jeśli chodzi o ceny prowadzi najagresywniejszą politykę cenową więc dlaczego odradzasz Orange? Jeśli chodzi o Plusa to mają na pewno drogo, jeśli chodzi o jakość u mnie to lepiej wypada Orange.
  • Strona 197 z 624
  • 1
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 624
  • 1
  • 195
  • 196
  • 197