ubuntulnx pisze:robertowy pisze:Najłatwiej jest chyba wysłać wypowiedzenie umowy i czekać na telefon od Propozycji Orange
Kolejny mądrala, który nie wie, jak funkcjonuje Propozycja.
Wysłanie wypowiedzenia skutkuje wypowiedzeniem umowy i nic nie pomaga.
Propozycja: *400/*600/*100
Pomaga pomaga. Wtedy nagle jest zainteresowanie operatora i lepsze oferty. Zadzwoniłem do *400 tam miła pani powiedziała, że ma tylko maksymalnie 2 poziom negocjacji. Tyle to w punkcie dostaniesz jak sam pójdziesz. Sama konsultantka stwierdziła, że mam iść do punktu i złożyć rezygnację wtedy to konsultant powinien połączyć mnie z innym działem...
Jest więc wsparcie/utrzymanie mogące zrobić więcej, ale uruchamia się je w ostateczności, którym jest wypowiedzenie.
Pisałem o swojej sytuacji i ofercie całkiem niedawno w tym wątku. Nikt nie podjął rękawic, a utrzymanie Orange nie raczyło już zadzwonić.
Na początku lipca pójdę do salonu poprosić o połączenie z kimś kto może dać więcej niż podstawowa oferta.
Jeżeli nie to zapewne przeniosę się do P4. Za 49 zł mam :
1. Pakiet kwotowy
2. 1 GB internetu
3. Za darmo w sieci ( przeniesienie prepaida dziewczynie to nie problem). Do reszty wystarczy mi minut z podstawy
4. Za 7 zł dodatkowej opłaty nielimitowanie smsy do wszystkich
Daje mi to 56 zł czyli o 23zł miesięcznie mniej od tego co mam obecnie! Umowa na 18 mcy =430zł w ciągu 18mcy mniej rachunku.
Orange nadal wmawia mi, że do abonamentu za 59,90 nie można dorzucić 1 wybranego numeru oraz pakietu danych w wysokości minimum 1 GB. Jak zawsze Orange musi mieć pakiet 0,5 GB albo 2 GB.
Zapewne gdybym tylko złożył wniosek o MNP do innego operatora to byłyby propozycje zachęcające mnie abym jednak tego numeru nie przenosił.