• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 191 z 208
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 208

#555913  autor: Mila89
 22 maja 2012, 13:56
Jesli ktos z klientow biznesowych bylby zainteresowany przedluzeniem badz aktywacja nowego numeru lub poprostu mial jakies pytania Zapraszam na PW chetnie pomoge :)

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#556264  autor: priiin
 24 maja 2012, 10:35
Witam wszystkich,
Chciałbym przedłużyć umowę abonamentową w Orange i ciekaw jestem jakie warunki operator może mi zaproponować. Interesują mnie tylko minuty i nowy klasyczny telefon (bez klapek, bez ekranu dotykowego).
Umowa kończy mi się za 2 miesiące. Jestem w sieci od 10 lat. Obecnie abonament 35zł (70zł kapitał złotówek + 2 prezenty). Więcej szczegółów podam na PW.

#556279  autor: kitas5
 24 maja 2012, 12:37
Widzę kompletny brak zainteresowania moja sprawą... Czy na prawdę na forum nie ma nikogo od przedłużania umów indywidualnych?

#556302  autor: Striker
 24 maja 2012, 15:40
Witam,

Żona zastanawia się nad przedłużeniem umowy, podoba się jej oferta Pantera II 300, z telefonem: Motorolla RAZR lub chętniej HTC One X.

Proszę o informacje co mogę uszczknąć od oferty ze strony Orange?

#556448  autor: staruch
 25 maja 2012, 10:13
kitas5 pisze:Od 4-5 lat mam Mix w Orange.

Oferta obecna kończy mi się wraz z ostatnim dniem lipca.
Posiadam:

mix 79,90 Pelikan II
-popołudnia i weekendy (Orange i stacjonarne) pakiet bezpłatny do utrzymania na 20mcy
-pakiet 1 Wybranego numeru (1200minut) bezpłatny
-pakiet 2 GB danych co miesiąc - bezpłatny
-pakiet dodatkowych minut rozmowy do wszystkich(bezpłatny)

Generalnie podstawa abonamentu zostawała więc opcja 225 minut + 40 ekstra i pakietu sms w liczbie 10000 Orange/2000 wszyscy w zupełności starczało.

Obecnie na siłę konsultanci próbują mnie przekonać do oferty No Limit. Wszystko ładnie pięknie pojawia się jednak ale...
Mi nie potrzeba no limit tylko niższej opłaty. W ofertach bez limitu nie płacę 79zł tylko 98zł (z pakietem internetowym). Zamiast zejść z kosztów zwiększam je, a to co mam jest aż ponadto :)

Czego oczekuję:
1. Oferty bez telefonu( długość umowy nie gra roli, przy dobrych warunkach takich jak powyżej i 20 mcy nie było problemem). Mam Samsunga Galaxy S2
2. Abonamentu(mixa) niższego niż 79 zł ( zdecydowanie mix, pakiet kwotowy daje mi możliwość wytracenia środków np na smsy charytatywne, lepsze to niż minuty które przepadają na korzyść operatora).
3. Wybrany Numer Orange (najlepiej wszyscy w Orange) bezpłatny
4.Pakiet danych 1,5 GB ( moge zejść do 1, ale niechętnie)
5. Najlepiej oparte na Pelikanie, bo pakiet smsów rozwiązuje sporo :)
6. Bonusy mają być na cały okres trwania umowy, nie chcę po 3,6,12 miesiacach za daną usługę dopłacać.

Dzwoniło do mnie w sumie 4-5 konsultantów i każdy po mojej propozycji mówił: mam drugi poziom negocjacji więc szkoda naszego wspólnego czasu.
Jedna Pani z Centrali ładnie obiecywała, że zanotowała sobie wszystkie moje potrzeby i maksymalnie po 2 dniach zadzwoni z propozycją przedłużenia ponieważ musi to poukładać, żeby nie było chaotycznie.

Oczywiście telefonu się już nie doczekałem....Mijają prawie 3 tygodnie, więc pewnie się od tej pani nie doczekam. Zresztą takie traktowanie jest niepoważne dla klienta.

Może ktoś coś podpowie?
idz do salonu i powiedz ze kolezanka byla w salonie dostała 30%rabatu na abonament i ze zadzwoniła pod jakis dziwny numer zeby zalatwic rabat kolezance.Ty tez chcesz taki albo rezygnujesz.Co do oferty no Limit wez tą za 39.90.Sam wspomniales ze nie wygadujesz 300 minut wiec po co Ci no limit?Bierzesz 39.90+rozmowy bez ograniczen w Orange i licytujesz tylko pakiet internetowy.

pozdro

#556451  autor: Realista
 25 maja 2012, 10:35
Staruch nie chce się czepiać ale źle mówisz . Licytować to można na allegro a tu pakietu za darmo nie dostanie . Nie mieszaj . Ja pracujemy tym dziale i wiem to co można . Trochę źle mówisz

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)

#556490  autor: kowcio
 25 maja 2012, 16:11
Kończy mi się umowa na Orange Freedom 23-09-2012. Kiedy będę mógł ją przedłużyć przez stronę www?
I jak wygląda przedłużanie Freedoma po tym ich skonsolidowaniu się z TP? Ja teraz płacę 75 zł za 6 Mbps i chciałbym zostać przy tej prędkości, ale płacić 54 zł wg obecnego cennika. Neostrada kosztuje o 5 zł więcej :roll: a tu jeszcze złotówki dostaję na komórkę.
I jakoś w wakacje skończy mi się zawieszenie telefonu TP - miałem plan Socjalny za 20 parę zł (teraz już go nie ma i będą kazali płacić coś ponad 30 zł). W jaki sposób mogę dalej zawiesić ten telefon żeby płacić miesięcznie 21,53 zł albo też zredukować kwotę utrzymania łącza do minimalnej - bo mi ten telefon nie jest potrzebny, nawet nie mam aparatu telefonicznego..

#556530  autor: kitas5
 25 maja 2012, 21:24
Realista skoro pracujesz w tym dziale to dlaczego nie chcesz nic powiedzieć poza "nie da się". 20 mcy temu też się nie dało, a jakoś taki pakiet dostałem i warunki całkiem niezłe.
No limit 39,90 ma inną wadę - brak smsów :)

#556571  autor: Realista
 26 maja 2012, 10:03
kitas5 Napisałem że się nie da bo taka jest prawda. Kolejna rzecz porównujesz ofertę sprzed x czasu do tego co masz dziś w propozycji :D
Fajnie tu już nic nie mówię skoro tak.
20 miesięcy temu można było wiele, teraz zresztą też ale i tak są ograniczenia jak wszędzie.
Nie mam zamiaru pisać co i jak zrobić, żeby dostać określone rzeczy czy usługi, to tosamo jakbym tłumaczył jak obejść system i wyłudzić coś.
Może najlepiej poradnik napiszmy razem jak wyrolować Orange ???
To mój pracodawca więc będę bronił pracy a nie sieci - nie linczujcie mnie za to .
Inaczej - pracujesz w banku na przykład i tłumaczysz ludziom jak wyłudzić kredyt - chyba nie. Mnie obowiązuje tajemnica handlowa i tyle.
Przykro mi że ludzie tak do tego podchodzą.

#556630  autor: Hubs
 26 maja 2012, 16:09
Realista, co do wyłudzenia to zdecydowanie przesadzasz - z taką sytuacją mielibyśmy do czynienia gdybyś podpowiadał jak podpisać umowę na podstawie fałszywych dokumentów.
Mnie osobiście denerwuje, że coś piszesz sugerując że są jakieś możliwości a z drugiej strony tworzysz aurę tajemniczości, że to tylko dla wybranych i szerokiej rzeszy czytelników nie pomożesz (masz nas za jeleni?).
W tej sytuacji wolałbym, żebyś nic o tych możliwościach nie pisał i tyle (rozumiem, i myślę, że zrozumie to każdy, że obowiązuje Cię tajemnica handlowa).

pzdr

#556676  autor: Realista
 26 maja 2012, 21:37
Hubs na litość poczytaj wcześniejsze posty innych ludzi, piszą o procedurze w 4 postach które sam znalazłem mam podać stronę jeszcze ???
Kolejne posty to opisy ofert mam to na tacy położyć i podać ???
Opisali rabaty na telefon, ceny abo, minuty i całą resztę ...
Sory ale ja wymiękam :smt011

#556713  autor: Hubs
 27 maja 2012, 01:47
Realista, nie wymiękaj, tylko czytaj ze ZROZUMIENIEM, kierując się zasadami logicznego rozumowania.
1. Mój post nie odnosi się do wątku (więc nie każ mi czytać innych postów) tylko do Twojej wypowiedzi. Faktem jest, że w wątku można znaleźć przydatne info, ja jednakże odniosłem się do konkretnego, Twojego postu, w którym bajdurzyłeś coś o "wyłudzeniu".
2. Podtrzymuję swoje zdanie odnośnie przydatności (nieprzydatności) Twoich wpisów. Z jednej strony mrugasz okiem i dajesz do zrozumienia, że wiele można wynegocjować, ale z drugiej strony nie podajesz żadnego info powołując się na tajemnicę firmy. Jak najbardziej rozumiem obowiązującą Cię tajemnicę handlową, ale w takim razie daruj sobie wpisy, z których nic nie wynika. Jeżeli masz wielką potrzebę wypowiadania się w temacie warunków przedłużenia umowy, proponuję jakieś forum tylko dla praconików ORANGE - i będziesz mógł sobie popisać i tajemnicy nie złamiesz......

pzdr

#556725  autor: staruch
 27 maja 2012, 08:12
Staruch nie chce się czepiać ale źle mówisz . Licytować to można na allegro a tu pakietu za darmo nie dostanie . Nie mieszaj . Ja pracujemy tym dziale i wiem to co można . Trochę źle mówisz
w sumie z pakietem mozesz miec racje.Ale zawsze moze sie starac o pantere225 z 4 poziomu;)

[ Dodano: 2012-05-27, 08:15 ]
kowcio pisze:Kończy mi się umowa na Orange Freedom 23-09-2012. Kiedy będę mógł ją przedłużyć przez stronę www?
I jak wygląda przedłużanie Freedoma po tym ich skonsolidowaniu się z TP? Ja teraz płacę 75 zł za 6 Mbps i chciałbym zostać przy tej prędkości, ale płacić 54 zł wg obecnego cennika. Neostrada kosztuje o 5 zł więcej :roll: a tu jeszcze złotówki dostaję na komórkę.
I jakoś w wakacje skończy mi się zawieszenie telefonu TP - miałem plan Socjalny za 20 parę zł (teraz już go nie ma i będą kazali płacić coś ponad 30 zł). W jaki sposób mogę dalej zawiesić ten telefon żeby płacić miesięcznie 21,53 zł albo też zredukować kwotę utrzymania łącza do minimalnej - bo mi ten telefon nie jest potrzebny, nawet nie mam aparatu telefonicznego..
tylko zmiana operatora.Sprzedaz FREEdoma i WLR-stacjonarnego Orange zostala wstrzymana i raczej nie wroci po polaczeniu z TP.JEsli nie mozesz zmienic operatora to przedluzaj freedoma do usranej smierci bo przy neostradzie nie bedzie juz tak tanio.

pozdro

#556880  autor: chiniol
 27 maja 2012, 16:36
Witam wszystkich

16 września br kończy mi się umowa orange dla firm (optymalny z internetem 450)
średnie rachunki z ostatniego roku to ok. 160zł brutto.

w systemie przedłużenie przez net od 29 maja.

na co mogę liczyć jeśli chodzi o iphona 4s 16gb?
czy to są dokładnie takie same ceny dla przedłużających umowę jak dla nowych?

nie ukrywam że chcę mieć maksymalny abo 110zł netto

pozdrawiam

pozdrawiam

chiniol

#557253  autor: staruch
 29 maja 2012, 09:38
chiniol pisze:Witam wszystkich

pozdrawiam
Nawet jesli uzyskasz ładny rabat na telefon to szykuj sie na dopłate do telefonu rzędem 700-1100 zł(mniej wiecej z tego co pamiętam).O jego cene warto walczyc dopiero przy korzystnym 900(ok 137brutto).CENY IPHONOW SA ZABOJCZE

pozdro
 #557291  autor: kaleqwerty
 29 maja 2012, 12:36
witam
aktualnie mam delfina 59 zet 10 lat w sieci...
czy zmieniajac taryfe na "rozmowy bez limitu"
mozna dostac cos wiecej niz na stronie orange?
czy opcje za 39.90 mozna polaczyc z intenetem 2gb z wyzszego pakietu?

ewntualnie przy umowie bez telefonu na 12 miesiecy
przy panterze 225 da sie uzyskac wiecej intenetu?
czy jedyna kozysc jak mozna miec to ow 40% wiecej za staz?
czy da sie uzyskac np rabat na abonament?
co mozna wiecej ugrac niz na stronie czy od konsultanta ktory proponuje to co www?
dzieki za pomoc

edit: jedyne co udalo mi sie otrzymac w dziale propozycja ponadto co na stronie to 500 mega internetu z rabatem 75%... slabo

#557305  autor: staruch
 29 maja 2012, 13:22
kaleqwerty pisze:aktualnie mam delfina 59 zet 10 lat w sieci...
czy zmieniajac taryfe na "rozmowy bez limitu"
mozna dostac cos wiecej niz na stronie orange?
czy opcje za 39.90 mozna polaczyc z intenetem 2gb z wyzszego pakietu?
nie pójdzie...
kaleqwerty pisze:ewntualnie przy umowie bez telefonu na 12 miesiecy
przy panterze 225 da sie uzyskac wiecej intenetu?
czy jedyna kozysc jak mozna miec to ow 40% wiecej za staz?
czy da sie uzyskac np rabat na abonament?
co mozna wiecej ugrac niz na stronie czy od konsultanta ktory proponuje to co www?
słabo...pójdz do salonu bo tak naprawde od sprzedawcy zalezy czy da Ci oferte z 4 poziomu.Sposob jest prosty.Powiedz ze chcesz oferte z rabatem 30% na abonament bo Twoj kolega dostał.W przeciwnym razie odejdziesz do Play.Gwarantuje ze odwiedzisz nie wiecej niz 3 salony i ktos Ci da te oferte.

pozdro

#557309  autor: chiniol
 29 maja 2012, 13:43
staruch pisze:
chiniol pisze:Witam wszystkich

pozdrawiam
Nawet jesli uzyskasz ładny rabat na telefon to szykuj sie na dopłate do telefonu rzędem 700-1100 zł(mniej wiecej z tego co pamiętam).O jego cene warto walczyc dopiero przy korzystnym 900(ok 137brutto).CENY IPHONOW SA ZABOJCZE
Przekrzałem oferty i przy 110zł netto telefon jest za 799 netto.
To jakieś kpiny. Tmobile ma za 588 netto ten telefon w abo za 99zl.
Czy jest szansa np na obnizke abonamentu na cały okres 24mies. gdybym wziął abo 180 netto?
Albo jaka jest szansa że oferta w salonie będzie bardziej korzystna?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc!

pozdrawiam

chiniol

#557316  autor: kaleqwerty
 29 maja 2012, 14:15
staruch pisze: słabo...pójdz do salonu bo tak naprawde od sprzedawcy zalezy czy da Ci oferte z 4 poziomu.Sposob jest prosty.Powiedz ze chcesz oferte z rabatem 30% na abonament bo Twoj kolega dostał.W przeciwnym razie odejdziesz do Play.Gwarantuje ze odwiedzisz nie wiecej niz 3 salony i ktos Ci da te oferte.
dzieki
pytanko tylko czy ten rabat 30% mozna ugrac przy 12 miesiacach bez tel?

#557348  autor: cesarz
 29 maja 2012, 16:55
Oczywiście ,że można dostać 30% zniżki przy umowie na 12 miesięcy :-D

CNN
  • Strona 191 z 208
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 208