• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 188 z 350
  • 1
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 350

#649590  autor: lucjan
 24 lip 2013, 12:11
margeo pisze:@Lucjan
Używam trekbuddy na starej 6220classic :) Na N97mini nie instalowałem, ale może warto to w końcu zrobić. Z jakiej aplikacji korzystasz?
Zaczynałem od Siemensa SX1 i SmartComGPS ;-)
A teraz - Androzic; pełno tego softu w Google Play można znaleźć.
margeo pisze: Wg zapewnień konsultantów po upływie umowy (za miesiąc) nic w obecnie posiadanej taryfie nie powinno się zmienić - nadal będę miał 100min (sms/mms/MB) + nielimitowane sms do T-m + 500 sms / mms do wszystkich z opcją przechodzenia niewykorzystanych minut o miesiąc...
Jak w taryfie minuty przechodzą na następny miesiąc, to nie ma co się zastanawiać. Lepiej już było i raczej nie będzie. Papierowa faktura też już ekstra płatna jest...

pzdrwm
luc

'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

#649617  autor: przemek289
 24 lip 2013, 14:11
Co micro Sim można dostać chyba adapter i korzystać jak z normalnej karty SIM, tak koleżanka zrobiła jak oddała fon do serwisu.

#649640  autor: Witek1980
 24 lip 2013, 15:27
Witam,
za kilka m-cy minie 2 lata od podpisania kolejnej umowy więc od jakiegoś czasu czytam namiętnie wątek 8)
Umowa kończy mi się w październiku i mam wielką nadzieję że w końcu spadnie cena Z-tki. Jeśli jednak tak by się nie stało to czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega "Oferta z tel. na raty" :?:
Czy biorąc Z-tkę w R110 (w cenniku 1599 zł - umowa na 24 m-ce) płacę 109,90 zł/m-c abo i muszę również zapłacić kurierowi 1599 zł za tel. (wersja bez żadnych zniżek) :?: (o co chodzi w takim razie z tymi "ratami" na fakturze, po co są rozbijane )?

Wczoraj franczyza proponowała mi Z-tkę za ok.400 zł, abo 99zł/m-c, 400 minut do wszystkich i 500 MB do wykorzystania :!: . Czym się kierowali, co to za oferta :?:
Proszę o małe wyjaśnienie i z góry dziękuję :wink:

#649651  autor: ukefake
 24 lip 2013, 15:52
margeo, mam taką samą taryfę jak ty. cyrograf skończył mi się w lutym i umowa przeszła na czas nieokreślony. warunki (wymienność na min/sms/mms/MB) pozostała bez zmian. niestety, dla osób które chcą taniego abonamentu głównie do netu tmobile nie ma za wiele do zaproponowania. pamiętam, że w zimie można było wziąć abo sim-only za 17pln tylko że BEZ wymienności na MB - zresztą w nowych taryfach nigdzie już tego nie uświadczysz. jak zaglądałem na stronę opa i do tego wątku to widziałem, że w ofertach sim-only net dodatkowo płatny w formie stopniowej z lejkiem; czyżby coś się ruszyło?

jeśli nie masz parcia na nowy sprzęt to zaczekaj parę miesięcy do okresu świątecznego - może wtedy telefony które by cię interesowały będą tańsze.

#649652  autor: lucjan
 24 lip 2013, 15:58
Witek1980 pisze:Witam,
za kilka m-cy minie 2 lata od podpisania kolejnej umowy więc od jakiegoś czasu czytam namiętnie wątek 8)
Umowa kończy mi się w październiku i mam wielką nadzieję że w końcu spadnie cena Z-tki. Jeśli jednak tak by się nie stało to czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega "Oferta z tel. na raty" :?:
Czy biorąc Z-tkę w R110 (w cenniku 1599 zł - umowa na 24 m-ce) płacę 109,90 zł/m-c abo i muszę również zapłacić kurierowi 1599 zł za tel. (wersja bez żadnych zniżek) :?: (o co chodzi w takim razie z tymi "ratami" na fakturze, po co są rozbijane )?
Raty to księgowa kombinacja T-mobile. Tu było to poruszane:

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=586573

pzdrwm
luc

'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

#649661  autor: i.slepy
 24 lip 2013, 16:28
pare dni temu przedluzylem umowe, niestety konsultantka SUK nie wspomniala ze to bedzie oferta na raty, wiec jak przegladalem dokumenty, to sie troche wkurzylem, bo juz myslalem ze trzeba bedzie robic awanture, ze musze dodatkowo doplacac 45 PLN miesiecznie za telefon, ktory mial byc za 4 grosze. Ale pozniej przeczytalem cennik tej oferty wyslany mi mailem i sie uspokoilem.

tu jest komplet dokumentow, ktore sie od nich dostaje (na zyczenie na maila zamiast makulatury od kuriera)

Komplet dokumentow

#649687  autor: Witek1980
 24 lip 2013, 17:21
Dzięki chłopaki za szybkie odpowiedzi. Czyli nijak nie da rady dostać Z-tki w sensownych pieniądzach.
Zastanawiam się tylko w jaki sposób facet z franczyzy proponował mi go za cenę poniżej 400 zł płacąc 99,9 zł miesięcznie mając przy tym tylko 400 min do wszystkich i 500 MB :roll:

#649704  autor: wlacha
 24 lip 2013, 17:55
Jestem w trakcie przedłużenia umowy:

R40 można mieć za 39,90 zł tylko jedni dostają 250 min lub 300 min ?? Reszta taka sama 500 mb...darmowe do t-mobile i ja chce tel za 1 zł Sony J lub Ace 2

R60 ile można zyskać przy 64,90 zł - mozna mieć to za 49,90 1 gb, nielimitowane t-mobile ?? Lg L9 jest za 99 zł da radę za 1 zł ??

R80 można mieć za 64.90, nielimitowane TM 0zł 800min 2GB

Pzdr

#649715  autor: margeo
 24 lip 2013, 18:33
wlacha pisze:Jestem w trakcie przedłużenia umowy:

R40 można mieć za 39,90 zł tylko jedni dostają 250 min lub 300 min ?? Reszta taka sama 500 mb...darmowe do t-mobile i ja chce tel za 1 zł Sony J lub Ace 2

R60 ile można zyskać przy 64,90 zł - mozna mieć to za 49,90 1 gb, nielimitowane t-mobile ?? Lg L9 jest za 99 zł da radę za 1 zł ??

R80 można mieć za 64.90, nielimitowane TM 0zł 800min 2GB

Pzdr
Zadzwonił konsultant - z 4h opóźnieniem w stosunku do umawianej godziny...
Po głębszej analizie, uwzględnieniu tego, że korzystam z 2 numerów prywatnych i tel służbowego, gdzie tel będzie wymieniany w listopadzie (może własnie na Ace 2?) - odpuściłem sobie aneks... Co bym zyskał? Za dopłatą 20zł/mc/2 lata (z obecnego abo 25zł na 45 zł -> R40 + 5zł za pakiet sms, bo bez tego bezsensu 1min = 1sms) miałbym dodatkowe 200min do wszystkich sieci. A przecież jeśli potrzebuję więcej minut, to w danym miesiącu mogę doładować Fresha (nie mówiąc o ich pakietach, bonusach itp). Więc tak na prawdę miałbym Ace 2 za 1zł, ale przez 2 lata musiałbym zapłacić o 480 więcej stałego abonamentu niż obecnie (24*20zł). Nie ma sensu :) Poza tym nie mam pewności, że później nie byłoby jeszcze gorzej...

@wlacha, jeśli czytałeś moj post z wczoraj, to możesz twardo stać przy warunkach:
R40 za 39,90 = 300min, 500mb, nolimit do T-m i Ace 2 za 1zł. Mi takie warunki zaproponowali po 2min rozmowy. Mam co prawda abonament u nich od 14 lat, kiedyś rachunki po 300zł, ale ostatnie 2 lata miałem abo 25zł, więc nie szalałem. No chyba, że patrzyli też na to, że mam 2 blueconnecty, przy czym na jednym z nich w czerwcu zakończyłem spłacać abo z laptopem, więc w sumie miesięcznych kosztów miałem ok. 140zł

Próbuj :)

POZDRAWIAM!

#649755  autor: andi4444
 24 lip 2013, 20:14
Mam pytanie: od 5 sierpnia pozostaje mi 6 miesięcy do końca umowy, czyli mogę przedłużyć umowę, a zatem może być nastepująca sytuacja, zadzwonię do SUK i chcę sobie spróbować wynegocjować następujące warunki, R170 (w cenie 129,90 zł w tym nielimitowane + 5 GB + 0 zł za stacjonarne) w cenniku promocyjnym ta taryfa kosztuje 139,90 zł + 1,99 zł za stacjonarne. Jako telefon chcę Iphona 5 16GB w cenniku w opcji 36 miesięcy cena 529 zł czytam, że mogę wyciągnąć -400 zł czyli zapłaciłbym 129 zł. I teraz najważniejsze pytanie od kiedy ponoszę opłaty za nową taryfę dopiero od lutego 2014, kiedy to mam rocznicę umowy i od lutego liczy się 36 miesięcy? czy tak naprawdę kwotę 129,90 zł płacę 36mies+6mies (za wcześniejsze aneksowanie?) i jeszcze jedno czy ta taryfa R170 na 36 miesięcy to opcja telefonu na raty? czyli 15 miesięcy płacę dwie opłaty czyli np 120 zł za telefon + 9,90 za taryfę a po 15 miesiącu jedną opłatę 129,90 zł? tylko za taryfę?

#649761  autor: drzewko82
 24 lip 2013, 20:38
w opcji przeniesienia numeru z innej sieci znalazłem opcje 20zł bez telefonu na 3 miesiące. Pytanie mam - czy po tych 3 miesiącach będzie można liczyć na lepszą ofertę od t-mobile?

#649781  autor: kokos-
 24 lip 2013, 22:23
andi4444 pisze:Mam pytanie: od 5 sierpnia pozostaje mi 6 miesięcy do końca umowy, czyli mogę przedłużyć umowę, a zatem może być nastepująca sytuacja, zadzwonię do SUK i chcę sobie spróbować wynegocjować następujące warunki, R170 (w cenie 129,90 zł w tym nielimitowane + 5 GB + 0 zł za stacjonarne) w cenniku promocyjnym ta taryfa kosztuje 139,90 zł + 1,99 zł za stacjonarne. Jako telefon chcę Iphona 5 16GB w cenniku w opcji 36 miesięcy cena 529 zł czytam, że mogę wyciągnąć -400 zł czyli zapłaciłbym 129 zł. I teraz najważniejsze pytanie od kiedy ponoszę opłaty za nową taryfę dopiero od lutego 2014, kiedy to mam rocznicę umowy i od lutego liczy się 36 miesięcy? czy tak naprawdę kwotę 129,90 zł płacę 36mies+6mies (za wcześniejsze aneksowanie?) i jeszcze jedno czy ta taryfa R170 na 36 miesięcy to opcja telefonu na raty? czyli 15 miesięcy płacę dwie opłaty czyli np 120 zł za telefon + 9,90 za taryfę a po 15 miesiącu jedną opłatę 129,90 zł? tylko za taryfę?
Nowe warunki wchodzą z chwilą podpisania aneksu, jeśli podpisujesz 6 miechów wcześniej to umowa na 36 + 6 miesiecy, czyli przez 42 miesiecy placisz 129 zł, (jak Ci do tej kwoty obniżą abonament).

Co Wy z tymi ratami?
Opłata jest jedna tylko t-m sobie to rozbija, a po spłaceniu rat to i tak nic sie nie zmienia.

#649782  autor: keczup80
 24 lip 2013, 22:26
Umowa kończy mi się w październiku i mam wielką nadzieję że w końcu spadnie cena Z-tki.
Gdybyś pół roku (nawet w maju) przed końcem umowy zdecydował się przedłużyć to miałbyś zetkę w abo za 99,9 (r140) za 199zł (po rabacie 400zl SUK). Dobrze się sprzedawał to podnieśli cenę o ponad 100%, żeby ludzie go chyba nie brali.

#649832  autor: Witek1980
 25 lip 2013, 07:14
keczup80 pisze:
Umowa kończy mi się w październiku i mam wielką nadzieję że w końcu spadnie cena Z-tki.
Gdybyś pół roku (nawet w maju) przed końcem umowy zdecydował się przedłużyć to miałbyś zetkę w abo za 99,9 (r140) za 199zł (po rabacie 400zl SUK). Dobrze się sprzedawał to podnieśli cenę o ponad 100%, żeby ludzie go chyba nie brali.
wiem keczup80 wiem, czytałem już to forum bardzoo uważnie :lol: ale pewnie, podobnie jak i Ty, liczyłem na tendencje spadkową lub że chociaż zostanie na tym samym poziomie a tu dooopa :evil:
Jeśli rabat -30 % w Orange utrzyma się jeszcze parę miesięcy a Z-tka w TM pozostanie na tym poziomie cenowym to chyba przeniosę się do Orange.
...pozostało mi obserwowanie cenników T-Mobile...

#649847  autor: keczup80
 25 lip 2013, 09:03
Witek1980 pisze:Jeśli rabat -30 % w Orange utrzyma się jeszcze parę miesięcy a Z-tka w TM pozostanie na tym poziomie cenowym to chyba przeniosę się do Orange.
...pozostało mi obserwowanie cenników T-Mobile...
Orange co jakiś często robi -30% na abo, więc możesz spać spokojnie.
Oni chyba w przeciwieństwie do t-mobile nie chcą tracić tysięcy klientów.
Ja czekałem na obniżki cen telefonów i się nie doczekałem. Podobnie rozmowa z SUK nie przyniosła rezultatu, wiec wczoraj złożyłem wypowiedzenie (byłem w sieci od prawie początku Ery).

#649851  autor: Witek1980
 25 lip 2013, 09:15
keczup80 pisze:... wiec wczoraj złożyłem wypowiedzenie (byłem w sieci od prawie początku Ery).
jestem bardzooo ciekaw jak się do Twojego wypowiedzenia odniosą :roll:
Chociaż, czytając wątek, nie wierzę aby zaskoczyli Cię pozytywnie czymś nadzwyczajnym.
Mi pozostaje iść w Twoje ślady, chociażby dlatego że żona jest w Orange i zawsze parę minut się zaoszczędzi :wink:

#649858  autor: keczup80
 25 lip 2013, 09:40
Witek1980 pisze:Jestem bardzooo ciekaw jak się do Twojego wypowiedzenia odniosą :roll:
Za czasów Ery może by się i przejęli, a teraz to się nawet nie zdziwię jeżeli nikt nie zadzwoni.

#649860  autor: Euronymous
 25 lip 2013, 09:50
Orange na fb pisze, że niedługo startują z ofertą dla przenoszących nr, więc może będzie szansa na -30% i zachowanie starego numeru.

Również złożyłem wypowiedzenie umowy w T-M, ale dotyczące tel. stacjonarnego i internetu. Na wypowiedzeniu była notka, iż "w ciągu 24h od momentu Państwa wizyty nastąpi kontakt telefoniczny ze strony Konsultanta Sekcji Utrzymania Klienta celem odpowiedzi na Państwa pytania i ustalenia dalszych kroków". Na internet stacjonarny i tel. dawali mi taką lichą ofertę, że po związaniu się z T-M umową na 24 mieś płaciłbym tyle samo, ile teraz - kiedy umowę mam na czas nieokreślony. Przy tel stacjonarnym i internecie nie mają pola do popisu, gdyż łącza są przez nich dzierżawione, więc nie sądzę, że dadzą mi dużo lepszą ofertę. Ale już inaczej może być przy wypowiedzeniu umowy tel. komórkowego, gdzie wszystko zależy od nich. W dawnej c+ najlepsze oferty dostawałem zawsze po wypowiedzeniu umowy. Jakoś nie kojarzę, żeby ktoś tutaj pisał, iż złożył wypowiedzenie.

#649871  autor: Witek1980
 25 lip 2013, 10:17
Dzwoniąc kilkakrotnie do BOKu odniosłem wrażenie że wiele się popsuło.
Nawet ostatnio, kontaktując się w sprawie przedłużenia umowy, Pani od razu powiedziała że sporo się pozmieniało, że nie ma już takich zniżek jak były kiedyś, że teraz to tylko dają albo na słuchawkę albo na abo i generalnie zaproponowała mi max 150 zł zniżki na tel. w R80 bo "więcej się nie da" :shock: ( na stronie int. TM w wyprzedaży dają sporo więcej niż ona ściemniała)
Z tego wszystkiego już straciłem ochotę na rozmowę z SUK :evil:
Poczekam jeszcze 2 miechy i zobaczę, jak będzie tak nadal to po 10-ciu latach również składam wypowiedzenie :(

#649914  autor: tomemek
 25 lip 2013, 12:33
Witam!
Czytam wątek od dłuższego czasu, dzisiaj postanowiłem opowiedzieć Wam co mnie spotkało.
Umowa kończyła się 09.07.2013. Najpierw parę telefonów od TM z beznadziejnymi ofertami, potem rozmowa z konsultantem 25.06.2013 z SUK i stanęło na: R60 za 54,90, 600 min, 0 zł do TM, 1 Gb internet i HTC One SV za 229 czyli -200 na słuchawkę. Konsultant cos tam wspomniał, że telefonu W TYM MOMENCIE nie ma, ale jak tylko dojdą to do mnie przyjdzie. Po upewnieniu się, że dojdzie przed końcem bieżącej umowy byłem spokojny. 15.07.2013 czyli prawie tydzień po terminie ważności umowy nie wytrzymałem i zadzwoniłem do TM po czym dostałem info, że telefon który zamówiłem nie jest dostępny i go już nie będzie i czemu zawracam w ogóle głowę. Mocno zirytowany tym faktem próbowałem się dowiedzieć, dlaczego nie zostałem poinformowany, że ten telefon jest na wyprzedaży, ale pani konsultantka powiedziała tylko, iż kolega w momencie mojej rozmowy miał taka informację. Po przeanalizowaniu sytuacji wybrałem dwa następne modele LG L9 i Sony Xperia P i dodzwoniłem się do SUK. Tam znowu pani wielce zdziwiona, że zaoferowani mi telefon który jest niedostępny oznajmiła mi, że następnych 2 modeli wybranych przeze mnie nie ma i NIE BĘDZIE. Zapytałem wprost, po co w cenniku z dnia 15.07.2013 czyli z tego samego dnia w którym dzwonię są tam telefony niedostępne i że jest to ewidentne nabijanie ludzi w butelkę. Pomimo tego że pani była "do rany przyłóż" nie potrafiła mi na to pytanie odpowiedzieć, więc podziękowałem za rozmowę i powiedziałem żeby zadzwoniła jutro to może wybiorę jakiś telefon z tego co mają. Po południu wybrałem się do sklepu firmowego i po godzinie czekania (!!!!) obsłużył mnie konsultant w taki sposób, że po 4 minutach wyszedłem. W wielkim skrócie powiedział, że jak sobie wybrałem taki telefon to on mi innego nie będzie wciskał i po co szukać w innych punktach tego telefonu, bo to strata czasu. Na temat przedłużenia umowy i warunków nie było mowy, bo "skoro rozmawiał pan z SUK to wie pan wszystko".
Opisałem całą sytuację z datami, nazwiskami osób z którymi rozmawiałem i wysłałem 16.07.2013 wypowiedzenie umowy. Zaraz jak to zrobiłem zadzwoniła pani z SUK z którą umówiłem się na rozmowę w dniu poprzednim, powiedziałem jej co się stało w salonie i że wysłałem wypowiedzenie umowy, bardzo mnie przepraszała i powiedziała że to jest niedopuszczalne zachowanie konsultanta, bla bla bla. Znalazła w systemie moje pismo wysłane dosłownie 30 min wcześniej i powiedziałem jej żeby zaznajomiła się ze sprawą i zadzwoniła z ofertą. Od tego czasu minęło już 9 dni i cisza.
Wnioski:
1. Gdyby był telefon, byłbym naprawdę zadowolony z oferty.
2. Jestem klientem TM od 2001 roku i dla nich nic to nie znaczy.
3. Robią z klientów ludzi ograniczonych intelektualnie, w cenniku umieszczają telefony które są niedostępne, a ceny innych telefonów są o 100% wyższe niż u innych operatorów w podobnych taryfach. Oczywiście napisałem to w piśmie do nich i "zatkało kakao".
4. Nie potrafią nawet w stopniu minimalistycznym zadbać o klienta i nie chce im się o niego walczyć.
5. Jeżeli do tej pory nie oddzwonili, to ja nie mam więcej pytań odnośnie skuteczności sekcji utrzymania klienta.

Teraz na spokojnie rozglądam się za innym operatorem, bo już straciłem nadzieję na załatwienie sprawy z TM.
  • Strona 188 z 350
  • 1
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 350
  • 1
  • 186
  • 187
  • 188