To i ja mam nowość z powiatu lubaczowskiego

Mimo protestu przeciwko budowie stacji Playa koło pałacu, gdzie wspomniałem w tym temacie
viewtopic.php?f=24&t=68769&p=1143377&hi ... c#p1143377, stacja
LBC7108 w Narolu już działa. Jest pomiar
PEM, na stacji po 3 anteny na sektor, łącznie są 3 sektory, dosył światłowód (radiolinii nie widać), na razie na małych mocach. Jest 3CA LTE2100+LTE1800+LTE800, E-GSM i UMTS900. Po podniesieniu mocy, stacja doświetli centrum Narola i okoliczne wsie, pewnie też odciąży stację w pobliskiej Jędrzejówce oddaloną o ~1.8km od centrum miasta. Plus i N! też mają swoje stacje w Jędrzejówce, postawione obok siebie

.
Poniżej galeria zdjęć (a w zasadzie jedno zdjęcie stacji, przykładowo przy MORze Green Velo stacja jest niewidoczna, zasłania ją drzewa):

Zrzut z NetMonstera, mam wrażenie, że takie N! czy Plus chowa się z zasięgiem, stacja N! oddalona o ~2.7km od ronda, zobaczymy co będzie po podbiciu mocy

:

Speedtest wykonany ~600m od stacji, na rondzie przy DW865, agregacja LTE2100+1800:

Jeszcze jako ciekawostka, na barierce przy rondzie wisi ten przepiękny plakat protestujący przeciwko budowie stacji. Taki plakat też wisi przy bramie wejściowej do pobliskiego Pałacu Łosiów:
DEVI_UI pisze: ↑27 maja 2023, 20:06
Świetna pogoda dziś - 50km rowerem
Widać że amator, dzisiaj zrobiłem ponad 70km. Tyle że w jedną stronę było gorzej przez potężne błoto, droga powrotna już lepiej. To tak trochę off-top

.