• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 172 z 241
  • 1
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 241

#550226  autor: KC-KARLOS
 25 kwie 2012, 19:25
toman3, widzę, że nie jesteś na czasie... Wejdź na tą stronkę: http://www.play.pl/pl/promocja/play-kar ... index.html

Dodatkowo od 1 do 3 maja tego roku SMSy będą wolne od opłat - do wszystkich sieci, bez żadnych czynności i opłat! Info: http://www.play.pl/pl/promocja/play-kar ... index.html

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#550228  autor: Sig
 25 kwie 2012, 19:36
Jest o 4 zł droższy (10 zł) pakiet SMS do wszystkich sieci bez limitu na 30 dni. Moim zdaniem wypada gorzej, ale każdy ma swoja opinię.
http://www.play.pl/pl/promocja/play-kar ... index.html

Za 5 zł mozna wykupić tę usługę na 7 dni.

Edit: Po raz kolejny fail z otwieraniem wielu zakładek i odpowiadaniem na już odpowiedziane pytanie :-)...

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#550233  autor: KC-KARLOS
 25 kwie 2012, 19:53
Sig, niby jest "droższy", ale w abonamentach Play, poza promocją, też ten sam pakiet no-limit SMS kosztuje 10 zł na cały okres rozliczeniowy (tyle samo). I nikt nie marudzi xD
Kto chce i potrzebuje - wykupi, jak nie - to bez łachy. Są inne pakiety, obniżające koszty.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#550240  autor: stook
 25 kwie 2012, 20:11
Karlos20 pisze:Sig, niby jest "droższy", ale w abonamentach Play, poza promocją, też ten sam pakiet no-limit SMS kosztuje 10 zł na cały okres rozliczeniowy (tyle samo). I nikt nie marudzi xD
Kto chce i potrzebuje - wykupi, jak nie - to bez łachy. Są inne pakiety, obniżające koszty.
Ale są promocje, teraz w promocjach pakiet jest na pewien okres za darmo (3miesiące), a potem można go abonować w promocji 7PLN - 10PLN nie korzystając z tej promocji.

#550243  autor: KC-KARLOS
 25 kwie 2012, 20:15
stook, nie czytałeś mojej wypowiedzi: cena pakietu jest POZA PROMOCJAMI - nie ująłem w niej opcji dla podpisujących nową umowę lub jej przedłużenie (RePlay).

#550244  autor: stook
 25 kwie 2012, 20:19
Karlos20 pisze:stook, nie czytałeś mojej wypowiedzi: cena pakietu jest POZA PROMOCJAMI - nie ująłem w niej opcji dla podpisujących nową umowę lub jej przedłużenie (RePlay).
Pisząc post'a nie czyniłem zarzutu :) Gwoli uzupełnienia tylko... także spoko cool down :)

#550246  autor: Ruben
 25 kwie 2012, 20:24
==== pisałem nie na temat====

moderatorów proszę o wykasowanie postów nie związanych z tematem
Karlos, sam zaczynasz dyskusje nie dotyczącą tematu [/b]
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 21:01 przez Ruben, łącznie zmieniany 2 razy.

#550253  autor: KC-KARLOS
 25 kwie 2012, 20:51
Ruben pisze:Tobie może ten pakiet pasuje ale zrozum, że innym bardziej pasował pakiet 600SMS za 6zł.
Ciekawe, ilu osobom ten pakiet pasował? I tak nie był opłacalny, jeśli ten pakiet nie był wykorzystywany w pełni, albo zużywany w całości i chcieli jeszcze więcej.
Stąd opcja nielimitowanych SMSów. Uważam, że to uczciwsze rozwiązanie dla tych, ktorzy chcą pisać SMSy. Jeśli ich ktoś mało pisze, wcale nie musi kupować i "przepłacać" o te jedyne 4 złote! Jest przecież profil AI SMS - terminowa, limitowana ilość SMSów do wszystkich + kasa na koncie na cokolwiek. Albo: pakiety Złotówek Promocyjnych.
Przeciwnicy tych opcji powinni zrozumieć, że chyba dobrze, że Play wprowadził 2 dodatkowe rozwiązania, na obniżenie kosztów SMSów, jako dodatek do ofert Fresh, Lubię To i RBM.
Ruben pisze:Jeżeli tak chcą dać możliwość taniego SMSowania, to niech zrobią w cenniku SMS za 3gr.
Może zaraz poprosisz o 1 gr za 100 kB na neta poza pakietami?? Niedoczekanie. To firma, a nie fundacja. I tak SMSy poza cennikowe aktualnie są najtańsze w sieciach infrastrukturalnych. Przy opcji "10 za 5" cena esa "spada" do 4,5 grosza. A w RBM w nowym starterze można kupić max 5 pakietów po 222 SMSy do wszystkich sieci - ZA DARMO wraz z darmowym netem w cenniku.

Koniec OT. Tu jest temat, żeby pomóc obecnym i przyszłym klientom Play. I tego się trzymajmy. :mrgreen:

#550397  autor: Ranger
 26 kwie 2012, 13:34
Ostatnio sporo się mówi i nielimitowanych sms'ach. Czy jest różnica w kwotach aktywacji/opłat pomiędzy abonamentem/mixem/kartą? Gdzieś czytałem o pakietach za 7 złotych, obowiązuje to również abonamenty? Dzięki za informację :)

Obrazek

#550399  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2012, 13:41
Ranger, 7 zł za aktywację no-limit SMS, obowiązuje wyłącznie w okresie promocyjnym, po darmowych 3 pełnych okresach rozliczeniowych od podpisania umowy.
Zniżka dotyczy nowych aktywacji lub opcji RePlay (przedłużających umowę), którzy po tych 3 miesiącach nie wyłączą usługi. W przeciwnym przypadku, dla wszystkich abonentów opłata za usługę to 10 zł / miesięcznie.

[ Dodano: 2012-04-26, 13:45 ]
W MIX Play'a nie ma pakietu no-limit SMS.
W karcie: też na 30 dni pakiet kosztuje 10 zł. Dotyczy tylko wybranych ofert na kartę w Play.

#550405  autor: Mila89
 26 kwie 2012, 13:55
divhashmorex pisze:Mila89, Pojawiła się opcja "Przejdź z karty na Abonament" w Sklepie Internetowym.
http://sklep.play.pl/ecommerce/control/ ... nId=SD_BEZ

Niestety, na razie nie uwzględnia się Super Promocji, ale (biorąc pod uwagę tempo) za jakieś 3-4 miesiące powinno być ok ;)

I tu pytanie do Play4You, czy jest nadzieja, że to poprawicie, a przy okazji dodacie taki szczegół jak Korzyści w sklepie internetowym, czyli wyświetlanie czy jakieś korzyści są, czy nie?
Dzieki... zalogowalem sie i pojawil sie taki komunikat
Przepraszamy, nie możesz zmigrować numeru - na twoim koncie jest już zlecenie zmiany konfiguracji
jakie zlecenie zmiany konfiguracji??? P4U czy moglbys mi wyjasnic oco come 'on???

Ps @divhashmorex czy link ktory mi podales dotyczy oferty all inklusive max 210 min i 1GB z umowa na czas nieokreslony???

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#550421  autor: Blank
 26 kwie 2012, 14:54
Mila89,
1. All Inclusive Max (1 GB) lub Stan Darmowy (0 MB) - wybierasz tą usługę która bardziej ci odpowiada - masz tam wariant usług - AI u góry, SD na dole.
2. Umowa na czas nieokreślony jak najbardziej
3. Niestety, tak jak pisałem, na razie nie uwzględniają Super Promocji i zamiast 210 minut jest 150 minut.
Link dałem, abyś śledził tam wydarzenia, gdyż już za jakieś 3-4 miesiące to pewnie naprawią. No chyba, że P4Y uda się coś przyspieszyć ;)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#550426  autor: Ranger
 26 kwie 2012, 15:08
Karlos20 pisze:Ranger, 7 zł za aktywację no-limit SMS, obowiązuje wyłącznie w okresie promocyjnym, po darmowych 3 pełnych okresach rozliczeniowych od podpisania umowy.
Zniżka dotyczy nowych aktywacji lub opcji RePlay (przedłużających umowę), którzy po tych 3 miesiącach nie wyłączą usługi. W przeciwnym przypadku, dla wszystkich abonentów opłata za usługę to 10 zł / miesięcznie.

[ Dodano: 2012-04-26, 13:45 ]
W MIX Play'a nie ma pakietu no-limit SMS.
W karcie: też na 30 dni pakiet kosztuje 10 zł. Dotyczy tylko wybranych ofert na kartę w Play.
A taki pakiet można aktywować w ofercie dla firm? Chyba to mi umknęło podczas zapytania :)

Obrazek

#550429  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2012, 15:15
Ranger, jeśli klient weźmie na siebie ofertę z grupą taryf LongPlay II (Stan Darmowy, All Inclusive Dla Firm, All Inclusive MAX Dla Firm) - wtedy no-limit SMS będzie dostępny.
W taryfach FORMUŁA 4.0 Dla Firm oraz dawnej FIRMA VIP (FORMUŁA 4.0 VIP Dla Firm) SMSy są nielimitowane w ramach abonamentu.

#550435  autor: Mila89
 26 kwie 2012, 15:39
divhashmorex pisze:Mila89,
1. All Inclusive Max (1 GB) lub Stan Darmowy (0 MB) - wybierasz tą usługę która bardziej ci odpowiada - masz tam wariant usług - AI u góry, SD na dole.
2. Umowa na czas nieokreślony jak najbardziej
3. Niestety, tak jak pisałem, na razie nie uwzględniają Super Promocji i zamiast 210 minut jest 150 minut.
Link dałem, abyś śledził tam wydarzenia, gdyż już za jakieś 3-4 miesiące to pewnie naprawią. No chyba, że P4Y uda się coś przyspieszyć ;)
a moglbys dac mi linka? bo ja tam widze tylko na okres 12 miesiecy(w opcji dokupuje oferte ktora powinienem wybrac przechodzac z fresh-wg p4U)
Jak zamowie przez internet to i tak bede mial 150+ 50/6 miesiecy wiec taka opcja tez by mi pasowala :)

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#550448  autor: play4you2
 26 kwie 2012, 16:07
@ weissmann napisz do mnie wiadomość na Facebook na profilu Play4U zweryfikuję i dam Ci inf. zwrotne.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#550449  autor: Blank
 26 kwie 2012, 16:08
Mila89, przecież już dawałem: http://sklep.play.pl/ecommerce/control/ ... nId=SD_BEZ
Opcja: "Przejdź z karty na abonament", a nie "Dokupuję ofertę":

Obrazek

Ja bym jednak poczekał, gdyż jeżeli jednak P4Y zgłosiłby problem po ich stronie, to szansa na szybkie załatwienie błędu wzrosłaby z 0,00001% do 1,9%

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#550601  autor: impreza
 27 kwie 2012, 02:38
Dziś w nocy (przed godziną) mój nr przeszedł do Play. Zauważyłem, że za każdym razem po włączeniu aparatu (Nokia E52) wyskakuje zapytanie - Czy pozwalasz karcie sim wysłać zapytanie do sieci? Jeśli dam nie to powiadomienie za chwilę znów wyskakuje, więc chcąc nie chcąc daję tak. Co to za zapytanie i czy da się go jakoś zlikwidować/wyłączyć? Z góry dzięki za pomoc.

#550620  autor: Edmund
 27 kwie 2012, 10:15
Karta SIM wysyła sms-a do Play z prośbą o sms-a konfiguracyjnego do internetu itp.
Teoretycznie powinno się to tylko jeden raz wysłać.
Spróbuj włożyć do telefonu jakąś inną działającą kartę Play i zobacz czy też za każdym razem będzie wysyłać SMS. Jeżeli tak - to problem jest w komórce i trzeba zmienić soft, a jeżeli tylko raz zapyta o konfigurację to idź wymienić kartę SIM za darmo do salonu Play.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#550822  autor: potargany
 28 kwie 2012, 14:01
Szybkie pytanie

Chce przedłuzyc umowe w PLAY przez eshopa

Do kwoty 99 zł normalna przesyłka , nawet bez dowodu * pokazuje go kurierowi *
Powyżej 99 zł - D.O + FAKTURA

I teraz pytanie ( mam aktualnie dowod zlamany ) Czy do przedłużenia umowy , jest wymagany równiez skan dowdu ? ( tego za 99 zł ) nie ma info w wykazie ...

pzdr

OPCJA za 99

http://www.fotoload.pl/index.php?id=145 ... 81f804d693

OPCJA powyzej 99

http://www.fotoload.pl/index.php?id=c46 ... 18b80f3664

tu wymagany dokument

Pieniądze to nie wszystko ...
  • Strona 172 z 241
  • 1
  • 170
  • 171
  • 172