Odpowiedz na maila od Ery.
Niby warunki ok, ale nie do końca mi odpowiadają.
Co można z nich jeszcze wydusić.???
Umowa kończy się dopiero 25 listopada...
rachunki średnie ok 30 zł(70% roaming, 15% era domowa i 15% kraj)
co polecacie??
a może zmienić opa???
tylko ,że nr się nie da przenieść, bo jest Era domowa do niego podpięta....
Oto co mi napisali:
Witam!
Dziękuję za nadesłaną korespondencję.
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie pragnę poinformować, że miło mi jest poinformować, iż zgodnie z Pana życzeniem została dla Pana indywidualnie przygotowana nowa, specjalna oferta.
Propozycja oprócz upustu na abonament przysługującego naszym Stałym Abonentom zawiera niestandardowy 50% upust do ceny każdego abonamentu, który będzie obowiązywał przez 12 pierwszych miesiecy trwania umowy. Takie rozwiązanie pozwoli Panu na optymalizacje kosztów utrzymania telefonu.
Postanowiłem również przychylić się do Pańskiej prośby 50 % rabatu do cen każdego aparatu z cennika dla Stałych Abonentów.
Obecnie oferowana taryfa Nowa Era nie umożliwia jednak rozliczeń w ramach pakietów kwotowych. Pragnę również nadmienić, iż minuty wliczone w abonament mogą być wykorzystywane na połączenia do krajów UE na tych samych zasadach, co połączenia krajowe.
Poniżej zamieszczam szczegóły przygotowanej dla Pana oferty.
Promocja umożliwi Panu wybór atrakcyjnych, indywidualnie dopasowanych do Pana potrzeb pakietów taryfy Nowa Era. Dodatkowo otrzyma Pan upust na abonament przez okres pierwszych 12 cykli rozliczeniowych - upust ten wynosić będzie aż 50%.
Promocyjne zestawy:
- Nowa Era 100 - miesięcznie 220 minut lub 660 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 50,00 zł z VAT
- Nowa Era 120 - miesięcznie 280 minut lub 840 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT
- Nowa Era 200 - miesięcznie 500 minut lub 1500 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 100,00 zł z VAT
Dzięki ofercie będzie Pan mógł zakupić markowy model aparatu, za jedyne 50% ceny promocyjnej z załącznika cenowego. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf
Dodatkowo, niezależnie od wybranej opcji, tylko jako Stały Abonent, otrzymuje Pan możliwość dopasowania taryfy wedle własnych potrzeb. Do każdej z taryf może Pan wykupić usługi dodatkowe na warunkach cennika Nowa Era:
Era i stacjonarne - 35 lub 70 minut dodatkowe minuty na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.
Weekendy oraz Wieczory i weekendy - nawet 2000 minut w soboty i niedziele na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.
Wybrana osoba lub 5 wybranych osób - możliwość wykupienia nawet 2000 minut na połączenia z 5 wybranymi numerami Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.
SMS-y lub MMS-y - 500 SMS-ów lub 100 MMS-ów do Abonentów Era i Użytkowników systemu Tak Tak.
Blueconnect w telefonie - nawet do 500 MB do wykorzystania za pomocą erawap, erainternet, Hotspot w sieci Era.
Szczegóły dotyczące poszczególnych Usług oraz ich cenników znajdzie Pan na naszej stronie internetowej
www.era.pl
Zmiany można dokonać samodzielnie bezpłatnie poprzez witrynę
www.era.pl (logując się do serwisu i-BOA) oraz TeleErę dzwoniąc pod numer telefonu 602909, lub poprzez Konsultanta Biura Obsługi Abonenta, 602900 (opcja płatna 5,00 zł z VAT).
Nadmieniam, że jako Stały Abonent może Pan korzystać z usług sieci Era na specjalnych warunkach, ponieważ wyżej wymienione przywileje są dostępne wyłącznie w ofercie dla Stałych Abonentów. Proponuję wygodny sposób realizacji oferty - aneks może zostać bezpłatnie dostarczony przez kuriera pod wskazany przez Pana adres, co pozwoli Panu na zaoszczędzenie czasu. W celu ustalenia szczegółów proszę o kontakt pod numerem Biura Obsługi Abonenta 602 900 (opłata za połączenie wg cennika). Nasz konsultant odpowie na Pana pytania i doradzi najbardziej korzystne rozwiązanie.
Liczę, że przedstawione powyżej propozycje spotkają się z Pana zainteresowaniem oraz zachęcą do pozostania w gronie Stałych Abonentów sieci Era.
* Operator zastrzega sobie możliwość zmiany ofert oraz określania puli dostępnych modeli aparatów. Szczegółowe informacje na temat warunków promocji, nowych taryf oraz parametrów aparatów, dostępne w punktach sprzedaży, na stronie internetowej
www.era.pl.
Z wyrazami szacunku
Mariusz Ż.
Kierownik Zespołu ds. Utrzymania Klienta
Niniejsza wiadomość dotyczy:
Nr Sprawy 12x-K-xxx/07/2008
Nr Umowy 16x198xx
Nr telefonu 60xx3x8x0
A to mój mail do nich:
Treść wiadomości:
Treść: Witam
W związku z kończącą się umową na współpracę na numerze telefonu 60x8xx8x0 zapoznałem się z ofertą przedłużenia umowy i z przykrością muszę przyznać, że przedstawione warunki na stronie boa, jak i w BOA nie spełniają warunków do kontynuowania współpracy.
Jako abonent z wieloletnim stażem, spodziewałem się korzystnych warunków kontynuowania współpracy, ale te przedstawione przed konsultanta nie spełniają moich oczekiwań. W związku z moim profilem dzwonienia chciałbym najlepiej pakiet złotówkowy w wysokości ok. 200 miesięcznie, lecz dla klientów indywidualnych nie jest on oferowany. Przedstawiona mi oferta minutowa( niestety nie kwotowa) jest bardzo nie korzystna dla mnie… Nie wykonuję dużo połączeń w kraju, lecz intensywnie korzystam z roamingu. Jeśli miałbym kontynuować współpracę z Wami, to nie na gorszych warunkach niż zniżka przynajmniej przez pierwszy rok w 50% wysokości abonamentu, dostać dobry telefon w promocyjnej cenie( przynajmniej z 50% upustu) oraz także jakieś z 30 minut do Ery, co miesiąc gratis przez cały okres umowy.
Jeśli nie będzie to możliwe, zakończymy współpracę z przeniesieniem numeru do sieci Plus ( Mixplus), bo tam roaming schodzi z pakietu złotówkowego.
Mam nadzieję, że dostane satysfakcjonującą propozycje kontynuowania dalszej współpracy.
Pozdrawiam