Kilka stron wcześniej przeczytałem że ponownie jest włączany lejek, też mnie to spotkało w końcu przy 150-200GB i też mnie to zaskoczyło. Rozumiem że od 1 września lejek zniknie do osiągnięcia prawdopodobnie 100GB w miesiącu kalendarzowym?
Myślałem że RMB nie zlicza na bieżąco transferów i stąd nie było lejka, w Play24 nieraz przez 3 tyg nie widziałem ile zeszło pakietu (nawet po restarcie modemu). Teraz w Play24 widziałem zużycie w miesiącu kalendarzowym 86GB i lejek jest czyli jednak pilnują. Co prawda karta cały czas online (modem w routerze). Czyli teoretycznie sesja niby trwa cały czas, chociaż po dłuższej przerwie niekorzystania z sieci (myślę że >2h) to modem liczył czas sesji od nowa i ilość zużytych danych tak jakby była to nowa sesja, a modem ani router nie był restartowany/wyłączany (nie sprawdziłem IP

). Ale może to jakiś tryb czuwania modemu że nie zajmuje zasobów w paśmie a jest gotowy w razie czego do przesyłu.
Przydałyby się jakieś dobre pakiety w RMB do zakupu.

Bo większość ma skarbonkę więc byłaby to dobra opcja na utrzymanie prędkości >2 Mbps.