• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 144 z 208
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 208

#475194  autor: SACZI
 10 maja 2011, 20:53
JW_ pisze:
ubuntulnx pisze:Każdy bat ma dwa końce, i nie ważne czy pracuje się na inboun/outbound. Są chamowaci konsultanci i prostaccy klinci. Należy pamiętać, że każdej akcji towarzyszy reakcja i jak kogoś szturchamy, to nie oczekujmy głaskania.
...

Ale to co prezentuje część konsultantów w orange to chamstwo i prostactwo najgorszego gatunku. Część, bo jest również spora część miłych i rzeczowych osób. I dlatego dziwię się Orange, że ta pierwsza grupa nadal zajmuje się obsługą klienta.
W konkurencyjnej sieci, czyli w erze losowo po rozmowach z konsultantami oddzwania automat i sprawdza zadowolenie klienta.
Polega to na tym, że zadaje 3-5 pytań, a abonent wciska na klawiaturze telefonu cyfry od 0 do 9 oceniając tym prace konsultanta.
Zajmuje to najwyżej minutę, a konsultant jest oceniony co wpływa na pewno na jego wynagrodzenia.
Jeżeli jakiś konsultant wyskoczył z tekstem, jaki przytoczyłeś, z miejsca byłby "doceniony".
Zapewne dlatego od kilku lat brak jakichkolwiek problemów z BOA w tej sieci. Przynajmniej z mojej strony, a ja jestem osoba konfliktową.

#475198  autor: ubuntulnx
 10 maja 2011, 21:11
JW_ pisze:Ale to co prezentuje część konsultantów w orange to chamstwo i prostactwo najgorszego gatunku.
Będę uparcie twierdził, że każdy bat ma dwa końce i jak są 'klienci' chamowaci, tak są i konsultanci chamowaci. Oba typy to jednak ludzie.
JW_ pisze:Jeśli ktoś nie potrafi powściągnąć emocji i spławić tego typu klienta w cywilizowany sposób, to się nie nadaje do takiej pracy
A jak dla mnie ktokolwiek, kto jest gburem i chamem nie powinien zostać dopuszczany do obcowania ze społczeństwem. Działa w dwie strony.
SACZI pisze:W konkurencyjnej sieci, czyli w erze losowo po rozmowach z konsultantami oddzwania automat i sprawdza zadowolenie klienta.
Jak najbardziej można złożyć w O reklamację na konsultanta, rozmowa jest odsłuchana i jeżeli jakakolwiek wina leżała po jego stronie, możecie mi wierzyć lub nie, nikt nie będzie go na siłę bronił.
SACZI pisze:Przynajmniej z mojej strony, a ja jestem osoba konfliktową.
Nie no SACZI, bez przesady z tą konfliktowością. A słyszałeś tak BTW, że O ma teraz lepsze oferty od E? :P

Obrazek

#475224  autor: SACZI
 10 maja 2011, 22:37
ubuntulnx pisze:A słyszałeś tak BTW, że O ma teraz lepsze oferty od E? :P
Serio?
Skąd takie wieści ??

Za 2 lata dalej będziecie bardziej konkurencyjni?
Jeżeli tak, to "witaj orangutanie" :)
Tylko z kim ja wygadam te 5000 minut ;)

#475313  autor: Xardas
 11 maja 2011, 15:49
Witam,

Mam pytanie do pracowników i użytkowników usługi Orange Freedom Pro.
Niedawno kontaktował się ze mną pracownik w celu przedłużenia umowy.
Interesuje mnie umowa bez modemu. Czy zaproponowana taryfa 6GB/12 miesięcy
jest negocjowalna (jak w przypadku umowy przedłużeniowej
na telefon)?
Nie wiem czy ma to znaczenie, ale mam również telefon w Mixie w Orange.

Pytam w tym dziale, ponieważ z tego co widzę kwestia internetu mobilnego
też była tutaj poruszana. Co prawda OFPro niby stacjonarny, ale drogą
radiową.

Pozdrawiam.

#475361  autor: emefe
 11 maja 2011, 21:36
Szykuje mi sie przedłużenie umowy w Orange i chciałbym zapytac konsultantów z forum co można maksymalnie wynegocjować przy taryfie za 39zł Delfin bez telefonu. Lub jaki telefon warto brać z aktualnej oferty przy umowie max na 2 lata, jakiś porządny tel ale bez ekranu dotykowego, średnia półka.
Z góry dzięki za pomoc.

#475516  autor: potter28
 12 maja 2011, 19:59
Jeżeli bez telefonu polecam umowę na 20 mies. 39zł i standard 60 min +60 min i w zależności od stażu 20 lub% wiecej min. I Wieczory i Weekendy za free.
Plus usługi z rabatem do przedłużenia. Jeżeli chodzi o ofertę z telefonem wybór telefonu należy do Ciebie, tutaj Ci ja nie pomogę ;) Ale na pewno inni owszem ;)

#475734  autor: ppp1ppp
 14 maja 2011, 11:29
Umowa bez tel. na 20 miesięcy? Sorry ale to już przesada, w dodatku różnica do oferty ze słuchawką to dorzucone wieczory i weekendy.

#475737  autor: sosen
 14 maja 2011, 11:36
które kosztuje miesięcznie 25 zł

#475751  autor: SACZI
 14 maja 2011, 13:14
sosen pisze:które kosztuje miesięcznie 25 zł
Biorąc pod uwagę, że w weekendy i wieczorami telefon najczęściej sobie odpoczywa, 25 PLN to jak za darmo ... :mrgreen:

#475757  autor: sosen
 14 maja 2011, 13:44
A to już wszystko zależy kto i kiedy korzysta z telefonu.

#475761  autor: SACZI
 14 maja 2011, 13:57
sosen pisze:A to już wszystko zależy kto i kiedy korzysta z telefonu.
Pisałem o sobie., ale generalnie się zgadzam.
Na przestrzeni 10 lat może kilka weekendów miałem intensywnie "gadanych" i taka usługa na pewno by nie przesądziła o tym, czy umowę przedłuże, czy nie.

#475837  autor: maciek1027
 14 maja 2011, 21:00
witam, chciałbym przedłużyć umowę przez internet i właśnie dlatego mam kilka pytań.
Ojciec posiada
Oferta dla Firm 250
dostepne środki w ramach abonamentu 107,53 zł

Jako, że można już przedłużyć umowę, to kliknąłem co tam mają dla mnie. Wybrałem abonament z telefonem i teraz mam pytanie, czy dobrze to rozkminiłem
Obrazek
czy dobrze wybrałem, chodzi mi aby wysokość abonamentu pozostała bez zmian.

2. pytanie
Co bardziej się opłaca pójść do salonu orange i tam przedłużyć umowę, czy może załatwić to przez internet?

:)

#475848  autor: ubuntulnx
 14 maja 2011, 21:23
maciek1027 pisze:czy dobrze wybrałem, chodzi mi aby wysokość abonamentu pozostała bez zmian.
99zł jest ceną netto, więc dodaj sobie 23% VAT.

Przy pozostaniu w OFE 250 najlepszą opcją jest usługa Dosatkowe Minuty dla firm, która podwaja liczbę minut do Orange i ujmuje 20% z ceny abo. Minusy to brak telefonu i podwojenie tylko do Orange.

Zadzwoń na *600, w abo za 99zł netto otrzymasz 495 minut, w zależności od zysku do 400 PLN netto rabatu na telefon, ew. dodatkowe usługi (Pakiet SMS/Rabat optymalny/5 bezpł. numerów/Pakiet e-mail).

Salony odradzam.

Obrazek

#475980  autor: OrangeDlaFirm
 15 maja 2011, 16:12
Maciek,

sprawdzając ofertę przedluzeniową przez internet nie będziesz mial starszych planow taryfowych (tj. oferta dla firm którą Twoj tato posiada obecnie)

Jesli do tej pory liczba minut w abonamencie byla wystarczająca, to polecam;
- 61zl netto (75,03 z VAT) - 280min Optymalny 250 + oferta dopasowana
- abonament za 1zł przez 2 m-ce kolejna promocja -optymalny za złotówkę
- rabat na telefon (w zależności od tego co to ma być)
- wszystko przy umowie na 24m-ce,

Zostaw na PW numer telefonu, będę mógł sprawdzić szczegóły.

Pozdrawiam,

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#476289  autor: Bobrov
 17 maja 2011, 11:15
Patrzyłem wczoraj na Orange.pl i miałem napisane że za 72 dni będę mógł przedłużyć umowę. Teraz patrzę a jest że za 86 dni. :|

#476290  autor: tomus261
 17 maja 2011, 11:26
Coś ogólnie dzieje sie z Orange online.
Ale może wczoraj pokazało Ci mniej dni bo jest jakaś promocja że na 15 dni wcześniej można przez internet podpisać umowę.
Ale najbardziej popierdzieliły sie ceny telefonów na stronie i to jest albo błąd systemu albo celowa cicha podwyżka cen.
Ceny w większości nie gadzają się w większości z oficjalnym cennikiem z 11.05

B

#476367  autor: arcticmonkey
 17 maja 2011, 18:09
Orange wyrównał sobie właśnie te swoje telekody.. nic w naturze nie ginie, więc musiał zabrać stałym klientom.. wszystkie telefony poszły w górę, najtańsze modele średnio o jakieś 50 złotych, wyższa półka o jakieś 200.. wszystko - bez wyjątku.. nie dość, że mają beznadziejną ofertę, ciągle tylko zabierają, to jeszcze teraz telefony podrożały.. nie wiem, kto to wymyślił, ale gratuluję pomysłowości! w praktyce wygląda to tak, że sprzedając coś klientowi trzeba dawać od razu maksymalny rabat z 3 poziomu negocjacyjnego, żeby nas nie wyśmiał.. ale poza rabatem na sam telefon w umowie 24 miesięcznej nie dostanie już nic typu optymalny za 1 zł, 5 bezpłatnych numerów, czy 50% rabatu na abonament, można jedynie zaproponować badziew typu pakiet sms, czy mms... jak macie możliwość to uciekajcie z tej firmy jak najszybciej, przedłużać umowy na takich warunkach po prostu nie warto!

#476401  autor: OrangeDlaFirm
 17 maja 2011, 20:51
Przy przedłużeniu umowy faktycznie ceny telefonów poszły w górę,
telefonicznie wygląda to tak, że przy abonamencie za 121zl brutto, umowie 2 letniej, nokia n8 kosztuje 199zł netto, a były czasy, gdzie kosztowała 1zł :shock:

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#476403  autor: JW_
 17 maja 2011, 20:53
ubuntulnx pisze:Zadzwoń na *600, w abo za 99zł netto otrzymasz 495 minut, w zależności od zysku do 400 PLN netto rabatu na telefon, ew. dodatkowe usługi (Pakiet SMS/Rabat optymalny/5 bezpł. numerów/Pakiet e-mail).
Nie ma to jak rewelacyjna oferta dla klientów biznesowych :mrgreen:

W taryfach dla indywidualnych za 99 zł brutto dostałby 600 minut + dodatkowe za staż i 1GB na transfer danych. Do tego tańszy telefon.

O planach optymalnych się nawet nie wypowiadam, bo to jest obecnie mega żenada.

Generalnie Maćkowi można polecić jedno: sprawdź inne oferty i nie pakuj się w to wielkie g jakim jest obecnie orange dla firm...

#476474  autor: arcticmonkey
 18 maja 2011, 09:27
dosłownie - optymalne to po prostu żałość.. nie rozumiem dlaczego oni tak traktują klientów biznesowych, pomimo że to bardziej świadoma grupa docelowa, a jednocześnie generująca wyższe rachunki.. czy jakakolwiek inna sieć proponuje znacznie lepsze promocje w ofercie indywidualnej i pre-paid`owej niż biznesowej oprócz Orange..?? oni chyba nie są do końca zorientowani jak dużo osób przechodzi do innych sieci, albo ma zamiar to zrobić w najbliższym czasie.. wiem coś o tym doskonale, bo mam z tym styczność na codzień.. nie mogę tego pojąć, bo chyba dużo łatwiej zatrzymać u siebie klienta niż potem walczyć o nowego.. odbije się im to czkawką, nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości..
  • Strona 144 z 208
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 208
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144