• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 14 z 22
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 22

#509280  autor: pakierhakierxd
 16 paź 2011, 10:23
A mozliwe

Pozdrawiam :)

#509287  autor: Spamer ;)
 16 paź 2011, 11:30
Na tygodniu poszedłem do salonu Play, by przenieść numer z Play Fresh do Red Bull MOBILE na Kartę, ale niestety można tylko na abonament przejść. Miałem już wychodzić, ale mówię zapytam jaka jest ważność konta w tej ofercie (choć wiedziałem jaka jest) konsultantka mi odpowiedziała, ważność konta jest taka sama jak w Play Fresh zająknęła się mówiąc to. Na prawdę pełna kompetencja, ze strony konsultantów. Ośmiałem się i wyszedłem, nic nie kupiłem. :smt005

#509296  autor: pakierhakierxd
 16 paź 2011, 12:03
Nie da się przejść z playa do rbm póki co nawet na abonament za jakiś czas będzie taka możliwość ale póki co nie ma.

#509299  autor: TheArt
 16 paź 2011, 12:05
RedBull Mobile to był jednorazowy niewypał Play. Moim zdaniem zniknie z rynku jak GaduAir.

#509303  autor: pakierhakierxd
 16 paź 2011, 12:12
Myślę że nie zniknie obserwuję że na innym forum co raz więcej osób ma rbm sam może kiedyś przejdę jak powiększą pakiety internetowe,najbardziej tam opłaca się wziąć abo za 66zł z kamerką hd za 166 i sprzedać :D dużo osób z tego co widzę na allegro tak robi.
Ps. za kamerkę można dostać minimum 1000zł za tą cenę można sobie kupić fajny telefon lepszy niż ten u operatora

#509305  autor: TheArt
 16 paź 2011, 12:17
Daj linka i ile ta umowa u nich trwa.

#509306  autor: Sig
Red Bull Mobile zniknie tylko jeżeli znudzi się Red Bullowi, a nie znudzi się. Choćby tracili pieniądze, oferta będzie utrzymywana, w najgorszym razie jak pół-martwy Mobilking, okresowo ożywiana (jak będzie, jak ja nie cierpię tego słowa, jakiś Red Bullowy "event" w kraju). Sądzę, że przepływ środków tutaj to nie Play-->RBM (np. za opłatę licencyjną), a RBM-->Play.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#509307  autor: Spamer ;)
pakierhakierxd pisze:Nie da się przejść z playa do rbm póki co nawet na abonament za jakiś czas będzie taka możliwość ale póki co nie ma.
Mi powiedziała konsultantka, że tylko na abonament można przejść z Fresh'a, bo patrzyła w systemie przy mnie.
TheArt pisze:RedBull Mobile to był jednorazowy niewypał Play.
Coś pokroju Mobilkinga, oczywiście znacznie taniej.
TheArt pisze: Moim zdaniem zniknie z rynku jak GaduAir.
Nie tak szybko, zainteresowanie sportami ekstremalnymi tak szybko nie mija, jak zainteresowaniem komunikatorem.

#509313  autor: pakierhakierxd
 16 paź 2011, 12:28
Umowa trwa 2 lata,na tej stronie masz kamerkę GoPro HD Helmet HERO abonament 66zł,cena 166zł
http://www.redbullmobile.pl/oferta/abonament/
Tu ceny na allegro
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... nge_view=1

To dziwne z tym przeniesieniem play->rbm

na forum czytałem że się nie da w prosty sposób przejść i można tylko przenieść numer do w3 a potem do rbm,sam play chyba tak mówił :P

#509316  autor: TheArt
 16 paź 2011, 12:41
Mam wrażenie że te wartości za tę kamerkę są sztucznie zawyżone w serwisie aukcyjnym.

#509332  autor: Tajemniczy28
 16 paź 2011, 13:49
[quote="pakierhakierxd"]

To dziwne z tym przeniesieniem play->rbm

czy tojest tak bardzo skomplikowane przejść na karte do innego opa a pokilku dniach przejść od niego do rbm? chyba nie,wiec poco ciągle marudzita nt.niemozliwości przechodzenia z play do rbm:)

#509357  autor: Spamer ;)
 16 paź 2011, 15:03
Tajemniczy28 pisze:czy tojest tak bardzo skomplikowane przejść na karte do innego opa a pokilku dniach przejść od niego do rbm?
Tak, bo ja mam u siebie tylko Salon Play i Plus. Przenosząc numer do Plusa musiałbym dopłacić 12,30 zł za MNP. Inne salony 20 km dalej.

#509361  autor: TheArt
 16 paź 2011, 15:24
Tajemniczy28 pisze:
pakierhakierxd pisze: czy tojest tak bardzo skomplikowane przejść na karte do innego opa a pokilku dniach przejść od niego do rbm? chyba nie,wiec poco ciągle marudzita nt.niemozliwości przechodzenia z play do rbm:)
Chociażby dlatego, że to stawia sieć Play raz enty w postaci nierozgarniętego operatora.

#509363  autor: Maniek99
 16 paź 2011, 15:59
@TheArt
Z Ery/T do Heyah też się bezpośrednio nie da przejść.

#509900  autor: Spamer ;)
 19 paź 2011, 10:58
Jak działa ten lejek 32 kb/s w Red Bull MOBILE?

Zacina się tak, jak w Heyah/TakTak, że trzeba odświeżać?

Jest równo Download 4 kB/s, czy mniej czy więcej w porywach?

Lepiej chodzi, od tego w Plus na Kartę?

Zamierzam doładować, by zyskać Bonus 1 GB i lejek, ale nie wiem czy warto.

#509914  autor: KC-KARLOS
 19 paź 2011, 12:30
Spamer ;) pisze:Jak działa ten lejek 32 kb/s w Red Bull MOBILE?

Zacina się tak, jak w Heyah/TakTak, że trzeba odświeżać?

Jest równo Download 4 kB/s, czy mniej czy więcej w porywach?

Lepiej chodzi, od tego w Plus na Kartę?

Zamierzam doładować, by zyskać Bonus 1 GB i lejek, ale nie wiem czy warto.
Spamer, spójrz na podstronę 14 niniejszego tematu - zamieściłem skan z aplikacji modemowej - testowałem lejek na RBM + pomiary prędkości na lejku:
> PLAY (macierzysty EDGE)
> PLAY (macierzysty UMTS/HSDPA)
> Plus (roaming EDGE)
> Plus (roaming UMTS/HSDPA).
Prędkość jest podobna do lejka Plusowskiego, lecz na EDGEu występują chwilami krótkotrwałe (ok. 1 sekundowe rwania powyżej 32 kbit/s), przede wszystkim na zasięgu Play, na UMTS-ie prędkość jest stabilna (w granicach 28-32 kbit/s). Więc net jakościowo nie odbiega Plusowi na Kartę w pakietach Non Stop (po jego wyczerpaniu), tyle, że jest on darmowy od aktywacji karty RBM.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#509918  autor: Spamer ;)
 19 paź 2011, 13:02
Karlos20 pisze:Prędkość jest podobna do lejka Plusowskiego, lecz na EDGEu występują chwilami krótkotrwałe (ok. 1 sekundowe rwania powyżej 32 kbit/s)
To dobrze, że są rwania. :mrgreen: Póki co będę korzystał z tego internetu na EDGE. Na razie korzystam z lejku 16 kb/s w Play Fresh, póki co ważność jeszcze tydzień. Realnie jest 32 kb/s i więcej, prawie jak GPRS. ;-)

#509937  autor: evolucja
 19 paź 2011, 14:56
Zostawiłem swój numer we wszystkich możliwych miejscach. Jak nie zadzwonią z ofertą w ciągu tygodnia(czas na przeniesienie mojego numeru z Orange) to będę ich miał dość do końca życia.

#510064  autor: Spamer ;)
 19 paź 2011, 20:51
Już doładowałem za 10 zł kartę i dostałem bonus 1024 MB. Internet chodzi w miarę, zobaczę jak chodzi na lejku, gdy mi się bonus skończy. :P
  • Strona 14 z 22
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 22
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14