• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 125 z 135
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 135
 #1170199  autor: KC-KARLOS
 24 kwie 2024, 12:56
Krótkie FAQ odnośnie działania subskrypcji rocznej w Orange Flex >> https://biuroprasowe.orange.pl/blog/sub ... -wiedziec/

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1170201  autor: Remington
 24 kwie 2024, 13:17
Ile dodatkowych SIM-ów jest w ofercie rocznej?

Są dwa ryzyka rocznej oferty:
1. wykupiona opcja w wersji miesięcznej stanie się lepsza (np. zyska więcej GB lub jakąś usługę dodatkową), a my jesteśmy uwiązani rocznym cyrografem do dotychczasowych warunków
2. będziemy chcieć lub potrzebować innego wariantu, lecz tu też nawet z własnej woli nie możemy dokonać zmiany przed końcem rocznego cyrografu

No i trzeba pamiętać o tym, że zakupu dokonujemy od razu, więc nie ma mowy o zwrocie kasy w razie przeniesienia się gdzie indziej.
 #1170202  autor: KC-KARLOS
 24 kwie 2024, 13:23
Remington: warunki są te same, co dla opcji miesięcznej - czyli 1 SIM główny + 1 SIM-klon.
Jeśli chodzi o ryzyka:
1. gdy zmienią ilość GB w wariancie miesięcznym, z automatu zmienią GB w opcji rocznej. Tutaj my opłacamy z góry 12 okresów rozliczeniowych, więc kupujemy taniej wybrany plan. Nadal mamy co miesiąc odnawianie planu 45 GB podstawy.
2. tutaj akurat prawda. Kontrowersyjne jest to, że nie przewidują zwrotu kasy za niewykorzystany okres (tutaj może się wykazać "Urząd Ochrony Kolesi i Koryta" aby te środki były zwracane, brakuje jednak 100% dokumentu prawnego, który zobliguje operatora do zwrotu środków, parafrazując do zwrotu kasy z kont prepaid z prowizją 20-złotową, które jest dobrowolną inicjatywą W4).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1170285  autor: Remington
 26 kwie 2024, 12:46
Od kilku dni zastanawiam się nad cechami tego pakietu rocznego.

Po pierwsze, w czym on lepszy od rocznego NL w OFnK? 10 zł taniej i dodatkowy SIM to jego zalety, także RLAH bez FUP, ale za to znacznie mniej danych i w dodatku przyznawane w odcinkach.

Po drugie, niejasny sposób przyznawania pakietu GB w euroroamingu. Z jednej strony płacimy od razu 350 zł i to one powinno być przeliczone, rozbicie tego na 12 się broni, choć… wówczas do przelicznika powinno być wzięte 29 zł, a pewnie będzie standardowe 35 zł (choć to akurat na korzyść klientów).
 #1170288  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2024, 13:14
Remington: OFNK daje 1 lub 2 TB od razu i masz to zużyć w ciągu roku, zużyjesz wcześniej (a to coraz łatwiejsze zadanie dzięki 5G w paśmie C) to Twój problem. We Flexie dostajemy standardowy pakiet 45 GB z Social Mediami bez limitu GB + dostęp do innych promocji, gdzie możesz mieć tak naprawdę nieskończoną ilość danych, bez ekstra kosztów.
Przypomnę - my tylko płacimy z góry za 12 okresów rozliczeniowych po niższej stawce - a sposób działania i korzystania z Flexa jest totalnie bez zmian, również przy otrzymywanym limicie danych w UE, który jest liczony jak przy stawce standardowej za 35/mc.

Szczerze? Jest tylko jedna rzecz, która pozwala ostro skrytykować tą roczną subskrypcję - braku zwrotu kasy za niewykorzystaną opłaconą część, gdy chcemy zrezygnować (jest tak tylko w ciągu pierwszych 14 dni od aktywacji numeru telefonu). Wiele osób od razu złożyłoby skargę do UOKiK, który zająłby się sprawą dość długo, a w tym czasie operator dokona zmian w ofercie (przykład Vectry to pokazuje).

#1170289  autor: IC_Current
 26 kwie 2024, 13:22
@Remington
Ten pakiet roczny wg mnie ma tylko (jak sam piszesz) dwie zalety:
- dodatkowa karta SIM (głównie to mnie teraz jeszcze trzyma we Flex)
- IMS i VoWiFi za granicą
Mniejszą zaletą jest:
- pakiet 15zł z dodatkowym SIM (używa jedno z dzieci)
- pewnie dla niektórych ten brak FUP w RLAH

Co do ilości danych względem OFnK - chyba i tak dla większości osób korzystających z SIM w telefonie nie robi to znaczącej różnicy.

Natomiast minus ogromy to pakiet danych w EU. Przedtem na krótki wyjazd wystarczyło wykorzystać pakiet zawarty w planie, podnieść plan o 5zł i był kolejny "darmowy" pakiet w EU. Teraz już to nie przejdzie.
 #1170290  autor: KC-KARLOS
 26 kwie 2024, 13:31
Trzeba też dodać, że zjadanie GB krajowych z planu zjada też ten limit w UE, szczególnie gdy limit w PL zrówna się z limitem w UE (kilka miesięcy temu tak nie było). Dobrze to przemyśleli, aby zarobić na paczkach "antyFUP", które są droższe i ważne maksymalnie 15 dób od ostatnio aktywowanego pakietu - szczególnie bolesne będzie to w rozliczeniu rocznym.

#1170550  autor: KC-KARLOS
 30 kwie 2024, 21:38
Kto ma aplikację Żappka - ten zyskuje we Flexie! Nowe 2 promocje: Orange Flex X Żappka!

Obecni klienci mogą za 300 żappsów (punktów) w aplikacji Żappka (gromadzimy je za zakupy w sklepach Żabka / Żabka Nano i skanowaniu aplikacji) mogą otrzymać promocyjny kod, dający 3 transze po 25 GB/mc dodatkowego neta. Promocja trwa do 31.05.2024 - regulamin: https://flex.orange.pl/dokumenty/Regula ... b0cb63.pdf

Z kolei nowi, którzy nigdy jeszcze nie byli we Flexie za 500 zappsów mogą dostać kod obniżający O POŁOWĘ 6 pierwszych miesięcy korzystania z Flexa (czyli UNLMTD za 40 zł/mc bez kombinacji!!!) Kod promocyjny wpisujemy przed pierwszą płatnością za plan - inaczej promocja przepada! Regulamin akcji: https://flex.orange.pl/dokumenty/Regula ... eb9802.pdf

#1171060  autor: KC-KARLOS
 09 maja 2024, 11:21
Kiepskie te 5. urodziny Flexa, ale bonusy jednak są.
Harmonogram bonusów urodzinowych Flex:
* 5 GB (Promo GB) na 7 dni - wbicie kodu między 9 a 15 maja,
* UNLMTD na 7 dni - wbicie kodu między 16 a 22 maja,
* 5 GB (Promo GB) na 7 dni - wbicie kodu między 23 a 29 maja,
* 2 GB w roamingu UE na 7 dni - wbicie kody między 30 maja a 5 czerwca.
Promocyjny kod pobieramy ze specjalnego kafla urodzinowego w aplikacji (dopuszczalna wersja podana w regulaminie poniżej).
Wbity kod będzie oczekiwał na aktywację środków promocyjnych najpóźniej do 5 czerwca, potem przepadnie. Kody wbijamy i aktywujemy w sekcji "Kody promocyjne". Regulamin: https://fs.siteor.com/gsmonline/article ... 1715237122

#1171062  autor: iphoneski
 09 maja 2024, 11:30
Dlaczego kiepskie? Ja akurat jestem zadowolony. Tych internetów mam już po kokardę, a tak może wakacje wygram. No i są też urodzinowe przeceny na sprzęt w sklepie, np dziś mają słuchawki Samsunga. Niestety na iPhone aplikacja do nich jest taka sobie więc nie kupię, ale jak ktoś ma smartfon Samsunga to sprzęt według recenzentów całkiem spoko.
 #1171064  autor: KC-KARLOS
 09 maja 2024, 11:38
iphoneski: okazja na słuchawki szybko się rozejdzie (potwierdzę fajne ich działanie na Buds2). Kilka GB na 7 dni - mogli dać tylko UNLMTD na określony czas (a nie jeden pakiet), 2 GB w UE - spoko, ale T miał lepszą promkę na majówkę (3 GB na 30 dni antyFUPowych gigabajtów). Lepsza moim zdaniem jest okazja z apki Żabka, gdzie dostaniesz 3 transze po 25 GB na cały miesiąc. Lecz prawdę mówiąc te gigabajciki nie umywają się do tych, co dostają w Plusie czy OFNK.
No i działanie promki jest rzekomo "uszczelnione" (powiązanie z loterią), tylko 1 kod na numer (warto to sprawdzić).

#1171065  autor: iphoneski
 09 maja 2024, 11:45
@ KC-KARLOS
Tylko co mi za różnica ile dadzą tych gigabajtów, skoro i tak ich nie wykorzystam? 45GB z planu +50GB ze studenta - ilość nie do przejedzenia dla przeciętnego użytkownika smartfona. A tu przynajmniej mogę wygrać nagrodę, albo kupić taniej jakiś sprzęt. I nawet jak nie wygram tych wakacji to i tak lepsza jest miesięczna nadzieja na wygranie wakacji, niż kolejny pierdyliard gigabajtów które mi przepadną.
 #1172011  autor: darekka
 24 maja 2024, 22:22
W związku z promocją Żabki dającą 6msc za pół ceny FLEXa(koszt to 500zappsów) i działającym systemem poleceń FLEX( https://flex.orange.pl/promocje/polecaj-zarabiaj ) nasuwa się pytanie: czy można łączyć promocję Żabki z programem poleceń aby zgarnąć 6msc za pół ceny i zwrot 30zł dla poleconego i 70zł dla polecającego?
Jeśli tak to chętnie na PW otrzymam zaproszenie do FLEXa(w końcu 100zeta dla 2ga nie zaszkodzi).

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1172018  autor: KC-KARLOS
 24 maja 2024, 23:06
darekka: odpowiedź chyba nie ulega wątpliwości: NIE, nie możesz. Jeśli użyjesz kodu z Żappki, wykluczasz się z promki poleceń, czy jakiejkolwiek promocji dla nowego klienta, bo aktywujesz rabat 50% x 6m na dowolny plan w ofercie.

#1172773  autor: tom17
 04 cze 2024, 23:55
@dawidb3, samo WiFi calling działa bez pakietu roamingowego. Testowałem dokładnie w opisanym przez Ciebie przypadku w zeszłym tygodniu (Albania). Jak nie masz pakietu i próbujesz zadzwonić z Flexa albo ktoś próbuje do Ciebie zadzwonić, to przychodzi powiadomienie o braku pakietu roamingowego (w tym przypadku w strefie egzotycznej). Jak dzwonisz przez WiFi calling to w takiej samej sytuacji normalnie połączenie jest nawiązywane (ale da się tylko dzwonić, ale już nie odbierać połączenia) i nie ma żadnych kosztów.

Jeżeli wykupisz pakiet roamingowy to logika podpowiada że nie będzie schodził podczas korzystania z WiFi calling, jako że dla WiFi calling nie ma znaczenia lokalizacja. Ale gwarancji dać nie mogę.
 #1172776  autor: IC_Current
 05 cze 2024, 05:44
Oczywiście, że WiFi Callong można odbierać połączenia. @tom17 jak Ci coś nie działało to albo z winy telefonu albo jakichś blokad u lokalnego dostawcy internetu.
@dawidb
Włączasz WiFi Calling - rozmawiasz jakbyś był w Polsce. Niezależnie jakie inne opcje masz wykupione. Warunek to dostęp do WiFi. Nie masz WiFi nie rozmawiasz albo korzystasz z pakietu roamingowego.
 #1172794  autor: Remington
 05 cze 2024, 11:23
W drugiej wiadomości zabrakło „poza zasięgiem WiFi”.
tom17 pisze:
04 cze 2024, 23:55
jako że dla WiFi calling nie ma znaczenia lokalizacja.

Czy ma czy nie ma, zależy od tego jak jest to oprogramowane w systemie billingowym. Np. w Play to działa kulawo, a w Orange na kartę wcale. We Flexie jest dobrze, za to bez SMS.
  • Strona 125 z 135
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 135
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125